scartz
24-09-09, 09:57
Kan noen forklare meg litt om insulin ved raske og langsomme karbohydrater?
Hvorfor produseres det mindre insulin ved langsomme karbohydrater?
Slik jeg tenker så ser jeg for meg at det produseres like mye insulin i begge tilfellene, bare ved langsomme så produseres samme mengden over lengre tid.. Men det burde vel føre til like mye fettlagring?
Trenger litt info her, har ikke den delen helt i boks altså :p
Typen min ønsker å starte lavkarbo kosthold, med utgangspunkt i Lutz - Bedre uten brød, altså 72 g karbohydrater (6 BE) til dagen. Så spurte han meg idag NÅR på dagen burde han innta karbohydratene? Scartz: "eeeh... frokost? Nei.. Gjennom hele dagen! nei... ehm... Spis fett og proteiner først.. hmm... " :p
Noen som har bedre svar enn meg der? :D
Og hvorfor fungerer det å spise noe fett før man spiser karbohydratene? Har lest at man gjerne skulle hatt en fettholdig forrett før middagen..
Hvorfor produseres det mindre insulin ved langsomme karbohydrater?
Slik jeg tenker så ser jeg for meg at det produseres like mye insulin i begge tilfellene, bare ved langsomme så produseres samme mengden over lengre tid.. Men det burde vel føre til like mye fettlagring?
Trenger litt info her, har ikke den delen helt i boks altså :p
Typen min ønsker å starte lavkarbo kosthold, med utgangspunkt i Lutz - Bedre uten brød, altså 72 g karbohydrater (6 BE) til dagen. Så spurte han meg idag NÅR på dagen burde han innta karbohydratene? Scartz: "eeeh... frokost? Nei.. Gjennom hele dagen! nei... ehm... Spis fett og proteiner først.. hmm... " :p
Noen som har bedre svar enn meg der? :D
Og hvorfor fungerer det å spise noe fett før man spiser karbohydratene? Har lest at man gjerne skulle hatt en fettholdig forrett før middagen..