View Full Version : Spørsmål om steik


Jannicke
02-09-09, 22:45
Har ett matspørsmål jeg:

Her i huset er vi glad i svinesteik med min himmelske saus :D

Svinesteika er jo sånn vanlig snurret skinkesteik, og den antar jeg ikke inneholder så mye karber...

Sausen er:
Sjyen fra stekinga av steika.
Så litt smør.
Så en god dæsj rømme
Og minst en boks matfløte, enda mer dersom jeg skal ha myyye.
Og så div krydder.

Har jeg så blir det brunost, og ripsgele også, men det er skjelden jeg har slikt i hus.

Men dette er vel lav-karbo mat??
Ketolysegodkjent??

Jeg bruker maisenna-jevner da, for å få sausen tykk som vi liker den....DET er vel ikke bra.
HVa annet kan jeg bruke for å tykne sausen?

Som tilbehør har vi jo potet-gulerot-kålrabi-brokkoli-blomkål.

Men dersom kjøtt og saus er ok, så kan vi jo bare kutte ut potet og gulerot, og så er det bare å hive innpå??

Vi pleier kjøpe så stor steik at vi har nok til "himmelsk lapskaus" dagen etter.
Siden jeg nettopp med tanke på dette laget myyye saus i går. så skjærer jeg opp steika i biter, og hiver restene av grønsakene oppi og varmer det opp.... Nyyyyyyd:)elig.

Lurer på om dette er en ok middag ?????????+

Imse
02-09-09, 22:50
Ikke maizenna, men ellers lavkarbo og utrolig godt!

Du kan jevne med johanneskjernemel( eller nestargel på apoteket som er det samme), eller kutte jevningen. Jeg slår litt vann,eddik eller vin i stekepanna etter steking og reduserer dette og slår i rømme eller fløte og har i kr*dder etter smak. Veldig enkel saus. Og godt på alt. Noen t*ttebær og du får viltgr*te.

Jannicke
02-09-09, 23:06
Åååh, det høres så bra ut. :D
MEn johanneskjernemel, er det noe de har på vanlig butikk, Eurospar her. Eller må jeg inn til byen for å få sånt?

Tyttebær og viltgryte er en god ide!!!:)

Imse
02-09-09, 23:11
Du får på helsekost eller på apotek. apoteket må kanskje bestille nestargel, men det tar ikke mere enn en dag eller to. apoteket er billigst. Nestargel brukes ofte som fort*kningsmiddel i mat til personer med d*sfagi eller bab*er med gulpeproblem.

Gerd
02-09-09, 23:18
Hadde ikke hatt i brunost, og heller brukt kremfløte i stedet for matfløte.
Du kan også bruke en nøytral smøreost å tykne sausen med :)

Kitt
02-09-09, 23:29
Vi er mange her som ikke klarer den glatte, "slimete" konsistensen sausen får med JBKM.:eek:
Jeg pleier heller å beregne god tid sånn at sausen får koke inn og bli tykk av seg selv!

Carisma
02-09-09, 23:33
Vi pleier kjøpe så stor steik at vi har nok til "himmelsk lapskaus" dagen etter.
Der jeg kommer fra er Himmelsk Lapskaus fruktsalat med lettpisket kremfløte, så jeg skvatt litt av å bruke svinesteik til det :lol:

Hengebuksvinet
03-09-09, 01:33
Personlig ville jeg heller brukt maizenna enn johannesbrødkjernemel.

Dette fordi du nepper bruker mer en 2-3 gram likevel, og sausen blir "ekkel" med johannesbrødkjernemel, det mener i hverfall jeg.

Prøv også med Snøfrisk, det er 80% geitemelk og kun 2 gr karbo.

Levita
03-09-09, 09:05
Der jeg kommer fra er Himmelsk Lapskaus fruktsalat med lettpisket kremfløte, så jeg skvatt litt av å bruke svinesteik til det :lol:

Jeg er også vant med at Himmelsk Lapskaus er fruktsalat..Men hvem vet om ikke svinestek og fruktsalat er kjempegodt...?:D

Jannicke
03-09-09, 12:29
Hehehe, jo det stemmer det, himmelsk lapskaus er sånn der desser greier...hehehe.....

Jeg har bare altid kalt lapskausen dagen etter steik for himmelsk, da sausen er sååååååååååååååååååååååååååååå go......ja rent himmelsk.......:D