Momsemor
02-11-09, 21:12
På lavkarbo er eg mykje meir avhengig av kjøtpålegg, merkar eg. Eg synes det er godt med skinke, bacon, salami el.l. i omelett, og som mellommåltid innrulla i ost, og når eg et knekebrød ein gong for dagen.
Problemet er at ein då får i seg meir nitrit, som kan vera kreftframkallande. Og dette stoffet (som også går under betegnelsen E250) er i omtrent ALT av kjøtpålegg (og sikkert i andre kjøtprodukt også). Får litt angst av tanken...:(. I ein annan tråd eg har lest her inne (hugsar ikkje kor, men trur den var klistra), så vart ein anbefalt å unngå dette stoffet, men det er ikkje særleg med mindre ein avstår frå alle kjøptpålegg, skinker og bacon.
Nokon som har gjort seg tankar rundt dette?
Problemet er at ein då får i seg meir nitrit, som kan vera kreftframkallande. Og dette stoffet (som også går under betegnelsen E250) er i omtrent ALT av kjøtpålegg (og sikkert i andre kjøtprodukt også). Får litt angst av tanken...:(. I ein annan tråd eg har lest her inne (hugsar ikkje kor, men trur den var klistra), så vart ein anbefalt å unngå dette stoffet, men det er ikkje særleg med mindre ein avstår frå alle kjøptpålegg, skinker og bacon.
Nokon som har gjort seg tankar rundt dette?