View Full Version : Lavkarbo lasagne


Karbokarbo
07-09-09, 14:43
Utrolig deilig lasagne jeg lager veldig mye - også i Atkins induksjonsfase.
Serverte den til mann og barn som ikke skjønte at det ikke var pastaplater i den først ;) Lag den gjerne stor og ta med som lunch dagen etter.

Lavkarbo lasagne:
1 squash (2.2 gr karb pr 100 gr.)
400-500 gr karbonadedeig
1 boks opphakkede hermetiske tomater (3 gr karb. pr 100 gr)
hvitløk, tørket oregano, basilikum, salt + pepper (eller det du syns der godt)
1.5 dl fløte (Matfløte: 3.8 gr karb pr 100 gr. Kremfløte: 2.9 gr karb pr 100 gr)
masse ost

Her kan du også supplere med løk og sjampinong f.eks. VELDIG godt!

Du bruker squashen som lasagneplater som du skjærer i tynne skiver med ostehøvel.
Legg de gjerne på litt tørkepapir og dryss salt over for å få ut noe av fuktigheten.

Stek karbonadedeig med salt + pepper
Hell i en boks med hakkede tomater + hvitløk, basilikum, oregano.
La det stå på lav varme og småputre i 10 minutter.

Legg et lag med squash i bunnen av en ildfast form, så et lag med kjøttblanding - squash - kjøtt osv. Avslutt med kjøttblandingen.

Hell så over 1.5 dl fløte og dryss masse ost over.
Inn i midten av ovnen på 200 c i 30 minutter. :D

annchra
09-09-09, 20:36
WOW! Denne lagde jeg i går, og den var helt sinnsyk god!!!!!! Tusen takk for oppskriften, anbefales virkelig. Bedre enn vanlig lasagne :)

Hannehk
09-09-09, 21:47
Hadde også denne til middag i dag veldig god!!!
Tusen takk for oppskrift :klem:

frøken
09-09-09, 22:54
nam :)

celma
10-09-09, 10:10
Lagde denne i går. Veldig god:) Blir rester til lunch i dag.

Camz
15-09-09, 08:20
Mmmm, denne hade jeg i går kveld og det er jammen meg dagens lunsj på jobb også ;)
Jeg byttet ut squashen med noen få lasagneplater fra dreamfields. Sinnsykt go lasagne. Har på følelsen at dette blir en slager :D:D

bærrgen
17-09-09, 11:07
Jeg hadde denne til middag igår, kjempe-kjempegod!!!

Seba-stina
17-09-09, 23:23
Nå fikk jeg lyst på lasagne!!

Paris
19-09-09, 11:43
Ah...denne må jeg bare prøve!!

Babyblue
26-09-09, 20:28
Denne var kjempegod! Mye bedre enn vanlig lasagne! Hvor mye karbo blir det i en sånn? Renga litt på det, men fikk det til å bli ca.15 og det kan da ikke stemme. (Glemte hvitløken og fant Landlord hakka tomater med 1,5g karbo per 100).

Rottis
01-10-09, 18:47
Lager denne nå, og ikke før jeg hadde 3 cm igjen av en squash-stump tenkte jeg på at jeg kunne delt den på langs... Jaja, håper resultatet blir bra selvom!

andee
03-10-09, 00:48
Denne er fantastisk! Men jeg gjør det med en liten vri;
sammen med kjøøtdeigen, krydderet og tomatene tilsetter jeg 1 teskje hvitløkspasta fra glass, og en halv ts chili fra glass. NYDELIG, og litt mer smak :)

mor til to tette
07-10-09, 15:05
Den har jeg laget i dag og den står fortsatt i ovnen. Ser helt himelsk ut og tror at den kommer til å smake kjempe godt også.

Takk for tipset

Furine
07-10-09, 19:19
Denne laga eg i dag, med litt løk og sjampinjong i tillegg. Berre seriøst godt! Pastafanmannen eg bur i lag med saknar framleis litt pastaen, men han syntes det var kjempegodt! Takk for tipset! :)

Bindi
06-01-10, 20:14
Denne står i ovnene hos meg nå, hadde opp i en 1/2 boks med Tine kremost krydde også.

