View Full Version : Fakirbiff i Wallenbergstil


Liv
10-05-09, 13:28
Her er en oppskrift fra Skaldemann;

Fakirbiff i Wallenbergs stil;(luksusrett oppr.laget med kalvekjøtt)

1kg svinefarse
5 dl fløte
10 eggeplommer
salt og pepper etter smak

Bland fløten inn i farsen med en stor sleiv. spe etter hvert.
Deretter blander du inn eggeplommene litt etter litt. krydre.
Prøvestek gjerne en kake for å kjenne at deigen har en mild fløteakteig smak.
Kok ut pannen med kraft eller vin, og hell på litt fløte. Dette koker inn til en fremragende saus.:p

__________________

Nannah
10-05-09, 13:33
Siden det er en Skaldemann oppskrift er den vell utprøvd...men det høres veldig mye ut med 5 dl fløte til 1kg...jeg bruker 3dl og to hele egg til samme mengde.
Farsen må da bli inmari løs?

Liv
10-05-09, 14:38
Siden det er en Skaldemann oppskrift er den vell utprøvd...men det høres veldig mye ut med 5 dl fløte til 1kg...jeg bruker 3dl og to hele egg til samme mengde.
Farsen må da bli inmari løs?
har sant og si ikke prøvd den ennå, :oden bare såg og hørtes så god ut....prøve seg fram.
men til vanlig når jeg lager kjøttkaker, så bruker jeg 1 egg og 2 dl væske pr 400 gr kjøttdeig....

Dilly
11-05-09, 23:13
Hei :)
Jeg har skrevet litt om denne i bloggen min, se her (http://forum.lavkarbo.no/blog.php?b=5007)