Jeg greier ikke huske hva denne heter på norsk... :o
http://recit.csdm.qc.ca/local/panier/aliments/images/g_chou_rave.gif
Hva heter den på et annet språk enn norsk da?
Ja, det er knutekål. Jeg kom på det selv etter at jeg hadde lagt meg i går.
På fransk heter den chou-rave.
4,4 karber pr 100 gram ifølge matvaretabellen... det er jo ikke ille. :)
Om du søker på knutekål i dette forumet, så finner du en tråd.
Ellers har jeg goglet, og fant en haug med oppskrifter hos svenske ICA.
Den er mye mer vanlig der.
Det er en virkelig god grønnsak, så jeg skjønner ikke hvorfor den ikke er vanligere. Jeg ser ikke mye av den i Frankrike (http://feriehus-i-frankrike.com/) heller.
Men nå har jeg to fine knoller i kjøleskapet, så jeg skal absolutt søke etter oppskrifter. :)
Veldig god sak! Prøvde for første gang i helga.
trillian78
04-06-09, 18:59
Dette er en av mine yndlingsgrønnsaker på lavkarbo. Knutekålmos er fantastisk godt :)
Knutekål er kjempegodt å spise som den er. Bare skrell den lett og knask i vei!:spisesnak
Ja, det er det jeg pleier å gjøre - men denne gangen tenkte jeg skulle prøve å lage mosen alle skryter sånn av. De siste dagene har jeg imidlertid brukt opp for mye av karbokvoten tidligere på dagen, så jeg har ikke kommet så langt ennå...