Pandora
06-01-10, 21:59
Tusen takk Karbokarbo!

Lasangen din var bare rågod:-) reddet kvelden min..

Toneg
15-01-10, 23:35
denne skal jeg prøve :)

bondetuppa
16-01-10, 12:27
:sikle:Skal prøves i kveld

Pandora
16-01-10, 14:35
..og jeg prøvd den igjen igår til hele fmilien..

byttet ut noe av Squashen med Aubergine, så ble det Moussaka/Lasagna.

Supergodt denne gangen også, alle likte det og spiste opp smitt og smule:spisesnak

Angel!!
16-01-10, 17:51
Denne er bare helt fantastisk god:sikle:
Har laget denne mange ganger, til og med hjemme hos mor og far i julen, og den falt i smak hos de og. Synes denne er bedre enn vanlig lasagne eg:)

Blir jentekveld med lavkarbolasagne og venninnebesøk i dag. Koselig:D

timich
16-01-10, 18:01
Nå spør jeg sikkert dumt, men skjærer du squashen på langs eller på tvers (i små runde biter)? Og hvis du skjærer den på langs, "skreller" du den først?

Furine
18-01-10, 09:53
Nå spør jeg sikkert dumt, men skjærer du squashen på langs eller på tvers (i små runde biter)? Og hvis du skjærer den på langs, "skreller" du den først?

Skjer den med ostehøvel, slik at det blir laaange, breie, tynne skiver. (Ikkje mange små rundingar) Eg skrellar den ikkje. Men brukar "endebitane" til slutt dersom eg treng dei.

floppy
18-01-10, 10:55
Nam,,denne må prøves ut!! Har savnet lasange så godt du kom med en oppskrift,,den blir sikkert en slager her i huset!!

Elizabethcita
22-01-10, 22:57
Denne skal jeg lage i morra, og mannen gleder seg STORT!!! Jeg også, selvfølgelig... ;)

camryn
23-01-10, 00:00
Dette var godt, squash har vore undervurdert i mitt kosthold i allefall, på tide at det skjer noko med det. :)

Eg lot være å "tørke" dei ut med salt på tørkepapir først, så det vart nokså fuktig. Får prøve det neste gong. :)

Photobscura
23-01-10, 00:22
Minner om en gammel klassiker her på forumet, ostelasagne. Jeg har også brukt aubergine i stedet for pastaplater med stort hell.
Men, den passer dessverre ikke særlig godt på induksjonen. For mye fløte og ost :o

camryn
23-01-10, 12:25
Ostelasagnen er sinnsjukt god, men sambo tykte det var for mykje ost :eek:

Så da lager eg denne når vi begge skal ha, og ostelasagne til berre meg sjølv :D

Blir aubergine like våt som squash forresten? Kanskje eg skal prøve det neste gong.

Photobscura
23-01-10, 12:28
Blir aubergine like våt som squash forresten? Kanskje eg skal prøve det neste gong.
Du kan sile av aubergine (skjære i skvier, salte dem lett, og legge dem en finmasket klut over en bolle, eller bare på kjøkkenpapir), og steke det litt først, så blir de tørrere. Jeg har ikke prøvd med andre grønnsaker som lasagneplate-erstatning.

camryn
23-01-10, 12:31
Du kan sile av aubergine (skjære i skvier, salte dem lett, og legge dem en finmasket klut over en bolle, eller bare på kjøkkenpapir), og steke det litt først, så blir de tørrere. Jeg har ikke prøvd med andre grønnsaker som lasagneplate-erstatning.

Då prøver eg det neste gong, takk. :)

A-p-o-c
23-01-10, 17:16
Nå står lavkarbo-lasagnen i ovnen her hos oss! Gleder meg til å smake! :sikle:

Råååsa
25-01-10, 20:59
Knallgod var den...gubben har herved krevd å få denne et par ganger pr mnd! :)
Takk for oppskriften!

Jabba
30-01-10, 14:19
Hvor lenge skal squashen ligge på tørkepapiret?

Furine
30-01-10, 14:55
Hvor lenge skal squashen ligge på tørkepapiret?

