View Full Version : Jukseris


Ulex
05-01-05, 22:34
Jeg kjøpte ei ny kokebok før jul, "15-minute lowcarb recipes" av Dana Carpender. I dag prøvde jeg en aldeles genial oppfinnelse fra den boka, nemlig jukseris laget av blomkål. Det tok 10 minutter å lage og kommer definitivt til å bli en stayer på våre ukemenyer, som underlag for alskens deilige sauser - carbonara, bolognese, pesto...

Slik:
Man tager et stk blomkålhode, kutter av så mye som man vil (vi brukte et halvt middels stort til to grådige) og rasper det grovt i kjøkkenmaskin. Vrrr! Det skal være som omtrent riskorn, ikke glatt som mos, altså.

Sleng en klatt smør i bunnen av en mikrosikker form og hell blomkål-"risen" over. Mikre uten lokk på full guffe i 7 minutter. Ta-dah! Ferdig til å helle din yndlingsutgave av en deilig, fet, smakfull saus over.

Jeg trodde forresten at det kom til å bli mye vann igjen i blomkålen, men alt fordampet i mikroen.

Ulex

Marianne
05-01-05, 22:54
Jeg kjøpte ei ny kokebok før jul, "15-minute lowcarb recipes" av Dana Carpender. I dag prøvde jeg en aldeles genial oppfinnelse fra den boka, nemlig jukseris laget av blomkål. Det tok 10 minutter å lage og kommer definitivt til å bli en stayer på våre ukemenyer, som underlag for alskens deilige sauser - carbonara, bolognese, pesto...

Slik:
Man tager et stk blomkålhode, kutter av så mye som man vil (vi brukte et halvt middels stort til to grådige) og rasper det grovt i kjøkkenmaskin. Vrrr! Det skal være som omtrent riskorn, ikke glatt som mos, altså.

Sleng en klatt smør i bunnen av en mikrosikker form og hell blomkål-"risen" over. Mikre uten lokk på full guffe i 7 minutter. Ta-dah! Ferdig til å helle din yndlingsutgave av en deilig, fet, smakfull saus over.

Jeg trodde forresten at det kom til å bli mye vann igjen i blomkålen, men alt fordampet i mikroen.

Ulex
Det var da et strålende tips, Ulex! Nå har ikke jeg mikrobølgeovn, men kanskje du har en annen oppskrift fra boka jeg kan prøve...hinte...hinte :D

:klem:

Nille
06-01-05, 00:05
Denne retten går under navnet "Cauli-flied Rice" i mitt andre forum hjem. Det er kjempegodt om man steker "risen" i wok og blander hvitløk og vårløk + salt & pepper i bl.a. Knallgodt til kjøtt & kylling. Pleide å lage det ofte før jeg fikk dilla på stappa ! Du kan blande oppi eggerøre og reker også, så blir det "stekt ris spesial" - kan varieres idet uendelige - ANBEFALES !!

Takk Ulex, - hadde glemt den bort jeg - på tide å prøve igjen !! :sikle:

PS og så kopierer jeg tråden inn under induksjon også, for den passer der og !!

Elisabeth
06-01-05, 00:26
Dette skal jeg jammen prøve! Går det bra med ildfast form forresten?

Fedonisten
06-01-05, 04:38
oi - så lurt!

Da mangler jeg bare å velge proteinkilde til morgendagens (nei dagens faktisk :snill: ) middag da jo!

Flottings!! Tusen takk!

:klem:

elian
06-01-05, 09:20
Oi!! For et supert tips!! Det har jeg aldri hørt om/tenkt på! Takk!! :p

Nille
06-01-05, 21:23
Oppdatering av mitt CAULI-FLIED RICE forsøk i dag:

Har som sagt fått Karen Barnany's The Low-Carb Gourmet i posten fra forfatteren selv. Brukte hennes oppskrift som er et alternativ for de som ikke har mikro (har gjort som Ulex før når jeg har laget)!

