View Full Version : Sukrin
Er sukrin et godt søtningsmiddel, og kan det brukes til alt man bruker sukker til? Har det noen negative "sideeffekter", eller vond bismak (som Splenda :forstoikk) ?
Her finner du litt info http://www.funksjonellmat.no/sukrin-om.php
Jeg synes sukrin gir meg enn bismak som ikke er så lett å forklare, nesten som det iser litt i munnen? Mulig andre kan beskrive dette bedre! Men det er helt greit å bruke synes jeg!
Da var Sukrin i hus, og testet ut i form av eggedosis. :D Det ble ganske mange teskjeer, siden det var en god del mindre søtt enn vanlig sukker. Men godt var det! :) Og helt uten den beske bismaken som Splenda har. Kjente igjen den "kalde følelsen", men den var faktisk litt behagelig synes jeg. :)
Jeg også lagde eggedosis med sukrin første gang jeg kjøpte det!:D mmm.. god og kvalm;)
Jeg bruker bare sukrin.;)
er veldig fornøyd.
eneste sukrin ikke er så bra til, er i kaker.
Hvis jeg baker f.eks mandelbunn, så blir den tørr og smulete, så der vil jeg bruke splenda i stedet...;)
Her står det masse info. http://en.wikipedia.org/wiki/Erythritol Blant annet om fordeler og ulemper (f.eks den kalde følelsen). Siden er på engelsk og det korrekte navnet på sukrin er erythritol.
Jeg brukte sukrin i hjemmelaget is, og måtte kaste den :eek: Fikk skikkelig vondt i halsen.
Hvor får man taki sukrin? Helsekostbutikker?
Jepp, på helsekosten. :)
Jeg har testet det ut en del nå, og er meget fornøyd! Har prøvd det i eggedosis, med fløte og jordbær, og i hjemmelaget is. Det eneste jeg har å utsette på det er at det ikke løser seg så lett i væske, og at søtsmaken er noe svakere enn hos sukker. Men det er helt uten den beske bismaken til Splenda, så det føles mer som ordentlig sukker. :)
Jeg har prøvd sukring og må si jeg er svært gledelig overrasket. Jeg makter ikke andre kunstige søtstoffer, nemlig. Sukrin er det første jeg har greid å få i meg og som jeg synes er godt.
Og med den stive prisen begrenser man søtmatinntaket litt også.
SunnhetMedSirrup
26-07-09, 10:12
sukrin er TOPP! jeg drikker rundt fire, til mange, mange kopper grønn te om dagen.. jeg har altid 2 ts sukrin i hver , og det ahr jeg gjort i siden starten på sommerferien :) ingen problemer!
Er det noe annet enn Sukrin man kan bruke i mandelbunn da, siden det ikke funker så bra der? Jeg har ikke prøvd. Splenda boikotter jeg (pga. miljøet), og vil gjerne holde meg unna kunstige søtstoffer.
Er det noe annet enn Sukrin man kan bruke i mandelbunn da, siden det ikke funker så bra der? Jeg har ikke prøvd. Splenda boikotter jeg (pga. miljøet), og vil gjerne holde meg unna kunstige søtstoffer.
Jeg vet ikke om stevia funker i bakst? Det er i alle fall naturlig, fra en plante. Se http://no.wikipedia.org/wiki/Stevia for mer info.
Her står det masse info. http://en.wikipedia.org/wiki/Erythritol Blant annet om fordeler og ulemper (f.eks den kalde følelsen). Siden er på engelsk og det korrekte navnet på sukrin er erythritol.
Der var den kalde mintfølelsen beskrevet, ja. Det er akkurat som mint og det passet ikke helt i kake, syns jeg.
Jeg har akkurat samme ettersmak som etter sukkerfri Mentos. Sånn søtlig, kald, kvalm smak.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.