Eg byrjar som regel med å skjere opp squashen med ostehøvel, legg den på tørkepapir med litt salt på, og lagar deretter kjøtsausen. Når sausen er ferdig, så skyller eg av saltet og klappar squashen tørr.

Jabba
30-01-10, 17:39
Dere som har tine kremost i denne - hvordan tilsettes den ? I kjøttsausen?

Jabba
31-01-10, 11:30
Laget denne i går og den var overraskende god. Jeg hadde i et halvt beger med kremost (blanda inn i kjøttsausen) og litt søt chilisaus. Jeg smakte ikke noe særlig til squashen og kunne sikkert hatt mer squash i. Men konsistensen var veldig bra - ostelasagnen rant mye mer utover og skilte seg....
Blir nok laget flere ganger ja.....Tusen takk for oppskrift!

Så til spørsmålet....kan denne fryses?

Smakfull
01-02-10, 12:31
Jeg har også lagd denne. Den var god, men jeg fikk den ikke til å smake lasagne. Ble mer en kjøtt og grønnsaksgryte. Squashen tørket jeg, men den ble fremdeles helt bløt og minte ikke om lasagneplater :P

Men den var god, for all del! hehe :)

elblobbo
03-02-10, 12:47
Denne så fantastisk ut. Skal lage den i kveld.

anonymen
24-04-10, 23:46
Meget godt. Lagde det idag til meg å kjæresten. Bedre enn vanlig lasagne :)

Ester-C
25-04-10, 15:28
Har prøvd denne oppskriften... Kjempe godt! Men favoritten forblir moussaka, smakte ikke noe forskjell i lavkarbo-versjonen og det er jo bra! Lasagne vil jeg alltid savne lasagneplatene...sukk

amalia85
01-05-10, 19:29
prøvde denne i dag, var en kjempehit at gubben min, og han er itte så glad i sunn mat

MarinaC
01-05-10, 19:41
Takk for flott oppskrift:)

Kanutten
01-05-10, 19:56
Jeg har også lagd denne. Den var god, men jeg fikk den ikke til å smake lasagne. Ble mer en kjøtt og grønnsaksgryte. Squashen tørket jeg, men den ble fremdeles helt bløt og minte ikke om lasagneplater :P

Men den var god, for all del! hehe :)

Squash må saltes godt før den brukes i lasagnaen. Jeg lager lasagnaen med squash, setter formen ØVERST i ovnen under grill og vips ferdig på noen få minutter. Squashen har da fremdeles tyggemotstand og blir knallgod!

Seba-stina
02-05-10, 15:36
Jeg bruker ikke salt på squashen, men lar den ligge ganske lenge på tørkepapir før jeg bruker den. Har den på vanlig over-undervarme i ovnen, midt i.
Squashen minner ikke om lasagneplater, men det er jeg glad for siden jeg ikke er så glad i dem ;)

Pipje
10-05-10, 17:02
Lagde denne til middag i dag, synes den smakte utrolig godt! Men litt bløt og rennende ble den, for jeg verken saltet eller tørket squashen. Får prøve det neste gang ;)

Kisha
24-05-10, 15:36
Kan man bruke agurk istedet for squash?

Seba-stina
24-05-10, 19:38
Uten at jeg skal påstå noe, så tror jeg nok ikke jeg ville brukt agurk istedenfor squash. Det ligner av utseendet, men er forskjellig i smak..

Kitt
24-05-10, 22:20
Uten at jeg skal påstå noe, så tror jeg nok ikke jeg ville brukt agurk istedenfor squash. Det ligner av utseendet, men er forskjellig i smak..
...og konsistens!:eek:

Seba-stina
27-05-10, 22:22
Ja, for ikke å si konsistens!

linnemor
28-05-10, 11:09
Utrolig deilig lasagne jeg lager veldig mye - også i Atkins induksjonsfase.
Serverte den til mann og barn som ikke skjønte at det ikke var pastaplater i den først ;) Lag den gjerne stor og ta med som lunch dagen etter.

