View Full Version : Tyrkisk yoghurt


Camz
27-05-09, 12:58
Noen som vet karboinnhold?

Tutte
27-05-09, 13:00
Nei, kan desverre ikke hjelpe deg med det ! Men har lest her inne at det er endel som spiser den, så kan ikke være altfor gale vil jeg tro !
Men det jeg lurer på er, hva bruker dere denne til ? Og hvordan smaker den ? Har som dere sikkert forstår aldri smakt denne, men er litt nyskjerrig ! :)

Imse
27-05-09, 13:01
4.2 karber, ikke så galt det.

Bee
27-05-09, 13:08
På min bøtte står det 3,7.

Camz
27-05-09, 13:32
Takk for hjelpen. Ble så fristet til å lage denne så var derfor jeg lurte :p

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=26004

Carisma
27-05-09, 13:33
Jeg lager youghurt av rømme og fløte. Skikkelig feit og god! :D

Nannah
27-05-09, 13:38
hvordan gjør du det?

Carisma
27-05-09, 13:47
hvordan gjør du det?
Fløte/rømme-saken tenkte du på?
Jeg tok bare en passe mengde rømme (1/3 boks ca) i en skål, og blandet med litt fløte til jeg syns den fikk fin konsistens. Også tok jeg oppi bringebær og litt søtstoff. Nå jeg rørte hardt ble bringebærene litt sånn halvknuste, veldig godt :ja:

Nannah
27-05-09, 13:57
LOL!
jeg så for meg no innvikla greier med bakterikultur og syrning i romtempratur
og masse styr jeg nå...:D
men det hørtes godt ut, selv om det strengt tatt ikke er youghurt.
Smaker sikkert bedre og...

Etter min mening kan vi ikke lage youghurt i norge...den smaker gjær..usj!!

Areola
27-05-09, 14:08
Creme fraiche utblandet med litt funlight er også veldig youghurt-aktig, og veldig godt :ja:

Carisma
27-05-09, 14:16
LOL!
jeg så for meg no innvikla greier med bakterikultur og syrning i romtempratur
haha, du kan sikkert sette den på benken et par timer om du ønsker det :lol:

Levita
27-05-09, 14:57
Nå liker jeg den tyrkiske yoghurten man får i bøtter veldig godt, men om man vil lage selv er det egentlig ikke noe problem...

Varm melk til 70-80 grader, kjøl den ned til ca.40 grader. Tilsett så en spiseskje yoghurtkultur (f.eks. en spiseskje yoghurt naturell) per liter melk. Nå skal melka stå lunt, helst holde 40 grader, i en dag eller to til yoghurten er slik du vil ha den. Pakk f.eks. kjelen inn i et teppe eller lignende. Vips – ferdig hjemmelaget yoghurt som kan blandes med det du vil, søtes osv....

Nannah
27-05-09, 15:27
Det høres ut som et risikoprosjekt synes jeg...må jo være pinlig rent og sterilt da om det ikke skal komme noen skumle basselusker oppi der!!
Holder meg til den Tyrkiske jeg og:p

danish
27-05-09, 15:57
Det høres ut som et risikoprosjekt synes jeg...må jo være pinlig rent og sterilt da om det ikke skal komme noen skumle basselusker oppi der!!
Holder meg til den Tyrkiske jeg og:p

Det er jo derfor man varmer opp melken til over 75 grader først. Da blir man kvitt mesteparten av bakteriene. Melkesyrebakterier er dessuten ganske konkurransedyktige, fordi de lager melkesyre (som hemmer andre bakterier fra å vokse).

Levita
27-05-09, 16:46
God, gammeldags pasteurisering å varme opp melka :)

Mistral
27-05-09, 17:14
Jeg ble inspirert - og har vært ute og kjøpt to kilosbøtter tyrkisk yoghurt.

På de jeg har kjøpt er det oppgitt 4,5 gram karbo pr 100 gram yoghurt.

Nannah
27-05-09, 17:33
[QUOTE][Det er jo derfor man varmer opp melken til over 75 grader først. Da blir man kvitt mesteparten av bakteriene. Melkesyrebakterier er dessuten ganske konkurransedyktige, fordi de lager melkesyre (som hemmer andre bakterier fra å vokse)./QUOTE]
I melka ja...men ikke i kjeler og kopper og kar...Da skal du være veldig,veldig nøye!

Kanutten
27-05-09, 17:47
Jeg ble inspirert - og har vært ute og kjøpt to kilosbøtter tyrkisk yoghurt.

På de jeg har kjøpt er det oppgitt 4,5 gram karbo pr 100 gram yoghurt. Sikker på at det ikke er gresk da?? Den greske inneholder flere karber enn den tyrkiske..

L@ro
27-05-09, 19:47
Nei, kan desverre ikke hjelpe deg med det ! Men har lest her inne at det er endel som spiser den, så kan ikke være altfor gale vil jeg tro !
Men det jeg lurer på er, hva bruker dere denne til ? Og hvordan smaker den ? Har som dere sikkert forstår aldri smakt denne, men er litt nyskjerrig ! :)

Tyrkisk youghurt/gresk youghurt kan du bruke til nesten alt. Den er nydelig med honning på, som dessert, sammen med nøtter,frukt eller hva man kan spise.Den er like god til taco som rømme, litt syrligere, den er glimrende å marinere kjøtt i, til feks indiske matretter. Den spises i vårt hus med syltetøy av mine sukkerhungrige unger..:) Som sagt, alt du har brukt vanlig youghurt/rømme til kan du bruke denne youghurten til. Usøtet, syrlig og fantastisk til å lage tzatziki av.

Bee
27-05-09, 19:59
Sikker på at det ikke er gresk da?? Den greske inneholder flere karber enn den tyrkiske..



Kanskje vi har yoghurt med mindre karber her oppe i nord. :p

Millsi
27-05-09, 20:09
jeg tror aldri jeg har sett slik youghurt på butikken,jeg..

Kanutten
27-05-09, 20:17
Kanskje vi har yoghurt med mindre karber her oppe i nord. :p

Jepp! Det tar på å fly nordover! :D

luringen
27-05-09, 21:18
jeg tror aldri jeg har sett slik youghurt på butikken,jeg..

På ICA, Ultra, Meny...sammen med melka etc. Sånne små bøtter.:)

Carisma
27-05-09, 21:39
På ICA, Ultra, Meny...sammen med melka etc. Sånne små bøtter.:)
Eller på innvandrersjappa. Stor blå bøtte.

Mistral
27-05-09, 22:10
Sikker på at det ikke er gresk da?? Den greske inneholder flere karber enn den tyrkiske..Du har helt rett. Den er gresk. :)

Millsi
27-05-09, 23:37
På ICA, Ultra, Meny...sammen med melka etc. Sånne små bøtter.:)


hehe,ok. Vi har ingen av de butikkene her. hihi

Tutte
27-05-09, 23:57
Nå har jeg også vært å kjøpt meg en bøtte med tyrkisk yoghurt, skal prøves i morgen ! :) Er spent nå ! :-)