View Full Version : Google er vår venn


Nix
14-12-09, 09:31
Og jeg fant denne oppskriften fra Herr Sponheim:

http://liberal.no/2009/08/proteinbrod-og-livsstilsdiett/

Lurer på hva jeg evt kan erstatte melet med (og hva er "jyttemel??), som kan gjøre brødet eeenda mer lavkarbo...

trillian78
14-12-09, 09:49
Jyttemel er et glutenfritt mel. Det finnes flere (2-3?) sorter. Et som er en blanding av råris, mais, bokhvete, betfiber og potetstivelse, og et som rett og slett er teff. Teff er en kornsort som dyrkes i Etiopia. Hvis du noen gang har smakt injera så er det laget av teff.

Jyttemel er vel noe lavere på karber enn hvetemel, teff'en har i hvertfall lavere GI. Men jeg ville valgt et annet mel dersom du er på ketolyse. Kanskje en blanding mellom glutenmel og fiberhusk?

bondetuppa
14-12-09, 11:22
kokosnøttmel er en ok erstattning:) Det jeg bruker for tiden har 6,2 gr karber per 100 g.

Nix
14-12-09, 12:02
kokosnøttmel er en ok erstattning:) Det jeg bruker for tiden har 6,2 gr karber per 100 g.

Hvor får man kjøpt det? Helsekost?

bondetuppa
14-12-09, 12:53
Supernature.no har på nett. Ellers skal enkelte helsekostforetninger ha det, samt noen invandrerbutikker. Vær obs på at sistnevnte selger noe som heter coconut cream powder med høyt karbinnhold - så les innholdsfortegnelsen nøye.
ps. på dansk heter kokosmasse kokosmel, så mange tror en skal ha kokosmasse når en sier kokosmel el kokosnøttmel....

Nix
14-12-09, 13:57
Takk til dere begge for svar :)