Ser mange skriver at man regner karber - sukkeralkoholer.
Hvordan fungerer det, og hvorfor?
Så en sukkerfri sjokolade med 50 karber, derav 49 sukkeralkoholer. Har den bare 1 karb da? Kan den spises?
Det stemmer.
Ha i bakhodet at mange reagerer med luftsmerter på maltiol (som er en vanlig brukt sukkeralkohol i sjokolade.
Er det brukt sorbitol så må disse regnes med i karbotellingen, og for xylitol regnes halve karboinnholdet. Dette fordi disse taes opp raskere i kroppen (enn f.eks maltiol).
SunnhetMedSirrup
16-08-09, 00:02
lurer du på dette etter og ha sett disse sjokoladene?
www.sukkerfritt.com
:)
spurte om akuratt det samme som deg for litt siden :) hehe
Takk. Jeg så en oppskrift på knust bakongull og sjokolade:p
Men når jeg sjekket sjokoladen var det 50 karber... men 49 var sukkeralkoholer da, så da skal det være greit:)