View Full Version : Mitt aller beste brød


Sider : [1] 2 3

Karin
02-05-09, 04:51
Nå har jeg eksperimentert i lang tid. Jeg prøver å finne det best mulige brødet uten at det skal være for mye "sære" ingredienser i det. Dette er det jeg har kommet fram til. Det er et brød som ser ut, funker, virker, kjennes, føles og smaker som BRØD. Sånn synes i alle fall jeg det er! Det er, kort sagt, mitt beste brød.

Det er noen ingredienser her som man ikke får på Rema. Men de er relativt lett å skaffe f eks på en helsekostbutikk. Bor man i en eller annen bygd, blir det kanskje vanskeligere - men da er nå det meste vanskelig å få tak i av litt "spesielle" ting, så da så . . .

OK, here goes. . .

Basis:
1 beger cottage cheese
5 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!)

Blitzes med stavmikser eller noe lignende.

Nå skulle jeg sagt melblanding, men det er jo ikke det - bare en blanding!

Så nå blander man følgende:

3 ts bakepulver
3 ts splenda (eller tilsvarende - litt mye søtt, for å legge inn den smaken vi mister ved at vi ikke har mel)
2 ts salt (igjen for smaken)
2 ts fiber husk (eller om du har det som heter psyllium husks - anyway får du fiber husk på ICA, f eks - andre også, sikkert!)
2 ts johannesbrødkjernemel (helsekost - kan sikkert også bruke Nestargel, som jeg egentlig ikke vet noe om i det hele tatt.)
60 g kruskakli
4 ss glutenmel (helsekost)
En liten håndfull ( ca 3-4 ss?) linfrø

I tillegg til det, enten -

Alt 1:
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø

Alt 2:
70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø

Når du har blitzet egg/ost/oljegreien, rører du bare inn resten, som du har blandet ferdig på forhånd.

La det stå 10 - 15 min. Johannesgreien og fiberhusk-greien må ha litt tid til å virke.

Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten. Det kommer til å se ut som et brød!

Det viktigste er muligens stekemetoden. Det blir nemlig et brød med skorpe av dette!

Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min.
Ta ut brødet, ta det ut av formen og bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.

Avkjøl på rist.

Når det er helt kaldt skjærer du det i tynne skiver.
Jeg pleier fryse det i pakker á 3 skiver, alle lagt i en stor pose. Jeg får minst 30 skiver av ett brød. Hele oppskriften inneholder ca 30 g karber enten det er den ene eller den andre varianten. Det betyr så langt jeg har klart å regne ut at det er maks ett gram karber per skive, ca.

Det er mye søtt og salt i dette - fordi det er det man ikke kan "fake" - søtsmaken av kornet. Så den må man tilsette. Mye salt fordi man bare nå ha noe smak! Men resten gjør at man får et brød som "fjærer" som et vanlig brød gjør. Det er faktisk veldig "brød-aktig". Jeg anbefaler det så absolutt - prøv om du vil. Jeg tror faktisk ikke du blir skuffet.

Dette er ikke en brødlignende gjenstand, det er faktisk brød.

Stekemetoden gjør også at du får et brød med skorpe.

Mannen min og jeg har lagd oss en greie - vi tar skalken som smaksprøve når jeg har bakt et nytt brød. Med smør. Han sier alltid at om han ikke hadde visst det, hadde han trodd det var et vanlig brød. Og dette er en mann som søren meg ikke er interessert i noe alternativt, nei.

Jeg gjentar: Dette er faktisk et BRØD. Det FUNKER. Jeg håper andre vil prøve det, og jeg håper folk vil gi meg tilbakemeldinger.

nalana
02-05-09, 10:41
Skal nok prøve jeg, kanskje allerede i dag. :)

trillian78
02-05-09, 10:54
Oi, interessant! Mulig at jeg må av gårde for å kjøpe glutenmel i dag ja. Dette ser jo ikke så komplisert ut å lage heller.

Stilken
02-05-09, 13:45
Dett skal jeg bake til uka

Tusen takk for at du deler oppskiften:D

sirimor
02-05-09, 15:43
Denne skal jeg prøve. Takk for oppskrift:)

Egg hver dag
02-05-09, 18:20
Dette brødet skal prøves. Helsekosten her er stengt for helgen så det blir ikke før mandag jeg får kjøpt inn det jeg trenger.

Skal gi tilbakemelding når jeg har prøvd oppskriften :)

tveitan
02-05-09, 23:05
Har akkurat smakt på brødet.Klarte ikke vente til det var kaldt.Har prøvd mange brødoppskrifter.Denne her smakte brød og ikke kake.Virkelig godt.Jeg brukte soyamel istedenfor glutenfritt.Det funka helt greit. Kommer ikke til å prøve flere oppskrifter. Denne satt .

Nannah
03-05-09, 00:36
Jeg tror at om du bytter Cottage cheese m creme fraishe her og dropper olja...så får du en fastere deig som kan stekes enkelt og greit 175g 50-60 min:)

muskatt
03-05-09, 13:42
Hva kan jeg erstatte glutenmel med? Har kjøpt masse foskjellige produkter til baking de siste ukene etter at jeg begynte på kuren, men akuratt dette har jeg ikke, vil helst bruke noe av det jeg har kjøpt hvis mulig.

tveitan
03-05-09, 13:53
bakte i går kveld og brukte soyamel. Er sikker på at du også kan bruke soyaprotein.

Rattata
03-05-09, 23:38
Dette har jeg akkurat bakt, og det smakte kjempegodt! :ja:

Karin
05-05-09, 18:17
Hyggelig at folk har prøvd, og at det falt i smak!

Mona S
08-05-09, 08:27
jeg bakte dette brødet i går, slang opp i 2 ekstra ss fløte og Ketolyse bakemiks. Det ble supergodt!!! Beste lavkarbobrødet hittils:D

Nannah
08-05-09, 09:14
Du som lurte på hva du kan erstatte gluten mel med...
Prøv fiberhusk :)

Karin
09-05-09, 01:40
Personlig kan jeg egentlig ikke gå god for noen av de erstatningene som selvsagt alltid kommer opp. Jeg har prøvd ut dette akkurat slik, og dette er det JEG kan gå god for.

Glutenmelet gjør at brødet virker som brød - litt fjærete, liksom. Det ville jeg ikke kutte ut om jeg ikke måtte, av helt andre grunner. Personlig jobber jeg med å eksperimentere med å utvide bruken her, f eks når det gjelder pizzadeig og sånt.

Fiber Husk og Johannes gjør at deigen tykner veldig. Gi det minst ti minutter til å "svelle" når du har blandet alt før du glatter brødet i formen og setter den i ovnen. Jeg trenger ikke å bytte ut noen ingredienser for å få dette til å bli f eks rundstykker, det kan man bare legge opp på bakepapir. Men om du ikke har cottage cheese og vil velge crème fraîche i stedet, må du gjerne det - jeg har ikke prøvd det og kan dermed ikke gå god for noe resultat, og jeg har heller ikke regnet ut karboinnholdet. det blir i alle fall mindre protein og mindre fett. Jeg antar det blir en anelse mer karber, men neppe mye per skive.
Jeg anbefaler ikke å bytte ut noen av ingrediensene. Jeg aner ikke hva som vil skje hvis man forrykker den balansen. For jeg vet lite om akkurat det - aldri prøvd! Det er jo DETTE jeg har jobbet frem! Det er dette som er godt! Kan ikke da godta noe annet som MITT brød da.

Selvsagt må du gjerne gjøre som du vil. Lykke til med dine eksperimenter! Men det er DETTE som er MITT brød.

runesvein
09-05-09, 16:58
Kan jeg bruke Ketolyse bakemix i steden for gluten mel

luringen
09-05-09, 22:35
les tråden Runesvein..;)

Veggpryd
09-05-09, 23:00
Det hørtes veldig godt ut! Det brødet må jeg teste. Men, glutenmel - mener du da glutenfri mel? :o

trillian78
10-05-09, 00:07
Hun mener nok glutenmel, ikke glutenfritt. Glutenfritt mel er det masse masse karber i. Glutenmel derimot er ikke det verste du kan bake med. Inneholder veldig mye proteiner. Og typ 20 g karber per 100 g. Glutenmelet får ting til å henge bedre sammen.

Karin
10-05-09, 03:34
Jeg mener definitivt glutenmel - ikke glutenfritt mel! Mest protein! Glutenfritt mel har fjernet proteinet i melet, (fordi det er det enkelte folk reagerer på) - og det har med seg alle karbohydratene. De mangler det som får det til å henge sammen - de lange proteintrådene - og derfor jobber mange uten-gluten-greier med f eks Fiber Husk. Men vi skal unngå stivelsen i korn/mel - så vi gjør det f eks sånn som jeg har jobbet det ut.

Bakemiks - ok, det kan antakelig og sikkert være bra i mange sammenhenger. Jeg prøver å finne ut om jeg kan bruke det til noe (hater proeingreien - smaker py) Men - sorry, Torkil - jeg prøver å lage noe UTEN noen slags miks elller sånt. Særlig unntatt er det som har noe med soyaprotein å gjøre. Det knaser - og det skal det søren meg ikke!

Jobber, jobber. . .

Veggpryd
11-05-09, 19:28
Åh, da skjønner jeg. Nå ser jeg også at det (helsekost) bak glutenmel... :o Må handle litt i mårra skjønner jeg, for dette brødet var skikkelig fristende. :ja:

Egg hver dag
11-05-09, 22:30
I kveld bakte jeg dette brødet og det var kjempegodt. Har prøvd litt lapper, vafler og slikt, men dette var det beste jeg har smakt av all lavkarbobakst.
Det var god smak, god tyggemotstand og det så og smakte som brød. Kommer nok til å bake et slikt brød hver uke fremover (vi er 2 i huset på lavkarbo). Genialt å ha med på skolen og jobb.

Tusen, tusen takk for oppskriften!

Stupedama
11-05-09, 23:23
Bra innsats, Karin! Dette skal jeg prøve en gang jeg får brødhunger!

Karin
16-05-09, 01:05
Jeg sier nok en gang takk.

Vanligvis, sånn i uken, spiser jeg bare egg i en eller annen form. Men i helgen, særlig hvis mannen min ikke jobber lørdag, spiser jeg gjerne noe skiver. . .For det er det han spiser. Han vil gjerne ha pålegg og sånt. Og i helgene kan jeg da være med og spise det samme.

Og nå kan jeg faktisk det! Med mitt brød.

Jeg kan nemlig ta inntil 3 skiver med diverse pålegg! Det blir bare ca 3 g på 3 skiver. Kan leve med det.

Kan bruke det som "suppebrød" hvis man vil lage en god gammeldags middagssuppe.

Kan bruke det som underlag for en hjemmelaget hamburger. Stek den, legg på en skive - med alt tilbehør. (Glem toppen da. Men da får du en hamburger!)

Dette funker bra for meg!

trillian78
16-05-09, 20:42
Dette ER brød! Ekte hjemmebakt grovbrød med brødkonsistens og brødsmak! Denne oppskriften kommer til å bli en klassiker! Tusen tusen takk Karin.
Åh, nå skulle jeg ønske geitost var lavkarbo :D

Carisma
18-05-09, 11:26
Åh, nå skulle jeg ønske geitost var lavkarbo :D
Chevre? Jeg syns det smaker nesten brunost.

sirimor
18-05-09, 12:31
Appropo geitost...(eller brunost da) jeg savner også det.

Men igår lagde jeg søte og gode lavkarbovafler med kardemomme og vaniljedråper.

Tok en dobbel, og hadde på meierismør (med ostehøvel) og vellagret norvegiaost. DET smakte som vaffel med geitost! Kjempegodt:D

trillian78
18-05-09, 16:35
Chevre er nyyydelig! Elsker Chevre. Men det er ikke det samme som ekte brun geitost når det kommer til nybakt brød altså.

slappfisken
19-05-09, 19:54
NAM!! Holdt på å besvime av glede når jeg smakte på det (hadde smør og nyrørt bringebær med Natreen på:o))!! Supert! Fikk ikke tak i glutenmel, så jeg brukte lik mengde soyamel (Spielberger, 3 gram karbo pr 100 gram), men det ble helt supert. TAKK!! Nå ser jeg frem til søndagsfrokost med nybakt brød.

