View Full Version : Vekta går ned, men brødmangel tar motivasjonen


balder2009
22-09-09, 11:19
Hei alle sammen.

Har holdt meg til lavkarbo-mat i ei uke nå. Vekta er ned med 3,5 kilo, fra 96,4 til 92,9, uten problemer.

Det som sliter på motivasjonen, er mangelen på brødmat.

Har bakt et brød, "mitt beste brød"??, pluss polarbrødlappene. Ingen av dem falt i smak.

Har også prøvd å finne Fedonbrød, uten hell.

Tips mottas med takk!:confused::confused::confused::confused:

Gode tips???

Gerd
22-09-09, 11:27
Hva med osteknekkis? http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1687&albumid=130&dl=1252151150&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=1687) Trykk på bildet så kommer du til oppskrifta :D

SunnhetMedSirrup
22-09-09, 14:13
du sa du bakte "polarbrødene" ( de av ost, hytteost(CC),og egg? )

prøv med
-egg
-fiberhusk
-soyamelk uten smak
-pizzakrydder
-hytte ost(CC)
-sukrin

lag som vanlig ziggis lapper, men ta i de ekstra ingrediensene. jeg sier ikke antal, for jeg måler aldri:) jeg bare legger i litt av det, litt av det, til deigen blir passe brukbar og fin:)
strå linfrø før de er ferdig stekt, så det ligner polarbrød med små frød!

disse er mye bedre en orginalen. smaker rene loffen! (jaja..:p ) gode med en eller to hamburgere mellom et par brød! ;);)

men kan prøve:

-3 egg,
-150g hytte ost
-jeg bruker en del pizzakrydder
-2 ts fiberhusk
-ca 2 ts sukrin.

dette er "deigen". nå tar du oppi soyamelk, men ikke så den blir for flytende. La deigen stå og bli tykk. STEK på 190°, i think.

Zincite
22-09-09, 14:52
Ser du har prøvd å få tak i Fedon brød, her (http://www.varden.no/matogdrikke/recipe.asp?recipe=13319) ligger det oppskrift til et av brødene hans.

Ellers synes jeg nøttebrød er godt. Det finnes flere oppskrifter, her er en på et nøttebrød tilpasset optimal ernæring:
(husker ikke hvor jeg har kopiert den fra :o trolig her fra forumet en gang, eller kanskje mat&helse)
500 gr hasselnøtter eller mandler, alt like deler av begge.
100 gr sammalt mel eller ketolyse bakemiks
2 ts. Bakepulver
1 krm eller 1/2 ts muskat etter smak
15 egg
1,2 dl fløte
250 gram smeltet smør

Kjør nøttene i en food prosessor til det ligner et tykt nøttesmør. Tilsett 100 gram mel eller ketolyse bakemiks, bakepulver og muskat. Rør godt. Ha i egg og fløte.Til slutt tilsettes smeltet smør, og alt blandes godt.

Smør en brødform med rikelig smør, og legg evt bakepapir i bunnen.

Hell røren i brødformen, og la det være igjen 3 cm til toppen sånn at brødet kan heve. Stek i 40 minutter på ca 200 grader og la brødet avkjøles i ovnen.

Som sagt, dette brødet ser ut og kjennes ut som helkornbrød, og kan spises som alt annet brød med pålegg etter eget ønske.

Husk å sjekke med en strikkepinne om det er ferdig bakt før du skrur av ovnen og lar det stå til avkjøling. Blir det for brunt på toppen, er det bare å legge over et flak med bakepapir på slutten.

Temperaturen på ovnen vil variere fra ovn til ovn, så prøv deg fram. Alt fra 190-220 grader er temperaturer som burde passe bra til disse brødene!


Bare vær obs på at nøtter kan være en stopper for noen i forhold til vektnedgang, men slikt vet du ikke før du eventuelt har prøvd.

balder2009
22-09-09, 15:42
Takk for god tips og råd. Kjøpte 2 Fedonbrød i dag. Er det akseptabelt å spise dette brødet med tanke på lavkarbo?

Imse
22-09-09, 16:38
Takk for god tips og råd. Kjøpte 2 Fedonbrød i dag. Er det akseptabelt å spise dette brødet med tanke på lavkarbo?
Det kommer an på hvilken filosofi du følger det. Lavkarbo er en samlebetegnelse og kan bet* så mangt.

Jeg går ikke ned om jeg spiser brøderstatninger hele tiden, så jeg har vendt meg av brød, brød er ikke nødvendig. Men å bli kvitt vanen kan ta tid.

Alkazelters
22-09-09, 17:43
Fedonbrødet inneholder cirka 18 gram karbohydrat pr 100 gram. Du får nesten regne selv på om du synes det er verdt det. Med mindre du har planer om å leve ketogent, bør det ikke være noe problem med et par tynne skiver i døgnet.