1 blomkålhode
2-3 ss meierismør
1 fedd hvitløl - småhakket
1 ts (+) Maldone salt (eller havsalt) + nykvernet pepper (etter smak)
2 vårløk - kuttet opp i biter på skrå

Først rev jeg blomkålen på råkost jern grov side.
Smeltet smøret i en stor steke panne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og salt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter. Blandet oppi vårløken og serverte til appelsin/chili marinert kyllingbryst.

Det var knallgodt !! Hadde glemt hvor godt ! :sikle:

Ulex
06-01-05, 21:50
Uhmm, jukse-stekt-ris-varianten til Nille var jo en kjempeide. Over fem år siden jeg spiste den ekte varianten, så jeg får vann i munnen bare ved tanken! *notere for neste ukes middagsliste* :sikle:

Ulex

Ulex
06-01-05, 21:55
Dette skal jeg jammen prøve! Går det bra med ildfast form forresten?I mikroen, mener du? Jeg bruker sånne gode, gammeldagse ildfaste glassformer. Har en vag formening om at hvis det er steingods med dekor i glasuren, så bør de ikke brukes i mikrobølgeovn.

Vennlig hilsen
Ulex

Linie
07-01-05, 15:41
Mikre uten lokk på full guffe i 7 minutter.
Ulex
:D :D :D

Jeg og min mand brugte lige 10 min på at finde ud af hvad dette betød...!

I danske ører lyder det helt skørt, som noget med en lås på der skal guffes=spises i 7 minutter!

Indtil det gik op for os, at det var uden LÅG(lokk) i mikroovnen i 7 minutter :D
(ordet Mikre har vi slet ikke og lokk lyder som locked (engelsk)

/Linie
*:o hvor svært kan det være....:p *

Elisabeth
12-01-05, 23:36
I mikroen, mener du? Jeg bruker sånne gode, gammeldagse ildfaste glassformer. Har en vag formening om at hvis det er steingods med dekor i glasuren, så bør de ikke brukes i mikrobølgeovn.

Vennlig hilsen
Ulex
Ja den er av glass. Må bare få tak i rivjern nå. Har bare en stavmixer, og den er vel ikke så god å bruke på blomkål?

Borealis
27-09-06, 21:53
:D :D :D

Jeg og min mand brugte lige 10 min på at finde ud af hvad dette betød...!

I danske ører lyder det helt skørt, som noget med en lås på der skal guffes=spises i 7 minutter!

Indtil det gik op for os, at det var uden LÅG(lokk) i mikroovnen i 7 minutter :D
(ordet Mikre har vi slet ikke og lokk lyder som locked (engelsk)

/Linie
*:o hvor svært kan det være....:p *
Hehe, gammel tråd, men dog; Ordet mikre finnes IKKE på norsk heller. Og "guffe" , det kan vel bety forskjellig, det!;)

stinasol
27-09-06, 23:07
hihi...:)

Ole Brumm
19-10-06, 21:43
Dette hørtest godt ut,
noterer flittig på handlelisten ;)

tennissokk
03-12-06, 16:27
Begynner å dra på åra denne tråden, men jeg har et lite spørsmål om jukserisen:
Hvor mye av blomkålet skal man raspe opp :confused:
Bare de knudrete greiene på utsiden? Eller kan man f.eks. dele den i to og raspe opp rubbel og bit?

Ja, jeg er ganske håpløs på matlaging. Jeg har faktisk aldri eid et blomkål i mitt liv før nå :rodme:

Nille
03-12-06, 17:06
Begynner å dra på åra denne tråden, men jeg har et lite spørsmål om jukserisen:
Hvor mye av blomkålet skal man raspe opp :confused:
Bare de knudrete greiene på utsiden? Eller kan man f.eks. dele den i to og raspe opp rubbel og bit?

Ja, jeg er ganske håpløs på matlaging. Jeg har faktisk aldri eid et blomkål i mitt liv før nå :rodme:

Du rasper opp alt untatt bladene - på groveste del av rivhjernet. For en person/en porsjon passer det bra med 1/2 blomkål. Det er ca. 200 gram.

tennissokk
03-12-06, 19:32
Du rasper opp alt untatt bladene - på groveste del av rivhjernet. For en person/en porsjon passer det bra med 1/2 blomkål. Det er ca. 200 gram.