Karin
19-05-09, 20:59
Åh, nå skulle jeg ønske geitost var lavkarbo :D

Jeg må innrømme at den tanken har streifet meg også ja. . .:p

Iselilja
23-05-09, 15:10
Har noen prøvd å bytte ut oljen i oppskriften med smeltet smør?

Karin
23-05-09, 22:56
Nei, men det går nok helt greit det. Men du må passe på saltmengden da, for smøret er litt salt. Kanskje minske salttilsetningen litt - f eks 1,5 ts i stedet for 2.

Iselilja
24-05-09, 19:20
Wow, dette brødet var utroooolig godt! Og det smaker virkelig brød. Ordentlig, saftig grovbrød! :hungry: Kommer definitivt til å lage mer av dette. 4 skiver forsvant på et blunk, og jeg sliter med å ikke hive i meg 4 til. :o

Takk for en genial oppskrift, Karin! :D


Jeg brukte forresten meierismør i stedet for olje, og det fungerte utmerket!

Carisma
25-05-09, 00:29
Har hatt med meg dette på hytta i helga, og det var genialt! :) Og fortsatt saftig og fint i dag, så jeg frøys ned resten i 2-skives pakker nå :ja:

Luna*
26-05-09, 21:23
Tusen takk for at du deler oppskriften :)

Didda
09-06-09, 19:31
Er dette er brød som er "tilatt" i Kelolyse dietten? Hørtes deilig ut

tveitan
09-06-09, 20:58
Dette er brød som er lovlig, og det er kjempegodt .Jeg bruker bare det .

Karin
10-06-09, 02:34
Ja, det er lagd for at det skal være lovlig på ketolyse. Det var det jeg hadde i tankene da, og hele tiden tenkte på mens jeg utviklet det.

Gunn
10-06-09, 22:54
Tusen takk for oppskriften:p nydelig brød

Framnæs88
11-06-09, 06:50
Nå har jeg eksperimentert i lang tid. Jeg prøver å finne det best mulige brødet uten at det skal være for mye "sære" ingredienser i det. Dette er det jeg har kommet fram til. Det er et brød som ser ut, funker, virker, kjennes, føles og smaker som BRØD. Sånn synes i alle fall jeg det er! Det er, kort sagt, mitt beste brød.

Det er noen ingredienser her som man ikke får på Rema. Men de er relativt lett å skaffe f eks på en helsekostbutikk. Bor man i en eller annen bygd, blir det kanskje vanskeligere - men da er nå det meste vanskelig å få tak i av litt "spesielle" ting, så da så . . .

OK, here goes. . .

Basis:
1 beger cottage cheese
5 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!)

Blitzes med stavmikser eller noe lignende.

Nå skulle jeg sagt melblanding, men det er jo ikke det - bare en blanding!

Så nå blander man følgende:

3 ts bakepulver
3 ts splenda (eller tilsvarende - litt mye søtt, for å legge inn den smaken vi mister ved at vi ikke har mel)
2 ts salt (igjen for smaken)
2 ts fiber husk (eller om du har det som heter psyllium husks - anyway får du fiber husk på ICA, f eks - andre også, sikkert!)
2 ts johannesbrødkjernemel (helsekost - kan sikkert også bruke Nestargel, som jeg egentlig ikke vet noe om i det hele tatt.)
60 g kruskakli
4 ss glutenmel (helsekost)
En liten håndfull ( ca 3-4 ss?) linfrø

I tillegg til det, enten -

Alt 1:
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø

Alt 2:
70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø

Når du har blitzet egg/ost/oljegreien, rører du bare inn resten, som du har blandet ferdig på forhånd.

La det stå 10 - 15 min. Johannesgreien og fiberhusk-greien må ha litt tid til å virke.

Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten. Det kommer til å se ut som et brød!

Det viktigste er muligens stekemetoden. Det blir nemlig et brød med skorpe av dette!

Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min.
Ta ut brødet, ta det ut av formen og bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.

Avkjøl på rist.

Når det er helt kaldt skjærer du det i tynne skiver.
Jeg pleier fryse det i pakker á 3 skiver, alle lagt i en stor pose. Jeg får minst 30 skiver av ett brød. Hele oppskriften inneholder ca 30 g karber enten det er den ene eller den andre varianten. Det betyr så langt jeg har klart å regne ut at det er maks ett gram karber per skive, ca.

Det er mye søtt og salt i dette - fordi det er det man ikke kan "fake" - søtsmaken av kornet. Så den må man tilsette. Mye salt fordi man bare nå ha noe smak! Men resten gjør at man får et brød som "fjærer" som et vanlig brød gjør. Det er faktisk veldig "brød-aktig". Jeg anbefaler det så absolutt - prøv om du vil. Jeg tror faktisk ikke du blir skuffet.

Dette er ikke en brødlignende gjenstand, det er faktisk brød.

Stekemetoden gjør også at du får et brød med skorpe.

Mannen min og jeg har lagd oss en greie - vi tar skalken som smaksprøve når jeg har bakt et nytt brød. Med smør. Han sier alltid at om han ikke hadde visst det, hadde han trodd det var et vanlig brød. Og dette er en mann som søren meg ikke er interessert i noe alternativt, nei.

Jeg gjentar: Dette er faktisk et BRØD. Det FUNKER. Jeg håper andre vil prøve det, og jeg håper folk vil gi meg tilbakemeldinger.


Hei.
Er dette er brød en brød man kan spise mens man er i slankefasen, eller er dette for å holde vekta?:)

Karin
11-06-09, 15:52
Du kan spise det i slankefasen. Ca 1 g karber per skive.

Delisa
11-06-09, 23:38
Takk for super oppskrift! Eg har ikkje baka brød sidan heimkunnskapen, men har nå baka 2 gonger på ei veke :)
Baka fyrst eitt brød, to dagar etter trippla eg oppskrifta.

Også glad for å titte innom lavkarbo igjen. Har i det siste levd meir lavkarbo, samt forsøker å unngå mjølk og kveitemjøl (blant anna) da eg ikkje tolererer det så bra.
Bakte dermed brød utan glutenmjølet. Sidan eg ikkje er superoppteken av at det må vera totalt lavkarbo, substituerte eg med ei blandig av havregryn og hi-maze. Mogleg brødet mitt ikkje vart fullt så luftig, men bra nok for meg.
Masse protein og utan kveitemjøl og gjær - i love. Takk, Karin :)

Linda63mod
12-06-09, 15:35
Takk for oppskriften! Denne skal jeg prøve. Savner brød og har problemer med "sagflis-brødet" som jeg kaller de med "protein-mel" i... :) God helg! :)

Laurentius
12-06-09, 18:41
Dette ser veldig godt ut! Ut og shoppe i morgen!

Lar brødet seg fryse og tine?

Carisma
12-06-09, 19:03
Jeg har fryst pakker a 2 og 2 tynne skiver, og det går kjempefint :ja:

tveitan
12-06-09, 19:08
[quote=Laurentius;733529]Dette ser veldig godt ut! Ut og shoppe i morgen!

Lar brødet seg fryse og tine
Jeg også fryser ferdige skiver.Så tar jeg opp det jeg skal ha til frokost,og tiner det i brødristeren. Det er knallgodt.

Ivory
12-06-09, 19:49
Skal prøve Karin-brød en dag jeg også :), men her er også et godt brød:

4 egg
1/2 boks cottage cheese

3 ss olje
1.5 ts bakepulver
4 ss linfrø
60 g kruskakli
45 g solsikkekjerner
1 ts salt

Pisk eggene lett og bland inn cottage cheese og olje, tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens. (Jeg pleier å bruke stavmikser på egg og cottage cheese, og jeg maler solsikkekjernene med stavmikser før jeg har dem i røra, men de kan også brukes hele. Bruker hele linfrø).

Ha deigen i en bakepapirkledd brødform og la brødet steke på 180 g i 55 min, nederste rille.

Oppevares i kjøleskap. Holder seg i mange dager.

Dette er et brød med få ingredienser og veldig raskt å lage. Veldig saftig og godt. Kan sikkert også lage hamburgerbrød av denne oppskrifta, men da må man nok male alle frøene. Og det er veldig godt å lage ostesmørbrød i panna av det.

Karin
13-06-09, 02:18
Jeg oppfordrer herved PÅ DET STERKESTE andre oppskrifter til å ligge i andre tråder!

Enklere å finne fram til dem da!

Dvs - ikke legg inn i denne tråden oppskrifter på helt andre ting. Håper det makes sense.

Men dette brødet er faktisk veldig enkelt å fryse. Jeg skjærer hele brødet i mer enn 30 SYLTYNNE skiver (vanligvis ca 32-34 skiver - nesten 1 cm per skive, kanskje?) og fryser dem ned i en pakning som er fornuftig for meg. 3 skiver blir det. Det er en søndagsfrokost med mannen f eks, eller en matpakke på tur med elever. Funker så bra atte - forutsatt at pålegget er MATEN da. Brød er alltid bare noe å legge pålegg på, så man må telle om man vil bruke så mye karber. . Kanskje vil men heller bruke karbene sine på andre ting? Det er det man må bestemme seg for!

Karin
13-06-09, 02:32
Takk for super oppskrift! Eg har ikkje baka brød sidan heimkunnskapen, men har nå baka 2 gonger på ei veke :)
Baka fyrst eitt brød, to dagar etter trippla eg oppskrifta.

Også glad for å titte innom lavkarbo igjen. Har i det siste levd meir lavkarbo, samt forsøker å unngå mjølk og kveitemjøl (blant anna) da eg ikkje tolererer det så bra.
Bakte dermed brød utan glutenmjølet. Sidan eg ikkje er superoppteken av at det må vera totalt lavkarbo, substituerte eg med ei blandig av havregryn og hi-maze. Mogleg brødet mitt ikkje vart fullt så luftig, men bra nok for meg.
Masse protein og utan kveitemjøl og gjær - i love. Takk, Karin :)
Det blir i alle fall veldig mye mer karber i ditt brød, det er nå sikkert. Du substituerer med ingredienser med VELDIG mye karber. Synd, for om du hadde hatt glutenmelet og det jeg foreslo, hadde det vært veldig LITE karber. Men om du er allergisk mot gluten, får du forholde deg til det.

Ivory
13-06-09, 12:04
Sorry, Karin...:o Jeg tenkte tanken på at oppskrifta ikke skulle ligget her, men da var det for sent...:(

Carisma
13-06-09, 12:16
Sorry, Karin...:o Jeg tenkte tanken på at oppskrifta ikke skulle ligget her, men da var det for sent...:(
Du kan jo kopiere den ut i en egen tråd uansett? Så er den lettere å finne seinere :)

Ivory
13-06-09, 14:53
Du kan jo kopiere den ut i en egen tråd uansett? Så er den lettere å finne seinere :)

Nå er det gjort ;)

Hjørdis
17-06-09, 18:53
Bakte dette brødet i dag, og fulgte oppskrifta slavisk. Turde jo ikke annet:D.
Det ble veldig godt og er definitivt brød:ja:
Holder det seg opp til en uke i kjøleskal tro? Om det blir så gammelt mener jeg:lol:

Carisma
17-06-09, 23:05
Bakte dette brødet i dag, og fulgte oppskrifta slavisk. Turde jo ikke annet:D.
Det ble veldig godt og er definitivt brød:ja:
Holder det seg opp til en uke i kjøleskal tro? Om det blir så gammelt mener jeg:lol:
Det holdt fem dager på benken på hytta for min del, i plast. Enda fryste jeg ned skiver da jeg kom hjem og de er kjempefine når jeg tiner de :ja:

Hjørdis
18-06-09, 12:48
Det holdt fem dager på benken på hytta for min del, i plast. Enda fryste jeg ned skiver da jeg kom hjem og de er kjempefine når jeg tiner de :ja:
Takk, da holder det i kjøleskapet den tiden det eksisterer:)

supha
18-06-09, 22:35
Jeg bakte denne i dag og det ble veldig vellykket. Hadde besøk av broren til samboer og han spiste opp nesten halve brødet:D

Tusen takk for oppskriften og min jakt etter det perfekte brødet er endelig over.

