View Full Version : Toro-sauser
Jeg lurer på om toro sauser er ok??? ..det står jo stort sett et det er under 5 karber og man spiser jo ikke hele pakka med saus alene..!!!:rolleyes:
Er det under 5 karber pr 100 gram pulver? Eller pr 100 gr ferdig saus?
Er det under 5 karber pr 100 gram pulver? Eller pr 100 gr ferdig saus?
Det står 4,0 g karbo pr 100 g og tilbredt saus (1 dl) :)
Posesauser er jeg dårlig på, da lærte jeg noe nytt i dag også ;)
Jeg er vel dårlig på det meste:rolleyes:, men jeg leser bare på pakningene og det har gått bra så langt:) Men noen av toro posene inneholder en del karbo..de holder jeg meg unna:)
Karbohydratene i posesaus er stort sett av verste type, dvs hvetemel, potetmel og maisstivelse. I tillegg til at den inneholder veldig mye salt. Saus er som regel både raskere og bedre å lage fra bunnen.
Karbohydratene i posesaus er stort sett av verste type, dvs hvetemel, potetmel og maisstivelse. I tillegg til at den inneholder veldig mye salt. Saus er som regel både raskere og bedre å lage fra bunnen.
Hum..men toros fløtesaus..hvordan lager man den?:confused:? Om jeg heller matfløte i pannen så blir den bare borte fordufter liksom:rolleyes: Og det smaker da slettes ikke som jeg ønsker av en fløtesaus.
Om jeg heller matfløte i pannen så blir den bare borte fordufter liksom:rolleyes:
:eek: Men du skal da ikke bruke matfløte på ketolyse :nei: Ordentlig kremfløte skal det være! :ja:
:eek: Men du skal da ikke bruke matfløte på ketolyse :nei: Ordentlig kremfløte skal det være! :ja:
Faen ass..hehe. Der kan du se, skjønner at jeg må kjøpe den boka på nyåret. Men om jeg har gjort noen feil da..så har jeg da gått ned 5 kilo..så kan da ikke være så ille:confused: Men takk for at du nevnte det da for ellers hadde jeg fortsatt med matfløten min jeg :eek:
Her er endel sause-oppskrifter forresten: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4534
For fløtesaus kan du bruke litt stekesjy sammen med fløten, og godt med smør.
Men takk for at du nevnte det da for ellers hadde jeg fortsatt med matfløten min jeg :eek:
Velg det feteste alternativet, enkelt og greit. Og hvis du ser på karboinnholdet er det endel mer i matfløten enn i kremfløten.
Velg det feteste alternativet, enkelt og greit. Og hvis du ser på karboinnholdet er det endel mer i matfløten enn i kremfløten.
Aha..ja skal bli flinkere til det:) Kanskje resultatet blir bedre også hihi:D
Der kan du se, skjønner at jeg må kjøpe den boka på nyåret. Men om jeg har gjort noen feil da..så har jeg da gått ned 5 kilo..så kan da ikke være så ille:confused: Men takk for at du nevnte det da for ellers hadde jeg fortsatt med matfløten min jeg :eek:
Du kan jo låne boken på biblioteket, så har du lesestoff i julen!;)
Du kan jo låne boken på biblioteket, så har du lesestoff i julen!;)
yeeey..det kan jeg gjøre.:) Da er det kanskje lettere å holde motivasjonen oppe i julen også:) Nå har jeg i allefall kjøpt kremfløte og ikke matfløte:p
Karbohydratene i posesaus er stort sett av verste type, dvs hvetemel, potetmel og maisstivelse. I tillegg til at den inneholder veldig mye salt. Saus er som regel både raskere og bedre å lage fra bunnen.
Men når det er 4 karbo per 100g/1DL går det jo strengt tatt fint, såfremt dda den totale karbomengden er under kravet for dagsinntak ;)
Inneholde til "Brun Saus uten løk":
Hvetemel, maisstivelse, vegetabilsk fett, salt, melk, smaksforsterker (natriumglutamat), farge (ammonisert karamell), sukker, aroma (inneholder proteinekstrakt av soya), tomat, gjærekstrakt, kjøttekstrakt, krydder.
Ærlig talt, vil man spise det her når du kan lage en saus fra bunnen av og vet akkurat hva den inneholder??? Det er ikke dette som er saus folkens. Dette er pulver utspedd med vann! Naturlig mat er keyfactor! :D
Ned med Toro!
Ærlig talt, vil man spise det her når du kan lage en saus fra bunnen av og vet akkurat hva den inneholder??? Det er ikke dette som er saus folkens. Dette er pulver utspedd med vann! Naturlig mat er keyfactor! :D
Ned med Toro!
Når jeg ikke er på ketogen kost, lager jeg alt sånt fra bunnen (nesten:o), men har til dags dato ikke klart å lage en god brun saus uten hvetemel!
