Kan karbiser "oppstå"? Da mener jeg under behandling av maten. Dersom jeg f.eks rister pekanøtter i en panne med en dråpe smør, oppstår det karbiser?
Nei, karbisene er allerede i næringsmiddelet.
:)
martine1977
20-08-09, 21:40
Kokte gulerøtter da? i forhold til rå?
SunnhetMedSirrup
20-08-09, 21:47
de trekker vel til seg vann, og karboene vil da bli mindre i forhold til pr. 100g.
men sånn sett er de der fortsatt..
sjekk her..... : http://www.matvareguiden.no/sokemaskin.asp?search=gulrot&type=matvare
her står det faktisk at kokte har mer karber enn rå... *hmmmm*
men det var visst forskjellige typer.... ser jeg nå.... kokt-/norsk rå gulrot har begge 6,7....
Alkazelters
21-08-09, 18:30
Hvis matvarens masse blir mindre under tilberedning kan du si at det er mer karbohydrater i 100 gram tilberedt vare i forhold til 100 gram utilberedt vare. Og motsatt hvis massen blir større ved koking. Det er jo uansett enklest å forholde seg til utilberedte verdier, og eventuelt veie før du tilereder.
Trolljenta
23-08-09, 15:56
Kokte gulerøtter da? i forhold til rå?
GI forandrer seg når man koker gulrøttene, men karbomengden er den samme.