View Full Version : Hva kan erstatte potet?
Jeg har en oppskrift på "potetsnadder", hvor jeg rett og slett kutter opp poteter i tynne skiver, legger dem i en smøret form, og legger over pølsebiter og oppkutta grønnsaker. Ost og piffi på toppen :)
Rett og slett snadder, men potet er jo ikke så bra på lavkarbo...
Så hva har ca samme konsistensen, og ikke så dominerende smak?
Squash? Men, det blir kanskje fort for bløtt... :o
Aner ikke, men vet at mange bruker blomkål til erstatning for potet
i mye rart.. :lol:
Jeg ville prøvd blomkål.
Jeg bruker blomkål til allt jeg før brukte potet i :ja:
Neinei, ikke blomkål.. først og fremst må jeg ha noe som minner litt om potet utseende messig :p
Samtidig så har eg prøvd alle blomkål oppskriftene som er, som jukseris og mos.. IKKE godt :p Er ikke så fantastisk glad i blomkål...
trillian78
21-05-09, 23:26
Knutekål (http://www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15665&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1090&mnu4id=1094)? Jeg bruker knutekålmos som potetmossubstitutt hvertfall. Veldig godt.
http://leksikon.frukt.no/kunder/opplysning/frukt/leksikon/webint/fruktleksikon_bilde.php?id=17737102&type=web365250
knutekål?
Eller så hørtes squash lurt ut, det er godt sammen med pølser. Du kan skjære ut den bløteste delen i midten, og steke litt i panna først.
Hvordan smaker knutekål..?
Ellers er vel squash det beste alternativet til nå..
trillian78
22-05-09, 00:04
Vanskelig å beskrive smak gitt. Den er veldig mild på smak. Litt kålrotaktig eller nepeaktig, men veldig mye mildere på smak altså.
må si squash frista litt mer da... :p Med mindre det bler kjedelig igjen..
Jeg har brukt en del neper når det er å få tak i. Fungerer ikke så godt som potetmos, men som grateng med fløte, hvitløk, løk og ost, er det kjempegodt :)
Aubergine!
Konsistensen er ihvertfall ganske lik, og smaken mild.
(Har prøvd både potet og aubergine i moussaka, og det smakte ihvertfall så og si det samme:))
Ja det kan jeg prøve!! :)
Sellerirot. Den kan etter det jeg har hørt brukes omtrent akkurat som potet. Jeg lager mos av den - sammen med litt blomkål - og i dag lagde jeg den fløtebakt, som om det var poteter. Jeg har også lagd chips av den. Britiske TV-kokker påstår at den også kan bakes - som bakt potet.
Smaken er søtere, men konsistensen er god.
Haloumi? Riktig nok en ost, men om man steker/griller den gir den litt mer tyggemotstand.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.