Lavkarbo lasagne:
1 squash (2.2 gr karb pr 100 gr.)
400-500 gr karbonadedeig
1 boks opphakkede hermetiske tomater (3 gr karb. pr 100 gr)
hvitløk, tørket oregano, basilikum, salt + pepper (eller det du syns der godt)
1.5 dl fløte (Matfløte: 3.8 gr karb pr 100 gr. Kremfløte: 2.9 gr karb pr 100 gr)
masse ost

Her kan du også supplere med løk og sjampinong f.eks. VELDIG godt!

Du bruker squashen som lasagneplater som du skjærer i tynne skiver med ostehøvel.
Legg de gjerne på litt tørkepapir og dryss salt over for å få ut noe av fuktigheten.

Stek karbonadedeig med salt + pepper
Hell i en boks med hakkede tomater + hvitløk, basilikum, oregano.
La det stå på lav varme og småputre i 10 minutter.

Legg et lag med squash i bunnen av en ildfast form, så et lag med kjøttblanding - squash - kjøtt osv. Avslutt med kjøttblandingen.

Hell så over 1.5 dl fløte og dryss masse ost over.
Inn i midten av ovnen på 200 c i 30 minutter. :D
Den der va sinnsykt go!!!! NAM! :D TAKK

Live77
30-05-10, 00:41
Har laget denne to ganger nå og ELSKER den :-) Legger ved et lite bilde også..

marthe01
14-06-10, 16:04
Denne var utrolig god! Lagde den med litt sjampinjong også, og det ble supergodt! Saftig og god! :-)

bjørnemor
15-06-10, 18:51
Denne lagde jeg idag, men brukte ikke fløte da jeg ikke hadde det her.. Brukte melk, og litt philadelfia ost også.. den ble jo himmelsk:P :sikle:
Brukte Landlord sin opphakkede tomater med oregano og bassilikum..

TrillTrall
16-06-10, 22:09
Denne hadde vi i dag, hadde i en løk i tillegg. Den ble litt tyntflytende, men veldig god! Hadde masse salat til vi da. :) Det ble igjen en god slant og etter at jeg hadde lagt den over i en mindre form (frokost i morgen!) skulle gubben vaske forma og han skrapte ut av den og mumset i seg restene! :D

Denne blir nok gjentatt! :D

Sisteinnsats
07-07-10, 19:36
Vi hadde denne i dag, og den var god. Hadde champignon i i tillegg. Jeg syntes det var litt uvant uten lasagneplater, men det smakte jo godt, så jeg kommer nok over det.. http://www.blokksberg.com/images/smilies/knegg.gif

Jentene mine elsket den da, og resten, som egentlig skulle bli min matpakke i morgen, ville de ha til middag i morgen.. Så da så! :)

Kine87
28-07-10, 12:18
Denne var helt sykt god :) Sambo var helt enig og han er kokk ;) Ny favoritt her i huset :D

ragnhildanita
10-08-10, 20:51
Kjempe godt! en enkel favoritt her i huset :o)

-marie-
10-08-10, 22:21
denne så jo deilig ut! må prøves i morgen :spent:

Krøllerellerei
10-08-10, 22:28
Jeg har droppet fløten, men tatt 1/3 boks Creme Fraiche og hatt litt muskat i. Blandet en god neve revet ost i og så har jeg hatt denne "ostesausen" oppå squashen mellom lagene. Kanongodt!

CosiFanTutta
10-08-10, 23:36
Denne var super god! Ingen som savnet pastaplatene. Takk for at du deler

-marie-
14-08-10, 10:39
denne så jo deilig ut! må prøves i morgen :spent:

herved prøvd, og er en favoritt allerede :D

lommerusk
14-08-10, 22:55
Har fått mor til å lage denne et par ganger nå. En av favorittene mine!:D

Kolve
15-08-10, 10:36
Har fått mor til å lage denne et par ganger nå. En av favorittene mine!:D
Hva med at du lager den til mor :rolleyes:
Har laget denne selv med en ostsaus blandet inn, og min mor som (aldri har likt lasange) kom og spurte om mer.

