Afrodithe
10-05-09, 22:51
Ops!!
Har dere sjekket varedeklarasjonen på svarte / sorte oliven om dere spiser det? :rolleyes:
Ofte står det at de er tilsatt fargestoffet E 579... dette er jernglukonat som er sukkerholdig.. :cool::eek:
sjekk ut http://www.matvareguiden.no/sider/E_nummer.asp?ID=276
Om du kjøper vanlige sorte oliven på glass i matvarebutikkene er det som oftest grønne oliven som er farget sorte med dette fargestoffet som altså inneholder sukker... Det beste er mao å spise dyre oliven som ikke er så svarte (mer grå/brun/aubergine fargete)... eller grønne oliven...
Da jeg var på Kreta kjøpte jeg med meg hermetiske svarte oliven på boks... disse var ikke tilsatt farge.. men var ganske dyre... :p ..og veldig gode!! :D:)
Har dere sjekket varedeklarasjonen på svarte / sorte oliven om dere spiser det? :rolleyes:
Ofte står det at de er tilsatt fargestoffet E 579... dette er jernglukonat som er sukkerholdig.. :cool::eek:
sjekk ut http://www.matvareguiden.no/sider/E_nummer.asp?ID=276
Om du kjøper vanlige sorte oliven på glass i matvarebutikkene er det som oftest grønne oliven som er farget sorte med dette fargestoffet som altså inneholder sukker... Det beste er mao å spise dyre oliven som ikke er så svarte (mer grå/brun/aubergine fargete)... eller grønne oliven...
Da jeg var på Kreta kjøpte jeg med meg hermetiske svarte oliven på boks... disse var ikke tilsatt farge.. men var ganske dyre... :p ..og veldig gode!! :D:)