Zhadra
19-06-09, 11:10
Dette må prøves! En gang iblant savner jeg å bare kunne skjære opp ei skive og slenge pålegg på :ja:

aslaug
22-06-09, 20:09
Lagde dette brødet i dag, det var kjempegodt!!!

muskatt
13-07-09, 20:38
Hei

TUSEN TAKK!! Jeg har prøvd flere av brødoppskriftene her inne, men jeg har ikke fått det til å ligne på brød- blir klissete, faller fra hverandre eller at det ikke smaker godt(er ikke en god baker). Dette bake jeg for første gang idag(brukte litt tid på å finne glutenmel) og dette er faktisk en meget god erstattning for brød. Du har virkelig fått det til!

Spiste 5(!) skiver med smeltet smør på til middag- mmmmmmm.

aslaug
14-07-09, 13:09
Karin skrev:
"Glutenmelet gjør at brødet virker som brød - litt fjærete, liksom. Det ville jeg ikke kutte ut om jeg ikke måtte, av helt andre grunner. Personlig jobber jeg med å eksperimentere med å utvide bruken her, f eks når det gjelder pizzadeig og sånt."

Hei Karin!
Jeg lurte på om du har fått til å utvide bruken? Jeg elsker brødet ditt, det er helt supert!:D:D

Karin
16-07-09, 02:06
Hei Aslaug! Jeg har prøvd meg litt på en pizzagreie, men har ikke fått til noe som jeg vil publisere ennå. Akkurat nå driver jeg med et eksperiment på paideig. Skal nok si fra når jeg finner ut noe. Hvis noe funker, tenker jeg jammen ikke holde det for meg selv! :) Det er viktig at vi deler det som funker!

Chunky
16-07-09, 20:46
Dette er det mest fantastiske lavkarbobrødet jeg har vært borti. Bakte både i går og i dag. Jeg har levd på Ingers og Ultras rugbrød siden jeg gikk over til vedlikehold, men jeg synes ikke 20 gram kh for en brødskive er helt verdt det.

Men dette brødet slår alt. Det er et aldeles nydelig grovbrød. Jeg har ikke spist annet på to dager :)

Selv min selvoppnevnte überbakermester svigermor og ungene elsket det. Det sier det meste.


Takk for oppskriften!

hegemora
17-07-09, 11:21
Bakte dette brødet i går, og det var bare helt supert!!:sikle::sikle:
Eneste faren nå er at jeg kan komme til å overspise av det:o
Tilogmed mannen min er på glid til å begynne med lavkarbo nå som vi kunne spise så godt brød;)
Har savnet så veldig brød med makrell i tomat, så det var herlig å få i seg igjen... :rolleyes:
Noen som vet noe om holdbarheten på brødet? Skal til syden snart, og lurte litt på om jeg skulle ha med meg noen i kofferten...
Klem
Hegemora

hegemora
17-07-09, 11:24
Eh... Ser jeg hadde vært litt slurvete da jeg leste alle innleggene her.. Stod jo noe om holdbarhet jo ;0)

Karin
18-07-09, 00:25
For å være helt ærlig, aner jeg ikke noe om holdbarhet.

Jeg venter alltid til det er helt kaldt, så skjærer jeg i (tynne) skiver og fryser ned 3 eller 4 om gangen. Tar opp det jeg trenger og tiner i brødristeren.

Mulig at man kan sjonglere med noe - men jeg tror ikke dette holder seg mer enn et vanlig brød, heller mindre. Det skal gjerne være bitte lite grann fuktig, men ikke mye - jo mer fuktig, jo mer problematisk når du tar opp skivene fra fryseren. . .

Jeg tenker egentlig at man kanskje skal gjøre sånn som jeg har funnet ut: Følg oppskriften, la brødet bli HELT kaldt, og skjær i TYNNE skiver som du pakker i 3 eller 4 skivers-pakker.

Sånn gjør jeg det. Kan ikke egentlig si noe om noe annet.

Karin
18-07-09, 00:32
Dette er det mest fantastiske lavkarbobrødet jeg har vært borti. Bakte både i går og i dag. Jeg har levd på Ingers og Ultras rugbrød siden jeg gikk over til vedlikehold, men jeg synes ikke 20 gram kh for en brødskive er helt verdt det.

Men dette brødet slår alt. Det er et aldeles nydelig grovbrød. Jeg har ikke spist annet på to dager :)

Selv min selvoppnevnte überbakermester svigermor og ungene elsket det. Det sier det meste.

Det var veldig hyggelig å høre! Det er alltid kjekt å høre at noen har brukt oppskriften man har laget. Tusen takk!

aslaug
18-07-09, 09:55
Litt mer ros til deg:
Samboeren min er blitt nysgjerrig på lavkarbo, men er kjempeglad i brød.
Bakte brødet ditt og har gitt han det i noen dager, og han er så fornøyd!!!!:D:D
Ha en strålende helg!

LenaBeatrice
18-07-09, 18:14
Dette brødet skal prøves :-))

beristra
18-07-09, 18:34
Denne oppskriften har jeg prøvd i dag. Det ble et fantastisk godt brød. Tuuuusen takk du som la denne inn tidligere i dag. Jeg kopierte til egen oppskriftsbok men finner ikke tråden igjen desverre..

4 egg
1/2 boks Creme Fraiche
1,5 ts bakepulver
4 ss linfrø (som de er)
60 g kruskakli
50 g sesamfrø (som de er)
45 g solsikkekjerner (som de er)
3 ss olje

Visper eggene sammen først, og blander så bare resten i. Rører det sammen med en vanlig visp og heller i form m bakepapir. Så enkelt som det kan bli! Steker v 180 grader i 55 min på nederste rille. Syns de blir veldig gode, ikke bløte, men saftige.

Fikk oppskriften da jeg var innom helsekosten her om dagen og spurte etter lavkarbomat. Siste deigen jeg laget doblet jeg da formene mine er ganske store, men stekte like lenge og med samme gode resultat Og om en regner 20 skiver blir det ca 2,5 kbh pr skive (fra mat på data) med dobbel deig

luringen
18-07-09, 19:35
Beristra: dette er Karins tråd, med hennes oppskrift på brød..du bør vel kanskje lage din egen tråd med din oppskrift?

beristra
19-07-09, 10:04
Jeg sier unnskyld hvis jeg har "kødda til " noe her. Fant ikke ut hvem som laget denne fantastiske brødoppskriften. TAKK til Karin :) jeg håper å løre meg mer om dette etter hvert.

Karin
23-07-09, 02:14
Hjertelig velbekomme! Men det er nok rett at jeg gjerne ser at oppskrifter på andre brød havner i andre tråder. Bare fordi de stort sett IKKE er varianter av mitt brød, men varianter av andre lavkarbobrød - som jeg har prøvd, men går lei av etter en tid. Derfor har jeg utarbeidet dette brødet. Derfor vil jeg ikke ha andre oppskrifter enn varianter av denne inn her! Sånn er det bare. . .:cool:

Chunky
23-07-09, 13:29
Jeg har allerede bakt 8 Karinbrød siden jeg kom over oppskriften. Kan legge barnas oldemor til listen over storfornøyde brukere.

Jeg lurer bare på en ting: jeg synes ikke det er nødvendig med fullt så hard skorpe, så jeg har bare latt brødene være i formen hele tiden. Men siden jeg er usikker på steketiden har jeg likevel justert temperaturen opp og ned slik du sier. Har du noen formening om steketid med en jevn temperatur (blir litt enklere da)? Siden det koster 60-70 kroner per brød, har jeg heller ikke lyst å eksperimentere så veldig mye hvis du sitter på svaret allerede :)

Igjen - takker og bukker for oppskriften!

Fnutte
23-07-09, 15:56
Til dere som har bakt dette brødet:

Hvilken av frø/nøtteblandingene foretrekker dere.... eller evt andre varianter. Maler/hakker dere nøttene eller er de hele i røren?

Har litt lyst til å prøve dette brødet men har absolutt ikke likt de andre lavkarbo-brødene jeg har prøvd tidligere...... hmm ;)

Chunky
23-07-09, 17:16
Dette er ikke som andre lavkarbobrød. Ingen gjetter at det ikke er et vanlig (og veldig godt) grovbrød.

Jeg har brukt finhakkede valnøtter, men i går var jeg tom, så da brukte jeg ikke nøtter i det hele tatt. Kjempegodt for det.

sara
26-07-09, 19:21
Prøvde meg på dette brødet idag morges; og det ble definitivt suksess! Har forsøkt å lage andre lavkarbo-brød før, men de har ikke blitt i nærheten av så bra som dette. Jeg hadde ikke CC da, så brukte Creme Fraiche, og mandelmel siden jeg ikke hadde og heller ikke tåler gluten særlig bra.

Kan man ha gjær i det, Karin? Noen som vet? Det er som sagt det mest vellykkede lavkarbo-brødet jeg har laget, men skulle gjerne hatt enda større skiver/høyere. Og imponerende at du klarer å skjære så tynne skiver at du får 30! Jeg klarte såvidt 20, jepp, noen av dem ble ganske tjukke.:D

Har spist 5 brødskiver nå; med ost og kalkun, agurk og litt smør.. Fikk faktisk dårlig samvittighet! Føles så rart å kunne spise brød, etter så lang tid uten.. Er det dumt å spise for mye av dette? Mener; har jo hørt at brøderstatninger kan virke som vektstopper. Nå er jeg på vedlikeholdelse av vekten da, har gått ned de kiloene jeg skal. Men vil jo ikke unne meg altfor mye og gå opp igjen heller...:rolleyes:

StoreLilleMeg
26-07-09, 19:52
Dette brødet skal jeg prøve meg på i morgen :)

nite66
26-07-09, 21:33
Jeg er også kjempeglad for at jeg tidlig kom over brødet ditt her Karin. Har bakt det to ganger, og det var vellykket begge gangene. Begge gangene brukte jeg 1 1/2 l form, men ikke den samme formen. Den jeg brukte sist var noe smalere enn den jeg brukte første gangen, så det siste brødene ble ganske mye høyere enn det første, noe jeg er veldig fornøyd med.

Iset
27-07-09, 19:20
Har noen prøvd Sukrin i dette brødet? Det er stort sett det eneste søtningsmiddelet jeg bruker.

Iset
28-07-09, 15:59
Fankern altså! Jeg var i alle butikkene på Kvadrat i dag for å finne Fiberhusk, uten resultat! Verken helsekostene eller den butikken som har ALT, hadde det. Glutenmel fikk jeg tak i da (sinnssykt dyrt, 100 kroner for ett kilo), men det betyr at jeg ikke får laget brødet i dag heller, må finne Fiberhusk først. :skrik:

Chunky
28-07-09, 17:15
Har noen prøvd Sukrin i dette brødet? Det er stort sett det eneste søtningsmiddelet jeg bruker.

Ga oppskriften til et familiemedlem i går. Hun bakte med sukrin. Jeg regner med å få en tilbakemelding i dag. Den som venter på noe (veldig) godt, venter ikke forgjeves. Gled deg ;)

Carisma
28-07-09, 19:08
Jeg skal prøve å bake dette i brødbakemaskin i morra. Veldig spent på det prosjektet, men etter konsistensen på deigen/røra jeg fikk sist kan jeg ikke skjønne det skulle være noe problem.

Chunky
28-07-09, 19:23
Da håper jeg du gir oss en tilbakemelding på hvordan det gikk. Kanskje jeg endelig kan få brukt den støvsamleren til noe fornuftig :p

Iset
29-07-09, 12:04
Oj det blir spennende. Jeg har også brødbakemaskin, bruker den helst bare til deiger (når jeg baker boller og pizza og sånt med ungene), men funker den til dette brødet er det jo supert.

Carisma
31-07-09, 09:48
Da er brødbakemaskinen testet ut.
Vi har en kenwood maskin, med et program som heter noe sånt som extended baking/cake, med 90 min steketid. Og 20 min forsiktig elting først. Visste seg å være perfekt!
Brødet vokste til omtrent dobbelt størrelse, ble kjempehøyt og veldig luftig (nesten for mye, jeg liker tette brød :D) Ble ikke veldig sprø skorpe da, men det er ikke noe issue for meg. Heller tvert i mot egentlig
Også så enkelt da, bland, rør rund, hell og steik liksom :ja:

Har ikke smakt det enda, for jeg orker ikke nystekt brød (det var ferdig i natt en gang), men skal smake på det seinere i dag.