Shakey
07-09-10, 19:05
Hei:)
hvor mye karb er det i den tilsammen sånn ca?

katten
08-09-10, 15:59
Tusen takk for deilig oppskrift på lasagne :D
Har akkurat prøvd den. Men hadde ikkje squash, så det blei uten.
Men det gjorde ingenting. Både mann og barn syns den var fantastisk god :)
Men eg tok ein liten vri, og lot kjøttsausen surre i fløten til alt vart litt tjukt.
Smakte fortreffelig. Havna på 16,2 karber på hele posjonen.
Det tilsvarer 2,3 per pers :D

lommerusk
08-09-10, 18:31
Hva med at du lager den til mor :rolleyes:

Noen fordeler er det da med å bo hjemme :rolleyes:

JeB
31-03-11, 21:40
Her er en god lasagneoppskrift! :D:D
http://lowkarb.blogg.no/1301597951_lchf_lasagne.html

Kvamsen
15-05-11, 16:39
Noen fordeler er det da med å bo hjemme :rolleyes:

:lol: Nyt det mens du kan :D

lb81
15-05-11, 22:42
Heilt fantastisk godt med squash i lasagnen. Første gang eg skullelage hvit saus til denne typen lasagne, så var jeg litt i villrede. Slang sammen ein boks creme fraish og en tine kremost med kryddersmak. Hadde i litt fløte slik at det var lettere å fordele den utover. Det var ein hit her igården :)

Monagh
18-05-11, 16:54
Har lagd en variant i dag med kyllingkjøtt-rester oppi. Det var rågodt og kommer definitivt til å bli lagd igjen.

claragulla
18-05-11, 20:12
Denne skal jeg lage i helga :) Kanskje jeg til og med får lurt ungne til å spise den? :)

detgladehjerte
21-05-11, 18:39
Denne høres veldig god ut, den er i ovnen nå, så det blir spennende!! Magen gleder seg VELDIG :)

Og nå, når den er ferdig hadde jeg tenkt til å legge ut bilde...hjelp...hvordan gjør jeg dette? Finner ikke url adressen til bildet når den er på pc`en min jeg...akk og ve!!

Kitt
22-05-11, 15:22
Og nå, når den er ferdig hadde jeg tenkt til å legge ut bilde...hjelp...hvordan gjør jeg dette? Finner ikke url adressen til bildet når den er på pc`en min jeg...akk og ve!!
Jeg jukser litt, jeg. Er helt blank på sånt, men får til å legge inn bilder i albumet mitt her på forum, og VIPS! så har bildet en url- adresse!

Feks:
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2528&albumid=462&dl=1288075615&thumb=1

claragulla
22-05-11, 17:36
Vi laga lasagne i går, og den ble nyyyyydelig:) Ble igjen til i dag også, så da slapp vi å lage søndagsmiddag. :p

detgladehjerte
22-05-11, 22:36
Da prøver jeg igjen!
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=562&pictureid=2942
Den var kjempegooood :) Samboer likte den kjempegodt også, definitivt noe jeg kommer til å lage igjen :)

Tufso86
23-05-11, 23:59
Lagde denne idag og den er kjempegod!

Men når jeg skulle legge inn dagens måltider på diett.no står det der at det er 6,41 karber i en porsjon på en "serving" (som sikkert er en porsjon på 349 g). Stemmer dette?
Jeg valgte den oppskriften som var mest lik den i denne tråden, lagde lasagnen med karbonadedeig om det har noe å si.

Kathja
24-05-11, 17:24
namm den var knall go!

Jeg bomma litt med fløten så min ble veldig bløt,men smaken var knall!

Takk!

IdaCaro
24-05-11, 18:48
Lavkarbo lasagne er knallgodt ! Har lagd den flere ganger.
Men jeg jukser litt, jeg lager kjøttsausen, har oppi squash i biter og tilslutt fløte og smøreost og lar det koke inn.
Så tar jeg det oppi en ildfastform og strør ost over og inn i ovnen.
Syns den er "enklere" å spise når squashen er ferdig oppdelt :)
og så blir det litt mindre oppvask med alt-i-ett ;)

Vhanja
28-05-11, 12:24
Jeg laget denne for første gang i går. Jeg hadde fløten rett oppi kjøttdeigsausen, men ellers fulgte jeg oppskriften - og den ble utrolig god. Til og med min samboer, som ikke liker squash, likte denne. :D

Aniela
29-05-11, 13:35
Jeg prøvde meg på denne i går og den var super god! tusen takk du reddet lørdags kosen! :-D

manebane
31-05-11, 19:29
Hadde denne til middag i dag. Var litt "våt" men falt i smak hos både meg og mannen. :)

(hadde cf istedet for fløte)

Imp
01-06-11, 18:13
Dette var en genial og enkel oppskrift. Deilig å slippe å lage ostesaus. Kjempegod var den, måtte smake litt.

