View Full Version : Vaniljesaus
Jeg har kjøpt Heistad gele og vaniljesaus, tenkte å prøve meg på dette idag! jeg tåler ikke melk eller fløte, og må derfor bruke soyamelk e.l. Noen som har erfaringer her, om det er godt? Og soyamelk er vel et greit alternativ karbemessig?
sykavsukker
09-08-09, 12:50
Har ikke svar på det du spor om, men det står vell bak på soyamelken hvor mange karber den har?
Heistad er kjempegodt, men må holde meg unne søtstoffer i begynnelsen tror jeg. Kos deg med heistad du;)
Nå er jeg mest sur. Står på geleposen at den skal stå ca 5 timer. nå har den stått i kjøleskapet i over 6 timer, og den er fortsatt som rød saft, helt rennende...aaaarggghhhhhhhhhhhh. Jeg HATER å vente. Blir ikkeno gele ikveld hvertfall. Grr.
sykavsukker
10-08-09, 09:37
Den må stå over natten den...teit de skriver det bakpå for det stemmer ikke :(
Soyamelk funker.. iallefall så sier venninna mi at hun bruker den - og at det går veldig bra :)
Geleen setter jeg alltid i fryseren.
Vær obs på at man kan bli ganske uggen og oppblåst av søtstoffene i både vaniljesausen og gelleen... :o
Bruker soyamelk til alt, og merker ingen forskjell fra vanlig melk. Er sikker på at den passer yppperlig til vaniljesaus. Inneholder nesten ikke karbohydrater, om du bare passer på å kjøpe den som er usøtet
Takk for svar! Endte med at jeg i frustrasjon helte ut geleen/den røde sausen i vasken i går kveld...jepp, barnslig:o. Ble så skuffa, for har en avtale med meg selv om at jeg kan unne meg en liten ting på søndager. Kunne derfor ikke vente til idag, mandag, for nå er det jo ikke søndag mer. Hehe, litt teit kanskje, men viktig for psyken å unne seg noe av og til men samtidig holde meg til "reglene" mine til hverdags!
Neste gang skal jeg lage istand geleen LØRDAG, også spise den søndag:D
jeg kjøpte soyamelk med vanilje jeg, tenkte det var smart da jeg leste her inne et sted at vanlig soyamelk kunne gi litt emmen bismak. Den med vanilje har 7,9 gram karber pr 100. Kanskje blande denne med vanlig soya?
Fatt mot neste helg! :)
Det kan også være lurt å lage geleen i mindre former heller enn i en stor bolle.
Jeg pleier forresten å blande geleen med krem så det blir mousse. Da slipper jeg vaniljesausen som jeg reagerer mest på, og soyamelk skygger jeg uansett unna da soya er skumle greier for syklusen... Har nok kluss med den som et er :D
Jeg også prøvde å blande geleen avkjølt med pisket krem. Det var nammenam! :D Ble kjempegod fromasj!
Jeg tåler ikke så godt melk, derfor soyamelk. Og liker ikke krem:D
Og liker ikke krem:D
Det smaker ikke krem når det blandes med gleen. Nettop det som er fint :ja:
mhm :) smakte kjempegodt!! Merker ikke krem-smaken, nei.
LorelaiLeigh
10-08-09, 18:30
Jeg har ikke noe direkte svar på spørsmålet,men soyamelk tror jeg funker fint. Jeg bruker en type uten sukker jeg da,så den anbefaler jeg ikke å drikke :wacko:men go til matlaging er den!
Jeg har egentlig et spørsmål om disse Heistad produktene...hvor iall verden kjøper dere dem??? Har lett i alle matbutikker og finner ikke noe!
Jeg har ikke noe direkte svar på spørsmålet,men soyamelk tror jeg funker fint. Jeg bruker en type uten sukker jeg da,så den anbefaler jeg ikke å drikke :wacko:men go til matlaging er den!
Jeg har egentlig et spørsmål om disse Heistad produktene...hvor iall verden kjøper dere dem??? Har lett i alle matbutikker og finner ikke noe!
meny har dem
StoreLilleMeg
10-08-09, 19:31
Jeg har ikke noe direkte svar på spørsmålet,men soyamelk tror jeg funker fint. Jeg bruker en type uten sukker jeg da,så den anbefaler jeg ikke å drikke :wacko:men go til matlaging er den!
Jeg har egentlig et spørsmål om disse Heistad produktene...hvor iall verden kjøper dere dem??? Har lett i alle matbutikker og finner ikke noe!
Ja, tidligere fant jeg Heistad produktene i de fleste butikker, men nå er de ingen steder å finne lenger rundt her jeg bor.
Bare alle disse "uten tilsatt sukker"-typene, men de er fulle av karber for det om....
sykavsukker
11-08-09, 17:56
8 karber i heistad, men er det med melk det?
sykavsukker
14-08-09, 12:12
Det kan også være lurt å lage geleen i mindre former heller enn i en stor bolle.
Jeg pleier forresten å blande geleen med krem så det blir mousse. Da slipper jeg vaniljesausen som jeg reagerer mest på, og soyamelk skygger jeg uansett unna da soya er skumle greier for syklusen... Har nok kluss med den som et er :D
Kan du utdype det?
Kan du utdype det?
Hvilket av punktene?
sykavsukker
15-08-09, 00:29
Hvordan soyamelk påvirker syklussen
sykavsukker
15-08-09, 00:29
Laget denne med soyamelk i dag av nysgjerrighet og helte den rett i do...den smakte VONDT! Hva med laktoseredusert melk heller?
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.