Så folkens, tørk av støvsamleren og sett den i arbeid!

Kan tilføye at jeg laget 1,5 ganger oppsrkifta, for det skal holde til 2 pers i 2 uker. Ble akkurat passe til å fylle hele bollen i maskinen da det var stekt.

Iset
31-07-09, 09:50
Har ikke smakt det enda, for jeg orker ikke nystekt brød (det var ferdig i natt en gang), men skal smake på det seinere i dag.



:eek:

Carisma
31-07-09, 09:53
:eek:
:nei: Jobba på bakeriutsalg i mange år da jeg gikk på skolen. Lukta av fersk gjærbakst gjør meg fortsatt uvel, må gå ut av butikker innimellom :D
Var egentlig ikke så glad i det før heller da, så den jobben bare toppet det liksom.

Iset
31-07-09, 10:02
Hehe da skjønner jeg. For meg er lukten av fersk gjærbakst nok til å svime av i ekstase.

Carisma
31-07-09, 10:06
Hehe da skjønner jeg. For meg er lukten av fersk gjærbakst nok til å svime av i ekstase.
Hehe, rett fra russefest og på jobb til sortering av varme brød og seige kringler fikk nesten meg til å svime av også, men absolutt ikke av ekstase :lol:

Iset
31-07-09, 10:07
Nei det kan jeg tenke meg. :knegg:

LilleM0r
31-07-09, 14:46
Karin - dette blir også "mitt aller best brød" !!!
Utrolig godt, flott konsistens og ikke minst - det er hold i det!
Så nå blir ikke matpakka noe problem lenger:)

Jeg fulgte oppskrifta di til punkt og prikke og er som sagt veldig fornøyd - tusen takk:klem:

Proteinbrødet (som det andre brødet som er snikinnført her, heter) er ikke like godt, men tar litt mindre tid å lage - men det kommer ikke opp på toppen av pallen. Der er ditt brød:)

Carisma
31-07-09, 14:49
men tar litt mindre tid å lage
Prøv med brødbakemaskin som jeg har skrevet om lenger opp, kjempeenkelt!

LilleM0r
31-07-09, 14:58
Prøv med brødbakemaskin som jeg har skrevet om lenger opp, kjempeenkelt!

Har dessverre ikke :)

Orkide
01-08-09, 10:44
Hei, nå er brødet i ovnen... så nå gleder jeg meg til å teste det ut senere i dag :)

LilleM0r
01-08-09, 12:13
I dag har jeg kost meg med brødet til frokost - godt:)
Men, jeg får en slags ettersmak i munnen - lurer på om det kan være bakepulveret? 3ts er vel egentlig ganske mye...

Noen som har noen formening om dette?

Orkide
01-08-09, 13:58
Da er det spist to skiver med dette brødet (tror jeg må ha en til). Det var kjempe godt. Sønnen på 16 lurte på hvor mange skiver han kunne få, og det sier vel litt om hvor bra det er :D

Dette kommer til å bli bakt jevnlig :D

Karin
01-08-09, 16:10
Supert at så mange liker det! Veldig kjekt at det lot seg lage i brødmaskin.

Viclin
01-08-09, 17:46
Jeg har handla alle ingerdienser i dag, men selvfølgelig hadde ikke Helsekosten glutenmel. Hun visste ikke hva det var engang, trodde det var glutenfritt.

Men jeg fant soyamel på Ica også har jeg Ketolyse Bakemix i skapet. Vet det ikke kan måle seg med glutenmel, men hvilke av de to er best så lenge - mens jeg venter på glutenmel?
Soyamelet har 3,1 g kh, og Bakemixen 8 g kh.

Viclin
01-08-09, 18:20
Jeg satser på soyamel. :D

Viclin
02-08-09, 15:15
Syns det smaker og ser helt likt ut som Lollypopbrødet, jeg.
Men det kan jo være fordi jeg ikke hadde glutenmel da.

Iset
02-08-09, 15:41
Glutenmelet gjør nok en stor forskjell ja, jeg har lest og hørt at glutenmelet er avgjørende for å få en bakst som ligner mest mulig på "ekte vare".

Nannah
02-08-09, 17:34
Fiberhusk gjør samme nytten synes jeg...og har 0 karber :)

Viclin
02-08-09, 17:39
Men fiberhusk var jo i oppskriften fra før? Kunne jeg tatt ekstra fiberhusk i stedet for soyamelet?

aslaug
02-08-09, 17:47
Syns det smaker og ser helt likt ut som Lollypopbrødet, jeg.
Men det kan jo være fordi jeg ikke hadde glutenmel da.

Jeg har bakt karins brød med både glutenmel og sojamel, syns resultatet ble nokså likt. Glutenmel var ikke lett å få tak i. Kjøpte den siste pakken på en helsekostbutikk og de skulle ikke ta inn mer dessverre!:):)

Kjæresten min likte ikke lollypopbrødet, men har falt totalt for dette!

Cornelia
03-08-09, 11:38
Jeg hadde bakedag på fredag, prøver å få med samboern på lavkarbo og han nekter så lenge han ikke kan ha med "brødskiver" på jobben - ellers elsker han middagene og det andre jeg lager.
Så jeg lagde både dette brøvet og oopsies på fredag og tro det eller ei - han likte begge veldig godt!
Dette brødet så jo virkelig ut som brød og, så dette skal han ha med seg på jobb fremover. Stekte som som det ble beskrevet i første innlegg og fikk en fin mørkebruk skorpe rundt. Smakte kjempegodt!

Takk for oppskriften, kommer til å lage masse av dette!

Karin
03-08-09, 16:04
Det blir nok stor forskjell hvis det ikke er glutenmel i det. Og det blir heller ikke det samme hvis man tar ekstra Fiber-husk. Ellers er det jo mange måter å lage lavkarbobrød, men denne her funker i alle fall for meg.

Iset
03-08-09, 16:08
Laget brødet i dag, og ja det smakte temmelig likt Lollypop sitt, men det hadde allikevel noe ekstra. Prikken over Ien, liksom. Så jeg velger dette brødet fremover, synes det var veldig godt. Helt brød smakte det jo ikke synes jeg, men hva forventer man? Det var mer enn godt nok, og med smør og ost på var det suverent. :sikle:

annama
04-08-09, 12:02
Stemmer det at dette brødet kommer på langt over 40 kr per stk?
Mener jeg leste det i denne tråden her, men nå finner jeg det ikke...
Veldig dyrt da...?

Iset
04-08-09, 12:10
Var det ikke rundt 70 kroner per brød? Dyrt ja, men det føles egentlig ikke så dyrt. Jeg hadde aldri tenkt over det før en her i tråden nevnte det. Glutenmel og fiberhusk er dyrt, men det varer jo en good stund da.

annama
04-08-09, 13:17
Var det ikke rundt 70 kroner per brød? Dyrt ja, men det føles egentlig ikke så dyrt. Jeg hadde aldri tenkt over det før en her i tråden nevnte det. Glutenmel og fiberhusk er dyrt, men det varer jo en good stund da.

Ja, kanskje det var 70 kr!!:eek:
Når det går flere brød per uke, blir det noe. Har ikke forsøkt å bake det enda, og slett ikke sikkert barna i heimen liker det...
Blir nok forbeholdt mor, i tilfelle...;) (Selvom om gubben elsker all slags hjemmebakt brød...hihi)

benam
04-08-09, 17:28
Hei! Nå står jeg her og skal bake brødet og ser at jeg mangler JBKM! Skal jeg ta sjansen og bake uten, eller er det noe jeg kan ta mer av???:mad: hjelp........

aslaug
05-08-09, 11:57
Hei! Nå står jeg her og skal bake brødet og ser at jeg mangler JBKM! Skal jeg ta sjansen og bake uten, eller er det noe jeg kan ta mer av???:mad: hjelp........

Vært på 2 helsekostbutikker og 2 apotek i dag, Bryn og Manglerud, ingen hadde det!
Kan jeg bake det uten???:confused::confused:

annama
05-08-09, 12:27
Hei! Nå står jeg her og skal bake brødet og ser at jeg mangler JBKM! Skal jeg ta sjansen og bake uten, eller er det noe jeg kan ta mer av???:mad: hjelp........


Hva ER egentlig JBKM?
Johannesbrødkjernemel...? eller no' sånt...hihi

aslaug
05-08-09, 12:43
Det er riktig!:D

Iset
05-08-09, 13:13
Benam: hvordan gikk det, ble resultatet greit uten jbkm?

benam
05-08-09, 13:19
Uff, jeg har ikke turt å bake det siden ingen har svart meg:eek::eek:
Hva tror du???

Iset
05-08-09, 13:21
Jeg tror ingenting, tør ikke å svare hehe. Jeg aaner ikke.

Cornelia
05-08-09, 14:39
Var det ikke rundt 70 kroner per brød? Dyrt ja, men det føles egentlig ikke så dyrt. Jeg hadde aldri tenkt over det før en her i tråden nevnte det. Glutenmel og fiberhusk er dyrt, men det varer jo en good stund da.

Kan det virkelig stemme at det blir SÅ mye per brød? :confused:
Tatt i betraktning at flere av ingredisensene holder til mange brød.
Feks. fiberhusk og glutenmel som du nevner her.
Riktignok var Glutenmelet jeg kjøpte dyrt (98kr) men det holder jo til maaaange brød da.

Iset
05-08-09, 15:50
Jeg aner ikke, var en i tråden her som skrev det, jeg har ikke tenkt over det. Baker brødet jeg.

Chunky
05-08-09, 20:03
Det var meg som skrev det. Her er slik jeg regnet omtrentlig på det:

CC 23 kr
Egg 10 kr
JBKM (60/5 brød) 12 kr
Kruskakli 6 kr
Glutenmel (95/20 brød) 5 kr
Fiberhusk (63/10 brød) 6 kr
Olje, bakepulver 3 kr
Valnøtter 15 kr
Sum 80 kr

Man kan kutte ut valnøttene og sikkert spare litt her og der, men jeg tror det blir ca 60-70 kroner per brød for de fleste. Men jeg synes det er verdt det. Og det er veldig drøyt.

Iset
05-08-09, 20:18
Jeg synes også det er verdt det. Veldig godt brød. Litt pes å lage det men det varer en stund.

trillian78
05-08-09, 20:43
Hei! Nå står jeg her og skal bake brødet og ser at jeg mangler JBKM! Skal jeg ta sjansen og bake uten, eller er det noe jeg kan ta mer av???:mad: hjelp........

Jeg har bakt det både med og uten JBKM. Jeg er ikke så glad i JBKM (konsistensen), så jeg måtte prøve uten. Jeg syns i grunn det gikk helt fint jeg. Men for de som ikke har problemer med JBKM så er nok det prikken over i'en ifht. brødkonsistensen :o

Da jeg bakte uten JBKM brukte jeg bare tilsvarende mer Fiberhusk.

Nannah
05-08-09, 20:52
Jbk er ikke spesielt egnet til baking.
Der funker Fiberhusken mye bedre!

Men til vaffel/pannekakerøre er JBK super:)

aslaug
05-08-09, 20:56
"Jbk er ikke spesielt egnet til baking.
Der funker Fiberhusken mye bedre!"


Tror du at det er greit å ikke bruke jbkm i karins brød altså? Ikke like lett å få tak i bestandig! Gi meg et råd, please,,,,,

Karin
05-08-09, 23:09
Du må gjerne bruke hva du vil, men da er det ditt brød.

Jeg skjønner ikke hvor dere kjøper varene deres! Jeg får det ikke til at det er så dyrt som 70-80 kr for et brød. Jeg betaler f eks 50 kr for et glass JBKM, og da bruker jeg norn få teskjeer til ca 1 kr per teskje. Jeg regnet ut en gang at det var ca 40 kr per brød, og det er mange brød man får kjøpt på butikk som koster så mye. Men jeg bruker som sagt bare to-tre skiver i helgen, for jeg prøver å la være å basere meg på brød. Da blir det til å leve med. Hvis man tenker å erstatte et "normalt" brød-kosthold (frokost, matpakke, kveldsmat) for hele familien med dette brødet, blir det uansett veldig dyrt - enten det er 40 eller 80 kr stykket.

