View Full Version : Sukrin


Iselilja
23-05-09, 15:29
Er sukrin et godt søtningsmiddel, og kan det brukes til alt man bruker sukker til? Har det noen negative "sideeffekter", eller vond bismak (som Splenda :forstoikk) ?

Mjauritz
23-05-09, 16:09
Her finner du litt info http://www.funksjonellmat.no/sukrin-om.php
Jeg synes sukrin gir meg enn bismak som ikke er så lett å forklare, nesten som det iser litt i munnen? Mulig andre kan beskrive dette bedre! Men det er helt greit å bruke synes jeg!

Iselilja
23-05-09, 19:38
Da var Sukrin i hus, og testet ut i form av eggedosis. :D Det ble ganske mange teskjeer, siden det var en god del mindre søtt enn vanlig sukker. Men godt var det! :) Og helt uten den beske bismaken som Splenda har. Kjente igjen den "kalde følelsen", men den var faktisk litt behagelig synes jeg. :)

Mjauritz
23-05-09, 19:57
Jeg også lagde eggedosis med sukrin første gang jeg kjøpte det!:D mmm.. god og kvalm;)

Liv
23-05-09, 19:58
Jeg bruker bare sukrin.;)
er veldig fornøyd.
eneste sukrin ikke er så bra til, er i kaker.
Hvis jeg baker f.eks mandelbunn, så blir den tørr og smulete, så der vil jeg bruke splenda i stedet...;)

Maimor
23-05-09, 23:45
Her står det masse info. http://en.wikipedia.org/wiki/Erythritol Blant annet om fordeler og ulemper (f.eks den kalde følelsen). Siden er på engelsk og det korrekte navnet på sukrin er erythritol.

Carisma
25-05-09, 15:24
Jeg brukte sukrin i hjemmelaget is, og måtte kaste den :eek: Fikk skikkelig vondt i halsen.

saraeple
30-05-09, 10:13
Hvor får man taki sukrin? Helsekostbutikker?

Iselilja
31-05-09, 14:24
Jepp, på helsekosten. :)

Jeg har testet det ut en del nå, og er meget fornøyd! Har prøvd det i eggedosis, med fløte og jordbær, og i hjemmelaget is. Det eneste jeg har å utsette på det er at det ikke løser seg så lett i væske, og at søtsmaken er noe svakere enn hos sukker. Men det er helt uten den beske bismaken til Splenda, så det føles mer som ordentlig sukker. :)

Bærtolina
04-06-09, 12:40
Jeg har prøvd sukring og må si jeg er svært gledelig overrasket. Jeg makter ikke andre kunstige søtstoffer, nemlig. Sukrin er det første jeg har greid å få i meg og som jeg synes er godt.

Og med den stive prisen begrenser man søtmatinntaket litt også.

SunnhetMedSirrup
26-07-09, 10:12
sukrin er TOPP! jeg drikker rundt fire, til mange, mange kopper grønn te om dagen.. jeg har altid 2 ts sukrin i hver , og det ahr jeg gjort i siden starten på sommerferien :) ingen problemer!

Iset
26-07-09, 11:03
Er det noe annet enn Sukrin man kan bruke i mandelbunn da, siden det ikke funker så bra der? Jeg har ikke prøvd. Splenda boikotter jeg (pga. miljøet), og vil gjerne holde meg unna kunstige søtstoffer.

Filakia
26-07-09, 22:43
Er det noe annet enn Sukrin man kan bruke i mandelbunn da, siden det ikke funker så bra der? Jeg har ikke prøvd. Splenda boikotter jeg (pga. miljøet), og vil gjerne holde meg unna kunstige søtstoffer.

Jeg vet ikke om stevia funker i bakst? Det er i alle fall naturlig, fra en plante. Se http://no.wikipedia.org/wiki/Stevia for mer info.

Viclin
05-09-09, 01:17
Her står det masse info. http://en.wikipedia.org/wiki/Erythritol Blant annet om fordeler og ulemper (f.eks den kalde følelsen). Siden er på engelsk og det korrekte navnet på sukrin er erythritol.

Der var den kalde mintfølelsen beskrevet, ja. Det er akkurat som mint og det passet ikke helt i kake, syns jeg.
Jeg har akkurat samme ettersmak som etter sukkerfri Mentos. Sånn søtlig, kald, kvalm smak.