Tusen takk for raskt svar :) nå er jeg skikkelig spent på resultatet :spent:

Isalien
19-01-07, 17:31
Denne var god! :)

Dante
19-01-07, 19:46
Jeg putter noen blomkålbuketter i mi sånn blender greie. Det går helt fint. Blir fin "ris" av det. Dette er vel et av de beste middagstipsene jeg har fått forresten, bruker det flere ganger i uka

bluVelvet
05-02-07, 09:26
Du kan blande oppi eggerøre og reker også, så blir det "stekt ris spesial" - kan varieres idet uendelige - ANBEFALES !!


Det var veldig godt med reker oppi for de av oss som liker sånt. Jeg hadde oppi 1 fedd hvitløk og 3 stilker vårløk + rundt 20 reker eller noe sånt.

bluVelvet
05-02-07, 18:39
Dagens variant er tilsatt hvitløk, ruccula, litt paprika samt en kyllingfilet fra gårsdagens middag. Da det var nesten ferdig pisket jeg opp et egg og helte i tynn stråle over. Det begynner virkelig å ligne på stekt ris fra Chinahouse!

Pipp
16-02-07, 08:48
Dette var snadder...hadde litt salt og pepper og urtekrydder oppi...skal definitivt lage denne ofte......hadde ikke helt trua på den, men mannen i huset synes den var god han også......:D

bluVelvet
25-02-07, 16:34
Dagens variant av jukseris som tilbehør til bacon-pakkede kyllingfileter.

Has oppi når blomkålen er nesten ferdig stekt:
En god dæsj fløte
1 kløft hvitløk presset
revet parmesan
salt og pepper

Jeg ser også for meg at stekte baconbiter oppi, da blir det nesten som risotto :-)

bluVelvet
07-03-07, 18:29
Ny suksessoppskrift med karri-jukseris og kylling i dag, gitt! Fyttirakkeren så godt!

Middagsrester i kjøleskapet var 2 baconpakkede kyllingfileter. Del opp disse i skiver eller biter.

Jukseris av 1/2 blomkål stekes i margarin. Når blomkålen har blitt mør så har en i ca 1 1/2 dl fløte og 10-12 biter marinert feta-ost. Ha over karripulver, brukte ca en liten teskje, smak deg frem.

Ha oppi kyllingbitene og la dem bli varme. NAM, altså!

monki
12-03-07, 18:18
oi,det må prøves ut

sma
26-04-07, 13:22
:D :D :D

Jeg og min mand brugte lige 10 min på at finde ud af hvad dette betød...!

I danske ører lyder det helt skørt, som noget med en lås på der skal guffes=spises i 7 minutter!

Indtil det gik op for os, at det var uden LÅG(lokk) i mikroovnen i 7 minutter :D
(ordet Mikre har vi slet ikke og lokk lyder som locked (engelsk)

/Linie
*:o hvor svært kan det være....:p *


:lol:

bluVelvet
01-03-09, 13:47
Jukseris har kommet til heder og verdighet igjen her i huset. Har laget med reker, fløte, hvitløk, vårløk og noen små buketter med broccoli :-) Krydret med timian, paprikapulver og litt kajennepepper.

Hadde glemt karri-varianten, den skal jeg jaggu lage i morgen :-D

Minsten
14-03-09, 16:49
Vet dette er en gammel tråd, men jeg ville bare få takke ideen om blomkålris :) prøvde den idag sammen med biffgryta mi (biff, fløte, vann, løk og sopp kokt sammen) og synes det smakte kjempegodt!
Selv liker jeg egentlig ikke blomkål, men dette er absolutt å anbefale!
Tommelen opp! :)

Kanskje
15-01-11, 00:42
Enda en ting man kan bruke blomkål til ! God ide, må prøves ut :-)