Og det er bare en brød-erstatning da, la oss huske det! Så derfor er det nok best brukt sånn litt innimellom.

Karin
06-08-09, 02:19
Jbk er ikke spesielt egnet til baking.
Der funker Fiberhusken mye bedre!

Men til vaffel/pannekakerøre er JBK super:)

Mulig det.

Men det jeg sier at jeg har utprøvd, er akkurat blandingen som jeg forteller om. Det er en blanding av JBKM, Fiberhusk og glutenmel. Det er dette som gir et brød som jeg kan stå inne for, i tillegg til at man legger inn litt frø og nøtter og sånt. Men denne blandingen som jeg har sagt noe om, den med JBKM, Fiberhusk og glutenmel, den utgjør etter min mening utgangspunktet for at dette skal føles som brød og ikke som egg med kli og linfrø. For det er det de andre "brødene" har føltes for meg.

Jeg har da prøvd å finne meg et annet brød, ett jeg kan godta, og jeg endte opp med dette. Dette er mitt aller beste brød, sa jeg. Om du vil bruke det som grunnlag for å endre på noe, eller gjøre noe annerledes, eller hva som helst, så er det din sak. Men da må du IKKE kalle det for MITT brød. MITT brød er det jeg uteksperimenterte, ikke det andre uteksperimenterer ut ifra mitt.

Om noen lurer: Lag gjerne din egen variant, men ikke kall den for min!

annama
06-08-09, 14:19
Mulig det.

Men det jeg sier at jeg har utprøvd, er akkurat blandingen som jeg forteller om. Det er en blanding av JBKM, Fiberhusk og glutenmel. Det er dette som gir et brød som jeg kan stå inne for, i tillegg til at man legger inn litt frø og nøtter og sånt. Men denne blandingen som jeg har sagt noe om, den med JBKM, Fiberhusk og glutenmel, den utgjør etter min mening utgangspunktet for at dette skal føles som brød og ikke som egg med kli og linfrø. For det er det de andre "brødene" har føltes for meg.

Jeg har da prøvd å finne meg et annet brød, ett jeg kan godta, og jeg endte opp med dette. Dette er mitt aller beste brød, sa jeg. Om du vil bruke det som grunnlag for å endre på noe, eller gjøre noe annerledes, eller hva som helst, så er det din sak. Men da må du IKKE kalle det for MITT brød. MITT brød er det jeg uteksperimenterte, ikke det andre uteksperimenterer ut ifra mitt.

Om noen lurer: Lag gjerne din egen variant, men ikke kall den for min!


Er helt ny her, og bare lurer.
Blir du fornærmet når folk videre-ekperimenterer på brødet ditt, eller er du bare litt ironisk i "snakke"-måten?! ;)
Blir nesten litt redd jeg. Jeg hadde bare vært stolt over at brødet mitt hadde hatt så mye diskusjon og fornøyde testere!!! :ja:

Skal forsøke det selv, når jeg får tak i alle ingrediensene...:)

Har forresten ikke sett at noen har eksperimentert videre med brødet ditt og kalt det Karins brød...?:confused:

Iset
06-08-09, 14:25
Ja, det var et virkelig kjefteinnlegg det der, ble litt smånervøs jeg. :gjemmer seg:

Karin
08-08-09, 01:24
Nei, det er selvsagt helt greit at folk bruker dette som utgangspunkt. Har ingen problemer med det. Og hvis noen finner en bedre oppskrift, vil jeg gjerne vite om den. Men om folk sier at jeg fikk ikke tak i ditt og datt, så jeg tok i stedet noe annet, men jeg likte ikke brødet - - Vel, du må først lage brødet MITT før du kan si noe om det. Om du ikke har lagd det, vet du ikke noe om det.

Kan man endre oppskriften? Klart man kan. Men det er ikke mitt brød da, da er det ditt. Helt greit for meg! Men ikke kall det mitt hvis du har endret på det! Som sagt, hvis noen finner en bedre oppskrift, vil jeg gjerne vite om det! Men MIN greie er den jeg har gitt oppskrift på. Gjør hva du vil, men ikke si etterpå at du har bakt MITT brød hvis du har bakt DITT brød. Og - det er helt ok å lage DITT brød, og du må gjerne bruke mitt som utgangspunkt!

Håper dette var greit???:)

Mente virkelig ikke å kjefte!

Iset
08-08-09, 07:41
DET er jeg enig i, at det er tullete å gjøre om på brødet og etterpå si "nei, jeg er ikke enig i at det smakte brød" osv. Tror det var i Nille sin Nuttycheese-muffinstråd en bruker hadde sløyfet mange viktige ingredienser og etterpå skrev at disse ikke var gode og at h*n heller ville prøve noe annet. Hallo? Hva med å faktisk bake dem ordentlig først og så gjøre opp en mening? Jeg himler.

annama
08-08-09, 11:28
Nei, det er selvsagt helt greit at folk bruker dette som utgangspunkt. Har ingen problemer med det. Og hvis noen finner en bedre oppskrift, vil jeg gjerne vite om den. Men om folk sier at jeg fikk ikke tak i ditt og datt, så jeg tok i stedet noe annet, men jeg likte ikke brødet - - Vel, du må først lage brødet MITT før du kan si noe om det. Om du ikke har lagd det, vet du ikke noe om det.

Kan man endre oppskriften? Klart man kan. Men det er ikke mitt brød da, da er det ditt. Helt greit for meg! Men ikke kall det mitt hvis du har endret på det! Som sagt, hvis noen finner en bedre oppskrift, vil jeg gjerne vite om det! Men MIN greie er den jeg har gitt oppskrift på. Gjør hva du vil, men ikke si etterpå at du har bakt MITT brød hvis du har bakt DITT brød. Og - det er helt ok å lage DITT brød, og du må gjerne bruke mitt som utgangspunkt!

Håper dette var greit???:)

Mente virkelig ikke å kjefte!

Det er bra! ;)

Tusta85
10-08-09, 10:31
Dette var faktisk et spisende brød! :D
Takk for oppskrift!

Karin
11-08-09, 01:26
DET er jeg enig i, at det er tullete å gjøre om på brødet og etterpå si "nei, jeg er ikke enig i at det smakte brød" osv. Tror det var i Nille sin Nuttycheese-muffinstråd en bruker hadde sløyfet mange viktige ingredienser og etterpå skrev at disse ikke var gode og at h*n heller ville prøve noe annet. Hallo? Hva med å faktisk bake dem ordentlig først og så gjøre opp en mening? Jeg himler.
Det var noe sånn jeg tenkte også. Og det er også derfor jeg mener at folk må gjerne bruke dette som utgangspunkt og endre på ting, men ikke komme med en endret oppskrift og si hva de tenker om MIN oppskrift ut fra det de har gjort da.

En gang til - endre på hva du vil, men da er det DITT brød.
Hvis du vil bake MITT brød, så se på første innlegg i tråden.
Endringer som funker, mottas med takk. Endringer som er enda bedre, mottas med enda mer takk. Si noe om det i denne tråden i så fall, og så legger du ut en egen oppskriftstråd etterpå, så vi kan komme oss dit.

God baking.

annama
12-08-09, 17:18
Brødet ble laget i dag og selvfølgelig smakt på...;O)
Nydelig, men halverer nok saltmengden...;)
Etter å ha laget mat beregnet på en barnefamilie i flere år er nok smaken på salt blitt noe borte...:ja:

Mono
12-08-09, 17:47
Da har jeg pellet meg inn her etter å ha sett oppskriften her på et annet forum takket være Iset.

Har nå handlet inn alt jeg trenger, og har sjelden følt meg så lost i en matbutikk før. Det var jo heller ikke så lett å få tak i dette johannesbrødkjernemelet (yay for særskriving). Var innom 3 helsekostforretninger på sartor senter, og fant et glass i siste butikken jeg var i. 60 kroner bare for det, og 72 for denne husken. Det bør bare bli mange brød ut av dette he he.

Så nå skal jeg straks prøve stavmixeren til samboeren så snart jeg har gjort huspliktene mine (noen som nevnte pisken?).

Blir spennende dette her. Skal på lavkarbo igjen etter en pause (huff disse pausene). Klesset en hel pakke med oriokjeks i fjeset igår, så idag er jeg rimelig uggen i magen. Dette gidder jeg ikke mer.

Er rimelig spent på resultatet :)

Iset
12-08-09, 19:08
Jeej, hei Mono. :D Ja, dette brødet er knallgodt, rett og slett. Jeg gir oppskriften til alle jeg kjenner som er interessert i lavkarbo (og kaller det selvsagt KARINS lavkarbobrød hehe).

Mono
12-08-09, 21:51
Jeej, hei Mono. :D Ja, dette brødet er knallgodt, rett og slett. Jeg gir oppskriften til alle jeg kjenner som er interessert i lavkarbo (og kaller det selvsagt KARINS lavkarbobrød hehe).

"Karins grovbrød" er printet ut og henger på kjøkkenet. Dette var et velsmakende og luftig brød. Litt "skuffet" over størrelsen, men her kan jeg nok mikse og trikse litt med mengde ingredienser.

http://bildr.no/thumb/467119.jpeg (http://bildr.no/view/467119)

http://bildr.no/thumb/467125.jpeg (http://bildr.no/view/467125)

http://bildr.no/thumb/467126.jpeg (http://bildr.no/view/467126)

Karakter: 7/10. Trekker for størrelse for det meste, men det er jo flisespikkeri. Nam nam :)

Iset
12-08-09, 21:54
Men størrelsen har jo med formen å gjøre? Mitt ble også litt flatt men jeg brukte nok for stor form, så neste gang bruker jeg en litt mindre, da blir brødet høyere og større.

Mono
12-08-09, 21:56
Jepp, var nok sikkert litt store former. Har ikke lest hele tråden, så vet ikke om det er tatt opp tidligere, men jeg kommer nok til å øke mengden på ingrediensene neste gang.

Gleder meg til frokost allerede he he. God natt ;)

Carisma
12-08-09, 22:00
Jeg lagde med halvannen mendge, i brødbakemaskin. De ble kjempehøyt! Egentlig alt for stort.

Iset
12-08-09, 22:42
Så da kan jeg lage EN porsjon i brødbakemaskinen mon tro? Hvilken rekkefølge hadde du ingrediensene i? Det våte underst og alt mel oppå der, bare? Og tok du nøttene i med en gang? For i min brosjyre står det at nøtter må tilsettes etter en stund, jeg har aldri prøvd. Brukte du vanlig program, eller helkorn eller lignende? *dum*

Carisma
12-08-09, 23:17
Jeg er litt redd for den store skumle maskinen :D Så sambo fikset instillingene. Brukte noe som het extended bake sa han, 90 min steketid. (25 min lett elting) Blandet som det står i oppskrifta (rørte sammen i en bakebolle først) og bare heiv det oppi.

Lava
13-08-09, 00:54
Ja, det var et virkelig kjefteinnlegg det der, ble litt smånervøs jeg. :gjemmer seg:

oppfattet ikke dette som skremmende, kun som Karin selv sa senere, at hun ikke vil gå god for brødvarianter av hennes brød, da det selvsagt ikke blir likt orginalen.

Har klippet og limtnå, fra hovedoppskriften til de små variasjonenen noen har gjort, slik at jeg kan variere etter hva jeg evt har i skapet til enhver tid.

TAKKER, Karin for at hun la ut oppskriften, og etter hva jeg leser,
så trenger ikke lunch på jobb bliett problem lenger.. :D

Aner ikke om og når jeg prøver brødet, men det fortelles omdette brødet
mange steder på forumet, så jeg måtte jo inn og se :o

Skal nok melde tilbake etter hvis om jeg baker brødet, savner ikke brød så mye, kun til jobbematen, da er det ikke like mor med kun salat eller
slikt. :ja: jeg er vrien imaten.. hehe

Mono
14-08-09, 18:13
Da var det prøverunde i brødbakemaskinen, så får vi se hva resultatet blir der. En litt artig observasjon for meg som mann er at frø passerer kanalen på samme måte som maiskorn. Stas. Egentlig visste jeg jo dette fra før.

