Hillelille
09-05-09, 19:15
Her er mitt da...skal vi se...5. forsøk på å bake brødmat med lite karbs. Jeg baker lollypopbrød, hvor det står at brødet hever litt, men ikke mye. I skrivende stund står brødet i ovnen og har hevet seg langt over over toppen på brødforma.
Så...jeg lurer egentlig bare på hvordan dere definere litt og mye heving :P
BTW: Alle mine bakverk sprekker BESTANDIG i toppen, vet noen hva jeg gjør galt?
Og hvordan får jeg inn bilder?
Her er mitt da...skal vi se...5. forsøk på å bake brødmat med lite karbs. Jeg baker lollypopbrød, hvor det står at brødet hever litt, men ikke mye. I skrivende stund står brødet i ovnen og har hevet seg langt over over toppen på brødforma.
Så...jeg lurer egentlig bare på hvordan dere definere litt og mye heving :P
BTW: Alle mine bakverk sprekker BESTANDIG i toppen, vet noen hva jeg gjør galt?
Og hvordan får jeg inn bilder?
Mitt lollypopbrød hever ca 1 cm maks, og det vil jeg si er lite... Jeg har ikke hverken bakepulver eller gjær i brødet.
For mye bakepulver kan gi sprekker, det samme hvis man har satt bakverket feil i ovnen - tror jeg.
Prøvde å leite litt etter svar på hvorfor kaker sprekker, og kom over Bakeskolen:
http://www.detsoteliv.no/bakeskolen.php#59
Selv om mange av oppskriftene IKKE er lavkarbo på det forumet, så er det en del gode tips for oss hobbykokker. Dessverre var det ingen gode råd ang. kakesprekker :rolleyes:
Hillelille
09-05-09, 20:10
Mitt brød har fått en sånn svær topp over forma som nok er en 6-7 cm. Jeg kunne nok med fordel ha hatt røra i to former, for dette ble ett ganske stort brød ;)
grotingeling
10-05-09, 10:39
Har sett at når jeg prikker brødet på overflaten med en gaffel, så er er mindre sjanse for at det sprekker mens det står i ovnen :p
BTW: Alle mine bakverk sprekker BESTANDIG i toppen, vet noen hva jeg gjør galt?
Det kan hende du har for varm ovn, slik at baksten får en stekeskorpe før den er ferdig hevet... kan hjelpe med litt damp i ovnen eller litt vann/fuktighet på overflaten. Eller at du setter inn baksten ved litt lavere temperatur, og justerer temperaturen når baksten står i ovnen. Er det bakst med bakepulver, kan du prøve og redusere bakepulver med en liten tanke.:o Det kan også være litt stilig at brød sprekker kontrolert, bruk da en kniv og dra/skjær spor på skrått i brødets overflate (ca 1 mm dype).
Når det gjelder gjærbakst er det ofte at baksten ikke har fått heve ferdig før den stekes...
LYKKE TIL:D