Fikk høre idag at dampet potet (dvs oppvarmet, ikke nykokt) ikke inneholder karbohydrater?
Kan dette stemme
Noen som vet??
Hvis d e rett så bli æ superglad...:):D:)
men tør ikke glede meg for tidlig
Det tror jeg ikke noe på, stivelse forsvinner ikke sånn ut i lufta av seg sjøl.
Potet inneholder stivelse og mange karber, slik er det bare. Og vi trenger ikke potet i kostholdet i 2009.
Den inneholder fortsatt karbohydrater, men den skal visstnok få lavere GI, altså påvirke blodsukkeret mindre, når den har vært kokt, kald og så varmet igjen.
Den inneholder fortsatt karbohydrater, men den skal visstnok få lavere GI, altså påvirke blodsukkeret mindre, når den har vært kokt, kald og så varmet igjen.
Det har jeg også lest nylig.
Noe av stivelsen blir til resistent stivelse når poteten nedkjøles etter oppvarmingen. Resistent stivelse klarer ikke kroppen å ta opp. Noen sier resistent stivelse er en form for fiber.
Det var i alle fall det jeg fant ut når jeg sjekket ut litt om resistent stivelse for en stund siden :)
ja syntes å d rart ut... men potet e godt så håpet va jo der.. :)
Alkazelters
29-07-09, 21:27
En liten potet inneholder cirka femten karber, så du kan jo spise små mengder potet!