View Full Version : Lønnesirup
Noen som vet innholdet i lønnesirup, er det bedre enn vanlig sirup? Hvordan den er i forhold til blodsukker?
Har en knallgod oppskrift på Coleslaw fra Nigella Lawson som inneholder lønnesirup? Men det er kansje like greit å bytte den ut med splenda?
trillian78
01-05-09, 22:23
Lønnesirupen inneholder vel 65-70 g sukker per 100 gram. Så det er ikke så mye bedre enn vanlig sirup. Men mener at jeg har sett "liksomlønnesirup". Hmmm.... Google litt...
Jah! Her: http://www.netrition.com/maple_grove_syrup_page.html
Og her fant jeg jaggu en oppskrift også: http://www.dietsinreview.com/recipes/low-carb-maple-syrup/ (ikke det at jeg aner hvor man får tak i "maple extract" da...
Hadde nok laget den uten jeg. Tror neppe splenda kan erstatte maple syrup altså.
trillian78
01-05-09, 22:37
Og her fant jeg jaggu en oppskrift også: http://www.dietsinreview.com/recipes/low-carb-maple-syrup/ (ikke det at jeg aner hvor man får tak i "maple extract" da...
http://www.amazon.com/JR-Mushrooms-Specialties-Maple-Extract/dp/B0002PHEDO
Ekstrakten inneholder 0 karber :D
Hmmm... Lurer på om jeg må handle litt. Amerikanske pannekaker med bacon og lønnesirup er jo fantastisk godt da...
Tusen takk for supre linker. Blir nok å bestille ekstrakten. Spennede.
Lønne sirup er knall på pannekaker.
Imse: Tror den karakteristiske smaken av lønne sirup har mye å si i denne coleslawen. Men jeg skal prøve å lage den uten.
Fikk ikke bestille ekstrakten fra amazoon. Var ikke mulig sto det.:forvirret
trillian78
02-05-09, 09:04
Æsj, det var da ergerlig.
Her fant jeg en annen link, men det ser ut som om man må ringe dem for å bestille.... http://www.savoryspiceshop.com/extracts/mapleext.html
Og denne, men her må man også "kontakte dem" for info om "international shipping" : http://www.jrmushroomsandspecialties.com/product_info.php?products_id=59&osCsid=6f578b253869f7de3bde91c871d43289
At det skal være så vanskelig da!
Kanskje man rett og slett må kjøpe en av de ferdiglagde liksomsirupene. De er det da hvertfall mulig å få sendt til Norge...
Maple syrup kjøpte jeg på ICA. Sto ved siden av lønnesirup, i helt likens flasker og likens etikett. Første gang jeg skulle kjøpe lønnesirup tok jeg feil og endte opp med maple syrup, det var før jeg begynte med lavkarbo. Er ikke så glad i sukker så jeg bruker maple sirup på mange ting.
Maple syrup bruker jeg feks av og til sammen med rømme, bare for å ta bort litt av toppen på smaken på rømme. Blir rundere smak.
Har ikke brukt det etter at jeg begynte med lavkarbo fordi jeg var usikker på innholdet og det står ingenting på flasken jeg har. Men no kan jeg jo starte å bruke den. Er virkelig god på smak.
Maple syrup er bare ordet lønnesirup på engelsk;) Så er nok like mye sukker i! Flere sånne "liksomsiruper" fra USA er faktisk ganske gode syns jeg:)
Men husk å sjekk næringsinnholdet ganske nøye.. Som regel er det oppgitt etter porsjonsstørrelsen ikke per 100g.. Kan ha ganske mye å si!
Jeg hadde kjøpt essens, og tilsatt tagatesse i tillegg, for jeg er litt var på syntetisk søtsmak i større mengder. Tagatesse er det eneste som smaker likt som sukker, synes jeg :)
Er blitt stor fan av essenser, man kan jo få til alt med det :)
P.s. De fleste lønnesiruper du får i USA er laget av sukkersirup + lønnesirupssmak. Her i landet får man nesten bare ekte lønnesirup, og det smaker faktisk mye mindre av de (+ at konsistensen er tynnere ofte)
Hva med yacon syrup (http://www.iherb.com/Amazon-Therapeutics-Organic-Yacon-Syrup-11-5-fl-oz/11654?at=0)? Jeg har ikke prøvd denne selv, men lurer altså på om noen av dere andre har smakt den - ser den har blitt brukt på amr. pannekaker og i bakst og sånt.
Lønnesirupen inneholder vel 65-70 g sukker per 100 gram. Så det er ikke så mye bedre enn vanlig sirup. Men mener at jeg har sett "liksomlønnesirup". Hmmm.... Google litt...
Jah! Her: http://www.netrition.com/maple_grove_syrup_page.html
Og her fant jeg jaggu en oppskrift også: http://www.dietsinreview.com/recipes/low-carb-maple-syrup/ (ikke det at jeg aner hvor man får tak i "maple extract" da...
det er jo dritdyr frakt der jo!
kanskje man kan bruke walden farms pannekakesirup uten karber fra iherb??http://www.iherb.com/Walden-Farms-Pancake-Syrup-12-fl-oz-355-ml/39774?at=0
Hørt at deres produkter kan være veldig kunstige i smaken, men egentlig syns jeg ikke det gjør noe!;P Skal bestille noen produkter i dag, og tror jammen jeg skal slenge med en sånn en på kjøpet! Syns lønnesyrup og amerikanske "pannekaker" er så godt!:D
Hørt at deres produkter kan være veldig kunstige i smaken, men egentlig syns jeg ikke det gjør noe!;P Skal bestille noen produkter i dag, og tror jammen jeg skal slenge med en sånn en på kjøpet! Syns lønnesyrup og amerikanske "pannekaker" er så godt!:Dja, det er det jeg er redd for også, tror kanskje da vinci sirupen er bedre?
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.