Men jeg måtte ha noen ts tomatpurè i, syns det ble litt lite saus. Får vel prøve uten neste gang.

Snorkfrøken__
15-06-11, 16:56
Denne lasangen laget jeg til middag idag m/selvlaget ostesaus. Helt nydelig, tusen takk for oppskrift:)

Sus Scrofa
24-06-11, 13:08
Er det noen som har prøvd å fryse ned denne? :)

Lurer på å lage den idag, og da kanskje dobbel porsjon. Men det er ikke vits om den ikke er så egnet til frysing.

Tami
24-06-11, 16:59
Jeg har også laget denne.....men byttet ut krydderet med Fajita kryddermiksen som ligger her inne på lavkarbo......det ble knallgodt :D

Lene1970
02-07-11, 13:22
Utrolig deilig lasagne jeg lager veldig mye - også i Atkins induksjonsfase.
Serverte den til mann og barn som ikke skjønte at det ikke var pastaplater i den først ;) Lag den gjerne stor og ta med som lunch dagen etter.

Lavkarbo lasagne:
1 squash (2.2 gr karb pr 100 gr.)
400-500 gr karbonadedeig
1 boks opphakkede hermetiske tomater (3 gr karb. pr 100 gr)
hvitløk, tørket oregano, basilikum, salt + pepper (eller det du syns der godt)
1.5 dl fløte (Matfløte: 3.8 gr karb pr 100 gr. Kremfløte: 2.9 gr karb pr 100 gr)
masse ost

Her kan du også supplere med løk og sjampinong f.eks. VELDIG godt!

Du bruker squashen som lasagneplater som du skjærer i tynne skiver med ostehøvel.
Legg de gjerne på litt tørkepapir og dryss salt over for å få ut noe av fuktigheten.

Stek karbonadedeig med salt + pepper
Hell i en boks med hakkede tomater + hvitløk, basilikum, oregano.
La det stå på lav varme og småputre i 10 minutter.

Legg et lag med squash i bunnen av en ildfast form, så et lag med kjøttblanding - squash - kjøtt osv. Avslutt med kjøttblandingen.

Hell så over 1.5 dl fløte og dryss masse ost over.
Inn i midten av ovnen på 200 c i 30 minutter. :D

Jeg liker ikke squash. Hva kan jeg bruke istedenfor ??????

j88
02-07-11, 13:26
Jeg liker ikke squash. Hva kan jeg bruke istedenfor ??????

her sett noen bruker nepe i lasagn, ellers går det også ann å kun bruke osteskiver.

Sivensvans
04-07-11, 13:11
her sett noen bruker nepe i lasagn, ellers går det også ann å kun bruke osteskiver.

..ja, eller aubergine;)

Tufso86
04-07-11, 13:22
Jeg liker ikke squash. Hva kan jeg bruke istedenfor ??????

Sist jeg lagde den brukte jeg Taffelost (tomat) som lasagneplater. Synes det var kjempegodt!
Jeg hadde også squash i, men kuttet den i kjempesmå biter, og stekte den sammen med løk og kjøttdeig. Kjente ikke noe til den når vi spiste lasagnen :)

Biola
05-07-11, 14:34
Lagde denne for et par uker siden, og ble så fornøyd, for denne var GOD!!


Er det noen som har prøvd å fryse ned denne? :)

Lurer på å lage den idag, og da kanskje dobbel porsjon. Men det er ikke vits om den ikke er så egnet til frysing.

Hadde restene i frysen, den er like god når jeg tar den opp igjen og varmer den.

Lil@
07-07-11, 16:13
Denne står i ovnen nå... Meget spent!

