Jeg har plukket rundt 5liter blåbær i dag, og tenkte jeg skulle lage syltetøy av det, og fryse ned.. Kan jeg ta utgangspunkt i en oppskrift med sukker og bare omgjøre det til sukkererstatning by my choice?
Noen som har erfaring med hva som smaker best?
Og må jeg ha sånne poser som heter et-eller-annet med frys?
Og jeg bør gjøre det i dag, ikke sant?
Føler jeg kanskje burde tenkt på dette før jeg brukte 2 timer i skogen, men gjort er gjort! :p
Jo, en ting til - kan jeg fryse ned bærene som de er?
Jeg laget tyttebærsyltetøy i fjor, bare tok utgangspunkt i vanlig og byttet med splenda. Men tok litt mindre enn jeg skulle siden jeg ikke ville ha det så søtt. Frøys det ned, syns det funket veldig bra.
(husker ikke om jeg hadde certo frysepulver i :rodme:)
åå, jeg vil lage tyttebær også!
Fant en oppskrift på jordbærsyltetøy fra Funksjonell mat:
Jordbærsyltetøy med Sukrinhttp://www.funksjonellmat.no/images/oppskrifter/strawberry_jam.jpg
1 kg rensede jordbær (2 liter)
220 g Sukrin (ca 2,5 dl)
½ pakke Certo/Jam syltepulver
Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.
Gi bærene et hurtig oppkok uten Sukrin. Rør syltepulveret sammen med jordbærene. Kok blandingen i ca 2 min. under omrøring. Rør inn Sukrin og gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.
Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle.
Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt.
Oppbevar syltetøyet kjølig.
Skulle vel være likt med blåbær?
Men æææææÆ!
Jeg har da ikke småflasker?!?!?
Jeg er jo blind. Rett over står det rørte blåbær...
Rørte blåbær med Sukrin
Ta 2 kg blåbær i en stor bolle, og rør inn ½ kg Sukrin blandet med 1 pose Certo frysepulver (http://www.kraftfoodsnordic.com/kraft/page?siteid=kraft-prd&locale=nono1&PagecRef=3065&Mid=3065) (fortykningsmiddel som kan kjøpes i butikken). Porsjonèr deretter i frysebegere, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager.
Blåbærsyltetøyet i butikken har 5 ganger så mye kalorier som det du lager med Sukrin!
Dessuten får du dobbelt så mye bær og mye bedre smak.
Dette syltetøyet er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen er at du får en mye friskere smak, og det er enklere enn å koke syltetøy.
Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart, kan du koke blåbær/Sukrin med syltepulver.
Du kan bruke sånne frysebokser som fås kjøpt på de fleste matbutikker, engangbokser. Jeg kjøpte på meny eller rema tror jeg. Ellers har ikea små glass, det har Europris og store Menybutikker også. Sikkert Nille også :rolleyes:
Herlig, da får jeg shoppet litt i dag i samme slengen ;)
Forresten kom jeg på et godt tips, lag dronningsylettøy av noe av det. Kjøp et par kurver bringebær og halvbland blåbær og bringebær. Blir veldig godt, og litt anderledes :ja:
Jeg fryser alltid ned bær som de er. Først i en isboks, og når de er frosne heller jeg de over i fryseposer. Tar litt mindre plass.
Så flott, da blir det litt av hver tenker jeg. Må bare samle mot og nok gidd til å rense..