Karin
14-08-09, 23:53
Jeej, hei Mono. :D Ja, dette brødet er knallgodt, rett og slett. Jeg gir oppskriften til alle jeg kjenner som er interessert i lavkarbo (og kaller det selvsagt KARINS lavkarbobrød hehe).
Takk skal du ha, vennen! Jeg vil gjerne at oppskriften skal bli spredd, og jeg er kjempetakknemlig for at navnet mitt heftes til den.

Og så skal jeg bare gjenta at folk må gjerne variere som de vil, og gjerne fortelle om det her og andre steder! Men det er bare den originale oppskriften som er den jeg lagde, og dermed kan kalles mitt brød, alt annet er det noen andre som har prøvd og kan snakke om. Da er det altså ikke mitt, men muligens inspirert av mitt. Men for all del - fortsett å eksperimentere! Og legg inn oppskrifter! For vi vil alle ha det best mulige "brødet". Er vi mange nok, finner vi det nok. Denne tråden med oppskriften jeg lagde, er mitt bidrag. Vær så snill, kom med flere!

Carisma
15-08-09, 00:49
Stas.
Ja, det er KUN menn som kan finne det fasinerende :lol:

Furine
19-08-09, 11:03
No har eg også prøvd ut denne oppskrifta. Måtte vel og merke fjuske litt (sorry!), sidan eg ikkje har greidd å få tak i verken fiberhusk eller glutenmjøl. Helsekostliknande sjapper her har bio ditt og bio datt av ALT, men ikkje det eg er på jakt etter! Utruleg nok fann eg JBKM der. :D

Poenget i alle fall er at brødet vart kjempegodt!! Som andre seier, det vart BRØD av det! Tusen takk, Karin, for din inspirasjon og kunnskap! :)

Skal ein forresten oppbevare det i kjøleskap, som proteinbrødet? Eg har gjort det i alle fall. Brødet er fint og fast, men samtidig smidig og saftig på smak! Og det var lett å skjere tynne skiver. *thumbs up*

Anitra
19-08-09, 11:52
Nå sjekka jeg helsekosten rett over gata her, og de fører ikke glutenmel, den har gått over til ICA, og der fant jeg i går fiberhusk til 45 kr. Så nå må jeg innom å sjekke glutenmel også. Oppskriften skal prøves ut, takk fro at du deler :)

polkagris
19-08-09, 12:11
Fantastisk godt brød!

Krøllerellerei
19-08-09, 14:07
Takk for oppskrift, skal lage dette når jeg kommer et stykke uti Atkinsukene mine, en del greier som ikke er helt tillatt ennå.

Det jeg lurte på var stekeovnen, er det vanlig stekeovn, eller varmluft? Hva brukte du?

Iset
20-08-09, 11:38
Jeg bruker ikke varmluft, bare vanlig varme. Nå skal jeg gå igang med et brød til broren min, elsker dette brødet!

Karin
21-08-09, 15:47
Vanlig varme her også.

hegemora
21-08-09, 16:31
Hei!
Dette er mitt favorittbrød, men jeg har et spørsmål... Svigermor er på glid til å starte med lavkarbo, det eneste er at hun "MÅ" ha brød.. Men, svigenrmor har cøliaki, og kan derfor ikke spise brød med glutenmel:0(
Er det noen som har noen gode ideer på hva som kan brukes i stedet?
Tenkte jeg skulle bake et lavkarbobrød til henne, så hun får smake hvor godt det faktisk er!!!! ;0)

Carisma
21-08-09, 17:56
Kan hun spise soyamel da? Jeg har laget med det fordi jeg ikke fikk tak i glutenmel, og det funket :ja:

annama
22-08-09, 11:49
Da var det 2. brødet ferdig og smakt på! :)
Dette brødet er virkelig godt, men det ble enda bedre etter at jeg
minsket litt på saltmengden. Holder i massevis med 1 ts for min del!

Anbefales, folkens!! :ja:

Krøllerellerei
26-08-09, 20:39
Takk Iset, jeg skal prøve om noen uker!

Gaston
27-08-09, 20:32
Tidligere i dag bakt kona mi dette brødet og jeg spiste mine første skiver for noen minutter siden. Vi er helfrelste begge to. Tusen takk :-)

luringen
27-08-09, 21:00
du kan nok bake uten JKBM (evt Nestargel fra apotek-bestillingsvare), men sm Karin sier; dette er oppskriften hun har laget og som er "garantien";).

Jeg har laget det en gang med bare fiberhusk (1 ts mer ca). Gikk det , men liker smaken bedre slik som oppskriften er.

Har også bytta ut korn/frø/nøtteforslagene med litt 5 kornblanding. Også godt..

tora
29-08-09, 00:06
Dette ERverdens beste brød!!! Har laget dette mange ganger nå. Lager mange i slengen når jeg først er i gang. Har stående bestillinger fra Mamma som elsket brødet.

Tusen takk, Karin for oppskriften!!

aslaug
29-08-09, 09:30
du kan nok bake uten JKBM (evt Nestargel fra apotek-bestillingsvare), men sm Karin sier; dette er oppskriften hun har laget og som er "garantien";).

Jeg har laget det en gang med bare fiberhusk (1 ts mer ca). Gikk det , men liker smaken bedre slik som oppskriften er.

Har også bytta ut korn/frø/nøtteforslagene med litt 5 kornblanding. Også godt..

Jeg hadde dessverre ikke JKBM i går da jeg måtte bake et brød. Tok litt mer fiberhusk. Resultatet ble et svampete brød, på langt nær så godt som orginalen. Heldigvis at jeg bare laga et, vanligvis lager jeg 4 av gangen. Skulle ønske JKBM fantes i større pakninger:D

MissChris
02-09-09, 11:51
Endelig et brød man kan spise! Skikkelig bra, baker et nytt hver helg.

Ang. varmluft kontra vanlig ovn.
Jeg har varmluft og har funnet ut at det er greit å sette ned temperaturen med 5-10 grader, slik at ikke brødet blir så innmari svart. Bruker like lang steketid som Karin har satt opp.

Carisma
02-09-09, 11:53
Dette er faktisk bedre nå, etter 5 dager i kjøleskap enn de første par dagene :ja:

Moira
07-09-09, 23:06
Mmmmmmmmmm!! Dette var supergodt!!

Hadde ikke valnøtter, så jeg brukte mandler i stede, også brukte jeg mer linfrø, som jeg malte opp, og hadde en liten neve i tillegg:) Smaker virkelig BRØD av dette!!

Jeg glemte kruskaklien jeg da (ammetåke på fullt her) Også hadde jeg visst litt mer salt enn jeg burde hatt, men det var kjempegodt allikevel!!

Dette kommer jeg til å lage mer av ja - HELT klart!

Afrodithe
10-09-09, 21:52
Kan bare signere på at dette brødet er supert - har bakt det mange ganger nå etter orginaloppskriften til Karin! :D Brødet kan anbefales på det varmeste... tom sønnen på 17 synes det var veldig godt... og han visste ikke at det var et lavkarbobrød!;)

Takker deg Karin for superflott oppskrift og for at du delte den med oss!:);)

aslaug
10-09-09, 22:28
Har kommet i en flott rutine med brødbaking: 2.hver uke baker jeg 4x orginaloppskriften, bruker varianten med valnøtt. :D:D Utrolig lett å bake da, ingen heving osv. utrolig greit

frøken
10-09-09, 22:42
Dette må jeg prøve:)

Smulamor
10-09-09, 22:56
baker BARE dette brødet jeg . Det er KJEMPEGODT!

andee
15-09-09, 21:37
Noen som har et bilde av dette brødet? Var 1 som hadde postet, men fikk ikke opp bildene, og det så ikke ut som de beste bildene heller..

Furine
16-09-09, 09:09
I går testa eg oppskrifta med mascarpone i staden for cottage cheese. Det var eit kompromiss for å få sambuaren min til å ete brødet. Han nektar å ete noko med cottage cheese i, nemlig. Han klir berre av lukta av det, dessverre. At brødet med cottage cheese ikkje smakar cottage cheese hjelper dessverre ikkje å seie.
Mascarpone funka forresten bra! Under steiking såg det ut til å piple ut fett (?) frå toppen av brødet, men det steikte fint, og brødet vart kjempegodt. Det syntes til og med han! Suksess! :D

Tiki
16-09-09, 21:54
Får ikke tak i glutenmel jeg, har vært på flere helsekostbutikker. Hvor får jeg tak i soyamel som et evt. alternativ.?

muskatt
16-09-09, 22:12
Får ikke tak i glutenmel jeg, har vært på flere helsekostbutikker. Hvor får jeg tak i soyamel som et evt. alternativ.?

Sandvika Storsenter, er det Helios det heter? I det nye bygget i 1- etg. Der kjøper jeg glutenmel. Finnes sikkert i Oslo, men jeg vet ikke hvor.

Furine
16-09-09, 22:12
Får ikke tak i glutenmel jeg, har vært på flere helsekostbutikker. Hvor får jeg tak i soyamel som et evt. alternativ.?

Har ikkje fått tak i glutenmjøl heller. Eg bakar utan, puttar i litt meir fiberhusk, og litt meir kruskakli, fungerer kjempefint!

annama
16-09-09, 22:48
Helsekosten på Vinterbro har glutenmel! :ja:

aslaug
16-09-09, 22:53
Helsekosten på Byporten har også glutenmel.

Tiki
17-09-09, 09:53
Takk for mange gode tips om hvor de har Glutenmel :) Jeg skal kaste meg over neste gang jeg er i sentrum eller i Sandvika.
Her veldig lyst til å bake brødet i helga, men da spørs det om jeg får prøve meg på mer fiberhusk, og litt mer kruskakli, sånn inntil videre.

Lillebille
18-09-09, 17:44
Har vært byen (Kongsvinger) rundt for å få tak i glutenmel, og fikk endelig tak i den siste posen de hadde på en av helsekostbutikkene her. Brødet er bakt helt etter oppskriften og står i ovnen nå! Ferdig om 6 minutter...:)

Gleder meg til å smake..:)

Lillebille
18-09-09, 20:33
Da har vi inntatt et bedre måltid med nybakt brød med meierismør, ferske reker, slangeagurk, dill, løpstikke, majones og noen dråper sitron. Drikke til maten var te.

Nydelig! :D

Tiki
18-09-09, 21:30
Gleder meg..............skal bake det for første gang i helgen.

4me
18-09-09, 21:49
Men glutenmel er det av hvete?

Tiki
19-09-09, 22:51
Da har jeg bakt ett hver av dette brødet. Prøvesmakt med hjemmelaget aioli og reker på. Deilig brød. Tusen takk for flott oppskrift. :)

Imali
01-10-09, 16:38
Jeg har vært på jakt etter glutenmel i hele Bergen Vest i dag, verken butikker med bra utvalg eller helsekost hadde det. Jeg har lyst å prøve brødet helt etter oppskriften, så da får jeg heller fortsette jakten min etter glutenmel. Var overrasket over at helsekosten prøvde og gi meg glutenfritt istedet.. skulle tro dette var stikk motsatt? :confused:

Carisma
01-10-09, 16:52
Jeg har vært på jakt etter glutenmel i hele Bergen Vest i dag, verken butikker med bra utvalg eller helsekost hadde det. Jeg har lyst å prøve brødet helt etter oppskriften, så da får jeg heller fortsette jakten min etter glutenmel. Var overrasket over at helsekosten prøvde og gi meg glutenfritt istedet.. skulle tro dette var stikk motsatt? :confused:
Jeg ga også opp jakten på glutenmel, og lager det med soyamel. Som Karin tidligere har påpekt så blir det ikke eksakt dette brødet, men inntil videre fugerer den versjonen kjempefint for meg :ja:

andee
01-10-09, 18:24
I Bergen får du tak i glutenmel på kinsarvik helsekost enten i byn ( Rett ved siden av søstrene hagelin) eller på kinsarvik på Åsane senter. begge har det

David
03-10-09, 16:52
Fiberhusk - det var en ny vare for meg. Må jeg ha det for å få et ok resultat? Skjønner jo at i Karins originale brød skal det være med, men kan jeg heller ta litt ekstra JBKM f. eks.?