Hater smaken av JBKM i saus, fiberhusk blir gele..........
Har du en god oppskrift, tas den i mot med takk!:ja::suss:
Men når det er 4 karbo per 100g/1DL går det jo strengt tatt fint, såfremt dda den totale karbomengden er under kravet for dagsinntak ;)
Har en viss betydning hvor karbene kommer fra, ikke bare mengden ;)
Stivelse av dårligste sort har ikke noe på et ketogent kosthold å gjøre. Er nå min mening ;)
Når jeg ikke er på ketogen kost, lager jeg alt sånt fra bunnen (nesten:o), men har til dags dato ikke klart å lage en god brun saus uten hvetemel!
Hater smaken av JBKM i saus, fiberhusk blir gele..........
Har du en god oppskrift, tas den i mot med takk!:ja::suss:
Prøv å jevne med eggeplommer;)
Når du har stekt kjøttkaker, så tar de de til sides, slår en skvett vann i panna slik at det fastbrent løsner, rør med visp, så har du i fløte, rømme eller creme fraiche, koker litt til du er fornøyd også rører du i eggeplommer til du er fornøyd. Visp de opp før du har de i panna. Til meg selv holder det lenge med en eggeplomme.
Nestargel og fiberhusk er ekle greier i saus, det har jeg kun for å lage vafler og nannah-snurrer....
Når jeg ikke er på ketogen kost, lager jeg alt sånt fra bunnen (nesten:o), men har til dags dato ikke klart å lage en god brun saus uten hvetemel!
Hater smaken av JBKM i saus, fiberhusk blir gele..........
Har du en god oppskrift, tas den i mot med takk!:ja::suss:
Da synes jeg man kan bruke den lille hvetemelet til akkurat det, jeg altså. Når man lager det selv kan man jo ihvertfall velge selv hva man skal ha i. Og man behøver ikke å spise brun saus hver dag heller. Jeg varierer lite i sausene jeg lager, bernaise og fløtesaus er vel de som er "banker's" hos meg. Og smelta smør da :)
(også synes jeg brun saus er best med moste poteter. Og det spiser jeg jo ikke!)
Prøv å jevne med eggeplommer;)
Når du har stekt kjøttkaker, så tar de de til sides, slår en skvett vann i panna slik at det fastbrent løsner, rør med visp, så har du i fløte, rømme eller creme fraiche, koker litt til du er fornøyd også rører du i eggeplommer til du er fornøyd. Visp de opp før du har de i panna. Til meg selv holder det lenge med en eggeplomme.
Er nesten sånn jeg gjør, minus eggeplommmen, da! Men syns liksom ikke det smaker brun saus!:o
Selv om det blir god saus!:sikle:
Da synes jeg man kan bruke den lille hvetemelet til akkurat det, jeg altså. Når man lager det selv kan man jo ihvertfall velge selv hva man skal ha i. Og man behøver ikke å spise brun saus hver dag heller. Jeg varierer lite i sausene jeg lager, bernaise og fløtesaus er vel de som er "banker's" hos meg. Og smelta smør da :)
(også synes jeg brun saus er best med moste poteter. Og det spiser jeg jo ikke!)
Spiser jo ikke brun saus hver dag, nei!
Greia er jo at jeg ikke bor alene! Jeg kan lage mye saus som jeg syns er god, men det hjelper ikke mine barn, og i hvert fall ikke min superkresne mann!
Er styrete nok å lage en del dobbel mat, eller ekstra mat, om jeg ikke skal lage mange forskjellige sauser også!
Går mye i fløtesaus og smør her også:sikle:, men nesten bare jeg som spiser det!
Er nesten sånn jeg gjør, minus eggeplommmen, da! Men syns liksom ikke det smaker brun saus!:o
Selv om det blir god saus!:sikle:
Da svir du ikke kjøttkakene nok... Jeg bruker jernpanne, mulig det hjelper på? Blir nydelig brun saus i allefall. Litt fond er også godt å smakssette med.
Nei, men jeg kan godt skjønne at du savner mjølet til jevning, det gjør jeg også, for jeg elsker hjemmelaget brun saus med hvetemjøl og fløte i, men dte kan jeg ikke spise da, blodsukkebombe de lux:(
Hmmm, gjør jo akkurat som deg, da! Svir i jernpanne, men det er nok dette hvetemel- styret jeg savner!:p
Det får bli en sjelden gang når alle kilene er borte!:rolleyes:
Thehortensia
26-01-10, 21:56
Jeg synes det er helt supert å steke sopp og litt løk i en gryte med smør, for så å tilsette en spiseskje med rømme og så spe på med fløte. Litt krydder og så har du en saus som passer det de fleste kjøttyper.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.