View Full Version : Hva kan erstatte potet?


scartz
21-05-09, 22:30
Jeg har en oppskrift på "potetsnadder", hvor jeg rett og slett kutter opp poteter i tynne skiver, legger dem i en smøret form, og legger over pølsebiter og oppkutta grønnsaker. Ost og piffi på toppen :)

Rett og slett snadder, men potet er jo ikke så bra på lavkarbo...
Så hva har ca samme konsistensen, og ikke så dominerende smak?

Lemen
21-05-09, 22:33
Squash? Men, det blir kanskje fort for bløtt... :o

Lava
21-05-09, 22:34
Aner ikke, men vet at mange bruker blomkål til erstatning for potet
i mye rart.. :lol:

Gerd
21-05-09, 22:46
Jeg ville prøvd blomkål.
Jeg bruker blomkål til allt jeg før brukte potet i :ja:

scartz
21-05-09, 23:00
Neinei, ikke blomkål.. først og fremst må jeg ha noe som minner litt om potet utseende messig :p

Samtidig så har eg prøvd alle blomkål oppskriftene som er, som jukseris og mos.. IKKE godt :p Er ikke så fantastisk glad i blomkål...

nalana
21-05-09, 23:02
Nepe kanskje:confused:

trillian78
21-05-09, 23:26
Knutekål (http://www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15665&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1090&mnu4id=1094)? Jeg bruker knutekålmos som potetmossubstitutt hvertfall. Veldig godt.
http://leksikon.frukt.no/kunder/opplysning/frukt/leksikon/webint/fruktleksikon_bilde.php?id=17737102&type=web365250

Carisma
21-05-09, 23:28
knutekål?
Eller så hørtes squash lurt ut, det er godt sammen med pølser. Du kan skjære ut den bløteste delen i midten, og steke litt i panna først.

scartz
21-05-09, 23:47
Hvordan smaker knutekål..?
Ellers er vel squash det beste alternativet til nå..

trillian78
22-05-09, 00:04
Vanskelig å beskrive smak gitt. Den er veldig mild på smak. Litt kålrotaktig eller nepeaktig, men veldig mye mildere på smak altså.

scartz
22-05-09, 01:17
må si squash frista litt mer da... :p Med mindre det bler kjedelig igjen..

Levita
22-05-09, 10:41
Jeg har brukt en del neper når det er å få tak i. Fungerer ikke så godt som potetmos, men som grateng med fløte, hvitløk, løk og ost, er det kjempegodt :)

Nemii
22-05-09, 18:49
Aubergine!
Konsistensen er ihvertfall ganske lik, og smaken mild.
(Har prøvd både potet og aubergine i moussaka, og det smakte ihvertfall så og si det samme:))

scartz
22-05-09, 19:30
Ja det kan jeg prøve!! :)

Karin
23-05-09, 01:16
Sellerirot. Den kan etter det jeg har hørt brukes omtrent akkurat som potet. Jeg lager mos av den - sammen med litt blomkål - og i dag lagde jeg den fløtebakt, som om det var poteter. Jeg har også lagd chips av den. Britiske TV-kokker påstår at den også kan bakes - som bakt potet.

Smaken er søtere, men konsistensen er god.

Trønderpi
25-05-09, 14:02
Haloumi? Riktig nok en ost, men om man steker/griller den gir den litt mer tyggemotstand.