View Full Version : Tiramisukrem


Franskloffen
05-11-09, 12:24
En av mine yndlingsdesserter er tiramisu og jeg lurte på om ikke det gikk an å lage en variant uten så mye kh i. Jeg valgte å ta bort kjeksen (jeg har sett noen lage med oopsieroll i), og bytte ut sukker med splenda. For min del gjør alkoholen mye av smaken i en tiramisu, så den jeg alltid har brukt beholder jeg selv om den har ukjent sukkerinnhold. Crema mandorla er en dessertvin med mandel- og marsalasmak. Man kan bruke en annen alkohol, som f.eks. amaretto.

liten porsjon(1-2 pers):
100 g mascarpone
1 egg
1 ss splenda
crema mandorla/amaretto
kakao

Pisk egg og splenda til eggedosis. Rør inn mascarponen til jevn røre. Rør inn en splæsj alkohol og sett i kjøleskapet noen timer. Strø kakao over før servering.

Denne er kanskje ikke superlav på karber, men bedre enn helvarianten med fingerkjeks og sukker. For meg er det en fin erstatning til meg når jeg lager ekte tiramisu til gjester en gang. Hvis noen vil ha kaffesmaken også er det bare å ha i en skvett, bare pass på at kremen ikke blir for flytende, den skal være luftig.

Hannehk
05-11-09, 12:34
mmmmm nam! :sikle:

Imse
05-11-09, 17:56
Dette er kjempegodt! Jeg lager samme, men kutter ut alkoholen og bruker pulverkaffe og litt kakao i. Blir kjempegodt og erstatter tiramisu for min del. Mannen synes også dette er kjempegodt, så det hender vi lager oss dette en kveld nå og da etter at ungene er lagt og koser oss med denne desserten.

Carisma
05-11-09, 21:38
Crema mandorla er en dessertvin med mandel- og marsalasmak.
Kunne man bruke calvados og mandeldråper i stedet kanskje? Jeg laget mozartkuler med det (fordi jeg hadde glemt å kjøpe mandellikør :D) i julegaver i fjor og det funket veldig bra :ja:

Franskloffen
07-11-09, 17:34
Kunne man bruke calvados og mandeldråper i stedet kanskje? Jeg laget mozartkuler med det (fordi jeg hadde glemt å kjøpe mandellikør :D) i julegaver i fjor og det funket veldig bra :ja:

Det blir helt sikkert godt enten det smaker tiramisu eller ei! Calvados mmm... :o

Ana
29-01-11, 21:07
Mmm, denne må jeg prøve en dag snart, jeg gikk nemlig forbi ferdiglaget Tiramisu i dag og tenkte på at det måtte jeg da kunne lage lavkarbovariant av

Nomita
28-05-12, 16:18
MMmmmm - jeg har nettopp laget min egen vri på denne:

1 egg+ 2 ss sukrin til eggedosis
Mascarpone rørt sammen med en splæsj Fun Light Jordbær/rabarbra
- bland alt sammen og ha i 1 ts fiberhusk
La stå i kjøleskap noen minutter - og vips - en herlig mousse!

Bik
28-05-12, 21:48
Kan man erstatte mascarpone med noe annet? Får ikke tak i det her.