Jeg har kjøpt meg et glass med carob pulver, men jeg aner egentlig ikke hva jeg skal bruke det til. Har skjønt at det kan erstatte sjokolade. Men er det noen som har noen oppskrifter med det? og smaker det godt?
SunnhetMedSirrup
23-09-09, 16:05
smaker det godt?
jeg er ikke jeg som har en krukke med carob i handa :lol:
hmm, aner ikke. hvordan ser det ut?
hehe. Jeg er alt for glad i å kjøpe ting, men veldig pysete når det gjelder å smake på ting. Men hadde vært greit å få noen tips om hva det kan brukes til. Mener jeg har sett noen tråder om det her inne før, men nå finner jeg de selvsagt ikke igjen.
SunnhetMedSirrup
23-09-09, 16:33
hehe. Jeg er alt for glad i å kjøpe ting, men veldig pysete når det gjelder å smake på ting. Men hadde vært greit å få noen tips om hva det kan brukes til. Mener jeg har sett noen tråder om det her inne før, men nå finner jeg de selvsagt ikke igjen.
søkte på google og sånt, så i bøkene mine, fant ikke noe næringindhold:( vet du?:)
energi 220kcal. Protein 4,6. Karbo 49. Fett 0,7. Alt er pr 100 gram. På boksen så står det at det kan brukes som et alternativ i bakeverk desserter eller som varm drikk.
arnakristin
23-09-09, 17:02
Hei,
Etter som jeg skjønner er Carob johannesbrødkjernemel, http://www.matvareguiden.no/matvare237.asp (http://www.matvareguiden.no/matvare237.asp)
Carob (johannesbrødkjernemjøl) er nokså søt på smak og kan erstatte kakao heilt eller delvis.
http://oaks.nvg.org/naturligsoett.html (http://oaks.nvg.org/naturligsoett.html)
Men må ikke forveksles med det johannesbrødkjernemel som blir mye brukt i lavkarbo-oppskrifter. Det er helt uten karber :)
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=13461&highlight=carob
har johannesbrødkjernemel også, men jeg trodde ikke at det var lagd av det samme. men er det noen som har smakt pulveret?
Har du søkt på det her inne? Jeg sikk opp ganske mange treff....