Kitt
03-10-09, 17:54
Tror det går bra! Er jo ment som bindemiddel, begge deler!:)

Furine
03-10-09, 19:26
Fiberhusk - det var en ny vare for meg. Må jeg ha det for å få et ok resultat? Skjønner jo at i Karins originale brød skal det være med, men kan jeg heller ta litt ekstra JBKM f. eks.?

Eg vil råde deg til å få tak i det, eg synes sjølv at brødet blir mykje betre med fiberhusk, det bitter brødet og lagar meir "BRØD" av det, enn berre med JBKM. Sjølvsagt det går utan også, men tykkjer resultatet blir betre med.
Når deiga får stå og godgjere seg litt før du har den i brødforma, så ser den verkeleg ut som deig, ikkje berre eggeglye med frø i ;-)

David
04-10-09, 11:16
Takk for svar begge to! Tror jeg jeg venter, og forsøker å få tak i fiberhusk i morgen :-)

Kitt
04-10-09, 11:28
Takk for svar begge to! Tror jeg jeg venter, og forsøker å få tak i fiberhusk i morgen :-)

Jeg kjøper på Meny, men vil tro også ICA og helsekostbutikker fører dette!

Tiki
04-10-09, 12:26
Jeg har kjøpt fiberhusk på ICA

leontina
04-10-09, 13:50
:rolleyes:Takk for flott oppskrift, jeg og sønnen min skal spise nybakt brød i dag :-)
Takk takk

Chop
04-10-09, 14:01
Fredag bakte jeg Karins lavkarbobrød. Jeg brukte soyamel i stedet for glutenmel, det fikk jeg ikke tak i. Det ble kjempegodt og kan trygt anbefales. Mitt brød ble litt for salt, men det er min egen feil, jeg blingsa på oppskrifta og tok tre teskjeer i stedet for to. Men altså, dette ble virkelig brød, godt brød.

Tusen takk til Karin for oppskriften.


http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/g035.gif

David
05-10-09, 11:16
Skal en tur innom både helsekost og Ica i dag, så jeg håper jeg får tak i det :-)

David
05-10-09, 16:00
Og nå står brødet ovnen! :-)

David
06-10-09, 11:04
Må nesten bare få skryte av brødet sånn til slutt i rekka av mine innlegg :-)
Brødet ser nydelig ut, og samboern min som ikke spiser LK syntes det var godt. Brødet uten noe på synes jeg smaker for mye frø, men sammen med et tykt lag meierismør, ett egg og en god bit agurk sto ikke dette brødet tilbake for noe annet brød jeg har smakt!
Jeg skal bake noen brød til denne uka og legge i fryseren, så jeg kan ha med meg ei skive eller to ved siden av salaten til lunsj når høstferien er over.

Forøvrig - jeg fikk 22 skiver, ikke 32 som Karin klarer. Skivene hennes må jo være usedvanlig tynne? Uansett blir ikke KH-mengden mer enn maks 1,5 g pr skive, så dette er ypperlig ketosebrød!

Furine
06-10-09, 11:07
Må nesten bare få skryte av brødet sånn til slutt i rekka av mine innlegg :-)

Forøvrig - jeg fikk 22 skiver, ikke 32 som Karin klarer. Skivene hennes må jo være usedvanlig tynne? Uansett blir ikke KH-mengden mer enn maks 1,5 g pr skive, så dette er ypperlig ketosebrød!

Det er lettare å skjere tynne skiver når brødet har stått nokre dagar i kjøleskapet. Eg brukar beste kokkekniven min til å skjere det opp, det smular mindre enn med vanleg brødkniv.

annama
06-10-09, 20:35
Jeg får 30 skiver og det når brødet er helt avkjølt.
Har tatt bildet av det, noen som ønsket det...legger ut i morgen...:)

fillifjonka
06-10-09, 23:14
Tusen takk Karin.:) Dette brødet reddet hele ketolysekuren.Veldig godt.

Tiki
07-10-09, 08:44
Jeg får 30 skiver og det når brødet er helt avkjølt.
Har tatt bildet av det, noen som ønsket det...legger ut i morgen...:)

Antall skiver kommer vel rett og slett bare ann på brødforma. Jeg har en lang brødform, som ikke blir fylt helt opp av brøddeien. Da blir det 30 brød. Hadde den derimot vært kortere, hadde det vel blitt færre men større skiver ;)

annama
07-10-09, 08:49
Antall skiver kommer vel rett og slett bare ann på brødforma. Jeg har en lang brødform, som ikke blir fylt helt opp av brøddeien. Da blir det 30 brød. Hadde den derimot vært kortere, hadde det vel blitt færre men større skiver ;)

Jepp, det er sikkert! ;)
Mine brød blir ca 6 cm høye...holder fint med 3 slike per dag...

Momsemor
21-10-09, 12:24
Har akkurat smakt på dette brødet - det var supergodt :)! Tusen takk for at du har eksperimentert for oss Karin.

Eg kutta søtstoffet, og likevel var brødet veldig godt på smak. Hadde ikkje linfrø, men brukte heile psyllium frø istaden (same frøa som fiber husk vert laga av), fungerte aldeles utmerka.

Trolljenta
22-10-09, 17:40
Hadde tenkt å lage dette i dag, men fikk ikke tak i glutenmel på helsekosten, så det får bli en annen dag..

Chrissus
05-11-09, 00:31
Takk karin dette brødet har reddet min gubbe från å sprikke med sin lavkarbodiet som jeg ;O) har satt oss på.
Ikke nokk med at det er supergodt, det håller seg lenge utenfør frysen.
og det metter 2 skiver så er både jeg og gubben metta.
Tusen Tusen takk Karin

Chop
05-11-09, 01:27
Ang. antall skiver. Mitt brød veide 750 gram, og _jeg_ klarte å få til 30 skiver. Dvs. hver skive er 25 gram. Søstra mi er glad i tjukke skiver, og hennes skive veide 54 gram (av samme brød). Jeg liker blingser jeg også, men siden det er luksus med brød på lavkarbo, så vil jeg heller ha to tynne skiver enn ei tjukk.

Har bakt brødet noen ganger nå, og jeg synes det blir best når jeg grovmaler valnøttene. Kjører de en runde i hurtigmikseren. Siden jeg ikke får tak i glutenmel så bruker jeg soyamel, funker fint det.

Karin
06-11-09, 23:50
Har akkurat smakt på dette brødet - det var supergodt :)! Tusen takk for at du har eksperimentert for oss Karin.

Eg kutta søtstoffet, og likevel var brødet veldig godt på smak. Hadde ikkje linfrø, men brukte heile psyllium frø istaden (same frøa som fiber husk vert laga av), fungerte aldeles utmerka.

Ja, jeg har vel egentlig glemt å si at psyllium husk (ikke frø!) er det samme som Fiber husk. . Frø- og nøtteinnholdet får vel hver enkelt egentlig finne ut av selv. Det er resten som "gjør" MITT brød.

Glutenmel er, for å ha det HELT klart, IKKE glutenfritt - nei, nei, nei. . .

Tvert imot.

Vi vil ikke ha stivelsen, men vi vil gjerne ha effekten av hvetemel og andre melsorter. Det er det jeg har prøvd å leke meg fram til. Jeg kommer fram til at en kombinasjon av disse ingrediensene utgjør en "illusjon" av et brød bakt av korn.

Noen sier det er søtt - det er fordi jeg har gradvis økt mengden søtstoff for å få den samme søtsmaken som av melet. Det er selvsagt opp til hver enkelts smak og behag hvor søtt man ønsker det, men den mengden jeg har satt opp, var den jeg syns var den beste.

Salt er likeså et spørsmål om personlig smak. Jeg syns min kombinasjon av alle tingene til sammen er det som minner meg best om "ordentlig" brød med mel. For da jeg hadde eksperimentert ut alt, var det to ting som stod som viktige: Da jeg fikk konsistensen rett, måtte jeg også få smaken rett. Og mel smaker søtt, og brød skal være lite grann salt.

Ellers er det slik at saftigheten, fjæringen, hele "brød-heten" i det, er eksperimentert fram med de ingrediensene: JBKM, glutenmel, fiberhusk, og så kan man variere kanskje de andre tingene mer. Det er de tre tingene der som er det som gjør dette til litt "brød-ere" enn mange andre lavkarbo-brød - det tror i alle fall jeg!

Glutenmel gjør det litt "trådete", litt seigt, det som gjør at gjærdeig får lange tråder. . . Dette er kanskje den viktigste ingrediensen. Jeg anbefaler folk å jobbe for å få denne inn på sin lokale helsekost. Jeg kjøpte den sist på Lagunen i Bergen. (Ikke Kinsarvik, faktisk - den andre, husker ikke hva den het!) Uten dette blir det hele egentlig litt eggekake.

Jbkm gjør at det henger sammen - som stivelsen i mel, f eks - og fiber husk bidrar til det samme.

En annen ting som KAN bidra - jeg har ikke prøvd ut dette ennå - er Hi-Maize. Ganske høyt i karber, men hvis det har en bindende effekt, og det bare trengs lite grann, kan det nok komme inn i en del oppskrifter, vil jeg tro. Jeg er i gang med eksperimentering her også.

Ellers: Jeg er så glad for at så mange har prøvd dette og liker det! Tusen takk, alle sammen!

sma
07-11-09, 02:25
Åååååhhhh! Jeg får ikke tak i glutenmel! :hylgrine:
Vel, det er ikke helt sant. Den ene helsekostbutikken i byen kan bestille det, men jeg vil jo lage brødet nå! :nedfor:

Hvorfor er det alltid slik?! :veitikke:


Jeg fikk forresten tak i fiberhusk til kr 24,50 :)

The Cat
08-11-09, 20:26
Jeg har akkurat tatt brødet ut av ovnen, ser knall ut :)

The Cat
08-11-09, 23:14
Jeg har akkurat tatt brødet ut av ovnen, ser knall ut :)

-og nå har jeg skjært det i 25 skiver og lagt i fryser'n. Ser veldig bra ut, kan ha det til matpakke på jobb uten at noen lurer på hva for noe rart jeg spiser ;)

annama
12-11-09, 16:27
Jeg fikk forresten tak i fiberhusk til kr 24,50 :)

Jeg kjøpte 300 gr Fiberhusk (gul pose) i Sverige for 49 svenske kr.
Her hjemme betalte jeg 49,- for 100 gram av identisk pose!!
DET er fin prisforskjell det...;O)

Men JBKM visste de ikke hva var...:confused: men mange hadde spurt etter det på Svinesund.

camryn
04-12-09, 22:26
Bakte dette i kveld, nam!

Tusen takk for oppskrift. :)

kiwo
07-12-09, 08:28
Åhhh, nå ble jeg glad. Sittet og lest om dette fantastiske brødet nå, og gleder meg til å bake det.
Jeg savner egentlig ikke brød, men jeg har behov for ikke å skille meg ut i matveien hele tida. Nå som det er jul snart, er det koselig med lange frokoster, og da er det hyggelig for meg å spise det samme som de andre. Lavkarbo er ikke vanskelig til daglig, men føler meg litt sær i sosiale sammenhenger. Så dette skal jeg prøve, i kveld. Tusen takk

kiwo
08-12-09, 10:09
Bakte deg i går kveld, og det var veldig godt. Måtte prøvesmake med smør og ost på. Anbefales :)

Lasse
10-12-09, 01:54
Jeg kjøpte 300 gr Fiberhusk (gul pose) i Sverige for 49 svenske kr.
Her hjemme betalte jeg 49,- for 100 gram av identisk pose!!
DET er fin prisforskjell det...;O)

Men JBKM visste de ikke hva var...:confused: men mange hadde spurt etter det på Svinesund.
Jeg mener at glutenfri mat (inkl. fiberhusk) er "sponset" i Sverige på et eller annet vis, mens i Norge betaler man full pris og istedet får en grunnstønad fra NAV (1700 kr?). For folk med glutenintoleranse er det lurt å ta en tur til Sverige av og til. Man får i pose og sekk, så og si.

annama
13-12-09, 21:58
Jeg mener at glutenfri mat (inkl. fiberhusk) er "sponset" i Sverige på et eller annet vis, mens i Norge betaler man full pris og istedet får en grunnstønad fra NAV (1700 kr?). For folk med glutenintoleranse er det lurt å ta en tur til Sverige av og til. Man får i pose og sekk, så og si.

