Jeg kjøpte en bunt asparges for noen dager siden (torsdag, faktisk, så jeg håper den fremdeles er spisbar?) men den ligger fremdeles i kjøleskapet siden jeg ikke aner hva jeg skal gjøre med den. :o
Hvordan tilbereder man den? Og hva bruker man den til?
Jeg kjøpte en bunt asparges for noen dager siden (torsdag, faktisk, så jeg håper den fremdeles er spisbar?) men den ligger fremdeles i kjøleskapet siden jeg ikke aner hva jeg skal gjøre med den. :o
Hvordan tilbereder man den? Og hva bruker man den til?
Lage suppe!
eller
Frese den opphakket sammen med bacon og helle litt fløte over som tilbehør til annen mat!
eller
Ete den rå/stekt med skinke rundt!
eller
Ete den rå med duppedippe til!
eller
Ha den i wook... Myyyye den kan brukes til! Elsker asparges jeg!
Eller bake den i alufolie, med smør, salt og pepper. 200 grader i ovnen 15-20 minutt. (Eller på grill)
Nammis :sikle:
Takk for svar!
Da tester jeg å spise et par i rå tilstand, også baker jeg noen med smør og pepper. (Smør, smør, smør til alt - Lavkarbo er genialt! :hungry: )
Dette er superdigg!
http://www.nrk.no/mat/2097547.html
Har aldri smakt asparges jeg :o
Smørdampet asparges :sikle: Nydelig som tilbehør til kokt laks :ja:
Smørdampet asparges :sikle: Nydelig som tilbehør til kokt laks :ja:
Hvordan gjør du det? Jeg er helt grønn :D
Jeg har bittelitt vann og masse smør i en kasserolle, koker opp, har i asparges (jeg deler mine opp i biter), har på lokk og trekker kasserollen av plata. Etter noen minutter er de akkurat passe etter min smak, liker ikke ihjelkokt grøntfòr ;)
må prøves :) fillern at jeg ikke kjøpte Aspargeskjele på Domus, de hadde til Kr 10,-:eek:
Den var liten men høy, slik at en kan koke de stående..... eeeh.. det vil si at jeg måtte ha brukt masse smør for å dekke de.. Likegreit jeg ikke kjøpte da :lol:
Jeg synes asparges er fantastisk godt stekt i pannen i smør, og drysset med en god del nyrevet parmesan, salt og pepper før servering. Håhåhå.