Lil@
07-07-11, 17:25
Nydelig <3

slankepia
08-07-11, 13:20
Hva er kh innholdet i hele lasagnen? Kan vell ikke spise denne på induksjonen?

Sus Scrofa
09-07-11, 23:09
Hadde restene i frysen, den er like god når jeg tar den opp igjen og varmer den.

Ahh, supert! Takk for svar :)

Lagde den i enkel porsjon sist, og den vart knallgod. Min bedre halvdel gafla i seg og syns den var myyyykje betre enn "vanlig" lasagne :D

(Personlig må eg innrømme at eg syns Toro lasagne er betre då- for det er noko av det beste eg veit, hehe!)

Sivensvans
11-07-11, 14:26
Ble sukess hos meg også - poden på 14 syntes den var kjempegod! Lagde dobbel-porsjon når jeg først var i gang, så den var lunsjen min i dag også!;)

Fauna
11-07-11, 16:58
Jeg holder på å lage lasagnen nå, men jeg kommer til 30 karbo på hele formen. Det høres jo mye ut da. Da har jeg en squash (400 g) og det blir jo noen karbo. Fløten blir jo også det. Ellers har jeg 250 g hakkede tomater på 3,4 karbo per 100 og 50 gram løk. Litt hvitløk også.

Men det blir kanskje ikke så mye per porsjon? Jeg ser egentlig for meg at jeg brått får i meg mellom 5 og 10 karbo + salat jeg da..

Fauna
11-07-11, 20:18
Knallgod var den i hvert fall!!! Og den falt veldig i smak hos både mann og barn her i huset :)

Trillebolla
11-07-11, 23:18
Altså, det er mulig jeg spør helt høl i hue nå, men hvordan regner dere ut hva dere da får i dere om dere lager en form? Veier dere alt og legger inn på feks diett.no? Om jeg lager en form så skjønner jeg liksom aldri hvor mye jeg får i meg.

Takk for oppskriften btw :-)

Kitt
12-07-11, 10:33
Altså, det er mulig jeg spør helt høl i hue nå, men hvordan regner dere ut hva dere da får i dere om dere lager en form? Veier dere alt og legger inn på feks diett.no? Om jeg lager en form så skjønner jeg liksom aldri hvor mye jeg får i meg.

Takk for oppskriften btw :-)
Du må regne ut hva alt veier og hvor mange karber det er. Tilslutt legger du sammen alt, vekt og karber, og finner ut hvor mange karber det er pr 100g.
Når du skal spise, veier du din porsjon, og finner dermed ut hvor mange karber du får i deg!:)

Cyan
12-07-11, 11:13
Eller om du ikke er så nøye på det kan du regne ut hvor mange KH det er i hele sulamitten og anslå cirka hvor mye du spiser av den (f.eks. 1/4) og gange med det :)

Trillebolla
12-07-11, 22:32
Snille dere er mot oss Lavkarbo-noviser :blomster:

Eris
13-07-11, 21:50
Dette er en av mine favoritter ;)

LibraGirl
24-08-11, 14:54
Denne skal prøves til middag idag :)

Sorella
25-08-11, 08:46
Denne tenker jeg å prøve, men i dag blir travel for skal ut med et av barna 16.30.

Så enten må jeg lage noe annet, eller gjøre alt klart før barna kommer hjem :p

Kan man bytte endel av fløten med noe annet? Er ikke så glad i fløte...

Sorella
21-09-11, 16:48
Jeg lager en variant av denne i dag :)

Først tok jeg ost på de allerede tørkede squashstrimlene, og stekte de litt. De ble harde og gode :p
Så tok jeg cc i stavmixeren og hadde det over :)
Håper det blir bra :)

ketoseprinsen
08-10-11, 14:02
Vedig, veldig VELDIG bra :D og utrolig mettende.

Himaele
11-10-11, 19:22
Laget denne i dag. Lille knerten på 3,5 år sa "det var veldig god lasagne mamma" ;)
Jeg er ikke helt begeistret for squash.. kanskje jeg må prøve med noe annet neste gang. Det ble veldig god smak da., hadde litt chillipasta og hviløkspasta i ;) nam nam