Ja, det kan jo se slik ut, men hvem som helst får vel ikke en slik grunnstønad...?

Sverige er tingen!!

trulta6
18-12-09, 01:37
Leser om dette fantastiske brødet, men finner jo ikke oppskriften her!!!!!!!!

camryn
18-12-09, 02:03
Leser om dette fantastiske brødet, men finner jo ikke oppskriften her!!!!!!!!

Det står jo på side ein, den aller første posten i denne tråden...

Har klipt og limt den hit da, ei god oppskrift kan ikkje gjentas for ofte. :)


Karins beste brød



Basis:
1 beger cottage cheese
5 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!)

Blitzes med stavmikser eller noe lignende.

Nå skulle jeg sagt melblanding, men det er jo ikke det - bare en blanding!

Så nå blander man følgende:

3 ts bakepulver
3 ts splenda (eller tilsvarende - litt mye søtt, for å legge inn den smaken vi mister ved at vi ikke har mel)
2 ts salt (igjen for smaken)
2 ts fiber husk (eller om du har det som heter psyllium husks - anyway får du fiber husk på ICA, f eks - andre også, sikkert!)
2 ts johannesbrødkjernemel (helsekost - kan sikkert også bruke Nestargel, som jeg egentlig ikke vet noe om i det hele tatt.)
60 g kruskakli
4 ss glutenmel (helsekost)
En liten håndfull ( ca 3-4 ss?) linfrø

I tillegg til det, enten -

Alt 1:
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø

Alt 2:
70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø

Når du har blitzet egg/ost/oljegreien, rører du bare inn resten, som du har blandet ferdig på forhånd.

La det stå 10 - 15 min. Johannesgreien og fiberhusk-greien må ha litt tid til å virke.

Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten. Det kommer til å se ut som et brød!

Det viktigste er muligens stekemetoden. Det blir nemlig et brød med skorpe av dette!

Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min.
Ta ut brødet, ta det ut av formen og bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.

Avkjøl på rist.

Når det er helt kaldt skjærer du det i tynne skiver.
Jeg pleier fryse det i pakker á 3 skiver, alle lagt i en stor pose. Jeg får minst 30 skiver av ett brød. Hele oppskriften inneholder ca 30 g karber enten det er den ene eller den andre varianten. Det betyr så langt jeg har klart å regne ut at det er maks ett gram karber per skive, ca.

Polly Peanut
31-12-09, 10:16
Takk for et supert brød! Sitter her og har en deilig morgenstund hvor brødet ditt spiller hovedfiolin. Det er første gang jeg har prøvd det men det blir ikke siste gang! Siden jeg manglet cottage cheese og glutenmel, tok jeg i bakemiks og creme fraiche istedet. Jeg vet ikke hvordan det vil smake med cc og gm, men det ble i alle fall godt med mine erstatningsingredienser. Godt, godt, og helt likt brød!

ketto
31-12-09, 15:48
Knallgodt brød :) Takk for oppskrift.

Noen som vet om splenda kan byttes ut med sukrin? Sukrin er kanskje ikke så bra å varme??

Iset
31-12-09, 16:38
Jeg bruker alltid sukrin i dette brødet, blir perfekt.

ketto
01-01-10, 12:03
Jeg bruker alltid sukrin i dette brødet, blir perfekt.

Så bra!! Da blir det sukrin neste gang :)

Karin
02-01-10, 01:49
Søtstoff av ethvert slag som funker under oppvarming kan vel erstatte splenda. Men er det jeg som har tatt feil, eller funker ikke sukrin i oppvarming? Synes jeg har lest det. Jeg har ikke våget å ha det i oppvarmede ting av den grunn - men om det ikke er sånn. . . ?

Iset
04-01-10, 12:11
Jeg har hvertfall brukt Sukrin hver gang jeg har bakt brødet ditt, og det er maaange ganger (elsker det brødet). Smaker himmelsk, ingen bismak overhodet. :)

Cherry
11-01-10, 14:58
Veldig bra brød. Jeg fikk også veldig høye, flotte og luftige brød av dette. Stort pluss. De este dobbelt over formen så jeg trenger bare en skive i gangen.

Jeg bakte akkurat etter oppskriften foruten linfrø som jeg har dårlig erfaring med, men får ett litt høyere karboinnhold enn 1 gram pr skive. Jeg fikk 26 skiver av brødet.

Kan det stemme at det er 34 gram karbohydrater i 100 gram bakepulver?? Og hva er næringsinnholdet i jbkjm og glutenmel?

oeilertsen
12-01-10, 21:22
Hei, baker 4 brød i slengen, har nå baket 12 brød. Dette brødet er fantastisk. Så godt at kona har sluttet å bake vanlige brød. Ole:)

Chrissus
13-01-10, 01:32
hei!

Vil bare si at dette brødet her er et helt fantastiskt brød.
Supergodt, mettande men man får komme ihåg å drikke mye vann når man spiser det da det inneholder så mye fibrer.

Tusen takk Karin før et fantastiskt recept.

Therese71
13-01-10, 12:49
Jeg spiser 3 skiver av dette brødet til lunch hver dag, og jeg drikker nesten 1 liter vann til. Så det går mye vann ja, men det er jo bare positivt. :) Brukte å ha med meg salat i forskjellige varianter før, men guuud hvor lei jeg ble av salat..:o Mer lettvint med brød også da.

Zumba
13-01-10, 20:01
Ja, dette skal jeg bake på fredag når jeg har fri! :)

For jammen er det godt med en brødblings eller to da. :ja:

Iset
13-01-10, 20:02
Jeg skulle bake det nå, men hadde jeg CC? NEI! *sur*
Får gjøre det i morgen.

Zumba
15-01-10, 19:53
Nå står brødet i ovnen... spennende! Har lagd det helt etter oppskriften din, Karin :)

Zumba
19-01-10, 15:56
Brødet er kjempegodt! :sikle: Men jeg brukte nok litt for stor form, (2 l) for jeg synes brødet kunne vært litt høyere. Ble vel bare 4-5 cm. Men det gjør'ke no' så lenge smaken er der!

Dere som har bakt det... hevet det mye? Mitt hevet ikke i det hele tatt, kan være fordi bakepulveret jeg brukte er gått ut på dato for leeeeengst!
Allikevel ble det veldig godt altså. Deilig med solsikkekjerner i. :)

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wZ8eMWB/weight.png

Detti går vægen! :D

Vanilja
19-01-10, 22:33
Har også laget brødet i kveld ,og det var veldig godt:)
Har hatt litt problemer med å få i meg maten på sånne "eggelapper" men tror at dette brødet skal gjøre det hele lettere:D
Tusen takk for flott oppskrift:)

SusieBlues
24-01-10, 09:34
Dette brødet er veldig godt!

cariell
28-01-10, 16:43
Hei!
Jeg har bakt dette brødet, og ble imponert over at det faktisk var godt :)
Lurte på..; er det noen som har regnet totalt antall karber for hele brødet?

Kitt
28-01-10, 18:06
Hei!
Jeg har bakt dette brødet, og ble imponert over at det faktisk var godt :)
Lurte på..; er det noen som har regnet totalt antall karber for hele brødet?
I oppskriften står det at det er ca 30karber i hele oppskriften!;)

cariell
28-01-10, 18:15
ups... leste ikke ordentlig jeg... tusen takk :)

Pandora
31-01-10, 00:26
Kjempegodt brød:) tusen takk for oppskrift til Karin!:blomster:

Frk.Sofie
07-02-10, 14:43
Dette skal testes ut ja!!

Ensominatten
12-02-10, 01:43
Tusen takk for deilig oppskrift.
Brukte natren i stede for splenda, hadde det for hånden, ellers fulgte jeg oppskriften og brødet ble kjempe bra.
Jeg kjøpte alt på Helios på Sandvika Storsenter og kjøpte samtidig en brødbakemaskin, veldig enkelt.
Pøs alt i maskinen, jeg valgte fransklandbrød med ekstra steketid. (Wilfa brødbakemaskin)
Fikk 32 skiver ut av det, men måtte smake, og spiste tre skiver nå i kveld, dette var jo bare knall.

Det skal tillegges at jeg muligens syns det var ekstra godt fordi jeg ikke har spist brød på noen uker...
I morgen blir det hjemmebakt brød og røkelaks til lunch.

somaya
18-02-10, 16:11
Nå har jeg endelig fått prøvd dette og det var mye bedre enn det proteinbrødet jeg har prøvd før. Guttungen på 4 fikk smake også og han synes det var veldig godt. Han fikk vanlig brød til frokost idag og sa at: mamma, jeg vil ha det andre brødet jeg :p

Benzo
23-02-10, 20:15
Steker dere brødet nederst i ovnen?

Lullen
23-02-10, 23:06
Dette brødet skal jeg bake i helga!
Skal "skeie" ut med en blings med smør og heistad jordbærsyltetøy :D

Knoll og Tott
23-02-10, 23:12
Karin - æ må sei d rætt ut på nordnorsk vis: Æ ælska dæ! Brødet dett e fantastisk og i motsætning t en del ainner brød æ har laga, så va ikkje dettan nåkka sæli dyrt heiller. 2.gång æ laga d i dag og æ e like førrnøidd! Du har reidda mæ! :eek:

peruvian
24-02-10, 16:23
Nå har ikke jeg lest gjennom hele tråden, men noen som har prøvd dette som toastbrød? Hvis det er noe jeg savner mest så er det toast!

TOOOOOAASSSSSTTTT NNÅÅÅÅÅ! :D:D:D

Furine
24-02-10, 18:50
Nå har ikke jeg lest gjennom hele tråden, men noen som har prøvd dette som toastbrød? Hvis det er noe jeg savner mest så er det toast!

TOOOOOAASSSSSTTTT NNÅÅÅÅÅ! :D:D:D

Det lurte eg også på tidlegare, var litt redd for å teste, så eg spurte her først.. Det er kjempegodt rista!! Test i vei!

peruvian
25-02-10, 10:17
Det lurte eg også på tidlegare, var litt redd for å teste, så eg spurte her først.. Det er kjempegodt rista!! Test i vei!

Laget nok brødet litt feil (har ikke kjøkkenvekt, så spesielt krukaklien gikk på feelingen) så ble ikke så godt som jeg håpet. MEN DET BLE TOAST AV DET! Eneste som mangler nå er sjokomelk, noen som har en magisk oppskrift på det? hehehehe :rolleyes:

Kitt
25-02-10, 14:53
Eneste som mangler nå er sjokomelk, noen som har en magisk oppskrift på det? hehehehe :rolleyes:

Ikke måte på hva man kan finne her inne!:p

Her er en tråd om kakao (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=12862)! Om du scroller helt ned på den siden, finner du flere tråder om denne herlige drikken!

Karla
26-02-10, 15:41
Ånei!! Jeg var tom for Fiber Husk! Har blandet alt nå!
Tør jeg putte det i ovnen, eller blir det mislykket da?

Eller finnes det noe tilsvarende (har ikke psysillis eller hva det het) jeg kan redde brødet med?

ragrik
28-02-10, 16:11
Dette var NYDELIG, Karin, tusen takk for kjempebra oppskrift!! :))
Karla: Vet jeg er litt sen ute,men jeg hadde heller ikke fiberhusk. Brukte 1 ekstra ss med glutenmel jeg! Smaken er allikevel veldig god:))

Ragnhild


http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wSfO6ld/weight.png

Lullen
28-02-10, 18:23
Er i himmelen etter et G:)DT stykke brød med smør og syltetøy!
Resten ligger oppskjært i fryseren!

Takk for flott oppskrift :D :D :D

Ferskenbeinet
28-02-10, 21:17
Bakte dette her idag, helt fantastisk! Ungene på 3 og 5 syns og det!

Jeg fikk ikke fatt i johannes greiene, men tok dobbelt av fiberhusk. fungerte utmerket!

Karla
03-03-10, 20:24
Det gikk fin-fint uten Fiberhusk! :)
Men tror neppe barna (2 og 5) vil spise brødet... Men skal jaggu prøve å gi dem, som et eksperiment. :p