Iselilja
27-05-09, 19:20
Jeg ønsker å gå ned ca 5 kg (og holde meg der!) og lurer litt på om optimal ernæring kan være tingen?
Har prøvd meg frem med "generell lavkarbo" de siste fire ukene, og trives veldig godt med dette kostholdet, men jeg tror ikke jeg har gått ned i vekt av det (har ikke veid meg, men ser ingen synlig forandring i speilet i hvertfall). Jeg skal fortsette med dette kostholdet ca to uker til, før jeg skal på ferie en ukes tid med en planlagt "sprekk" med såkalt vanlig/høykarbo-mat. Men etter dette ønsker jeg å prøve på en av de ferdiglagde kostholdene, slik at jeg får litt klarere retningslinjer.
Jeg er ca 165 cm høy, veier 60 kg, og vil som sagt ned ca 5 kg. Jeg trener styrke to ganger i uken, og håper på å legge på meg litt muskelmasse, samtidig som jeg går ned i fettprosent. Vil "stramme opp", med andre ord.
Jeg kjøper boken/bøkene når jeg er sikrere. I mellomtiden håper jeg på noen råd her. :)
Er det noe spesielt man bør unngå å spise på Optimal Ernæring, i forhold til andre lavkarboretninger?
En vanlig dag for meg kan se f.eks slik ut:
Frokost: Rester fra gårsdagens taco (uten lefse) med rømme og litt salsa
Lunsj:: En håndfull valnøtter, og noen ruter 70% sjokolade
Middag: Rosenkål, kryddersmør og mørbradbiff
eller slik:
Frokost: Egg (2), bacon (4), og stangselleri og en gulrot med Creme Fraiche-dip
Lunsj: 4 skiver lavkarbobrød (”Karins beste brød”) med meierismør og Norvegia
Middag: To "skiver" oksestek i hjemmelaget karbofri rødvinssaus, og smørdampet rosenkål med kryddersmør
eller slik:
Frokost: ca 9 stk jordbær med fløte, og 5 skiver bacon
Lunsj på jobb: To pannekaker med johannesbrødkjernemel, 3 egg, cottage cheese, litt kokosmasse, noen dråper vaniljeessens, litt Sukrin, 2 ss havregryn, osv
Lunsj: Sjokodosis av et egg, en klatt usaltet smør, Splenda, Sukrin og bakekakao
Middag: Ostelasagne
eller
Frokost: Egg (2) og bacon (4)
Lunsj: En stor håndfull med Norvegiaskiver, og 4 salamiskiver
Middag: Taco med creme fraiche, salsa, ost og grønnsaker - stor porsjon
Dette er eksempler på dager fra de siste ukene. Jeg liker ikke å veie mat og telle karbs, så noen tall har jeg desverre ikke (er det nødvendig med telling og veiing?)
Hva på disse dagene burde jeg forandret, dersom dette skulle blitt optimale Optimal Ernæring-dager?
Hvordan stiller Optimal Ernæring seg til søtning som Sukrin og Splenda? Og hva med slike lavkarbopannekaker som jeg har beskrevet, er det ok?
Har prøvd meg frem med "generell lavkarbo" de siste fire ukene, og trives veldig godt med dette kostholdet, men jeg tror ikke jeg har gått ned i vekt av det (har ikke veid meg, men ser ingen synlig forandring i speilet i hvertfall). Jeg skal fortsette med dette kostholdet ca to uker til, før jeg skal på ferie en ukes tid med en planlagt "sprekk" med såkalt vanlig/høykarbo-mat. Men etter dette ønsker jeg å prøve på en av de ferdiglagde kostholdene, slik at jeg får litt klarere retningslinjer.
Jeg er ca 165 cm høy, veier 60 kg, og vil som sagt ned ca 5 kg. Jeg trener styrke to ganger i uken, og håper på å legge på meg litt muskelmasse, samtidig som jeg går ned i fettprosent. Vil "stramme opp", med andre ord.
Jeg kjøper boken/bøkene når jeg er sikrere. I mellomtiden håper jeg på noen råd her. :)
Er det noe spesielt man bør unngå å spise på Optimal Ernæring, i forhold til andre lavkarboretninger?
En vanlig dag for meg kan se f.eks slik ut:
Frokost: Rester fra gårsdagens taco (uten lefse) med rømme og litt salsa
Lunsj:: En håndfull valnøtter, og noen ruter 70% sjokolade
Middag: Rosenkål, kryddersmør og mørbradbiff
eller slik:
Frokost: Egg (2), bacon (4), og stangselleri og en gulrot med Creme Fraiche-dip
Lunsj: 4 skiver lavkarbobrød (”Karins beste brød”) med meierismør og Norvegia
Middag: To "skiver" oksestek i hjemmelaget karbofri rødvinssaus, og smørdampet rosenkål med kryddersmør
eller slik:
Frokost: ca 9 stk jordbær med fløte, og 5 skiver bacon
Lunsj på jobb: To pannekaker med johannesbrødkjernemel, 3 egg, cottage cheese, litt kokosmasse, noen dråper vaniljeessens, litt Sukrin, 2 ss havregryn, osv
Lunsj: Sjokodosis av et egg, en klatt usaltet smør, Splenda, Sukrin og bakekakao
Middag: Ostelasagne
eller
Frokost: Egg (2) og bacon (4)
Lunsj: En stor håndfull med Norvegiaskiver, og 4 salamiskiver
Middag: Taco med creme fraiche, salsa, ost og grønnsaker - stor porsjon
Dette er eksempler på dager fra de siste ukene. Jeg liker ikke å veie mat og telle karbs, så noen tall har jeg desverre ikke (er det nødvendig med telling og veiing?)
Hva på disse dagene burde jeg forandret, dersom dette skulle blitt optimale Optimal Ernæring-dager?
Hvordan stiller Optimal Ernæring seg til søtning som Sukrin og Splenda? Og hva med slike lavkarbopannekaker som jeg har beskrevet, er det ok?