View Full Version : Dronning Maud pudding/fromasje, HIMMELSK!


Bathory
17-12-09, 21:09
Dette er enkelt, og rett og slett digg !!!
Perfekte dessert..

DRONNING MAUD PUDDING

4stkeggeplommer (http://www.matvareguiden.no/matvareenkel4696.asp)
4
sssplenda) (http://www.matvareguiden.no/matvareenkel5523.asp)
4dlkremfløte (http://www.matvareguiden.no/matvareenkel4632.asp)
0,6dlportvin (http://www.matvareguiden.no/matvareenkel5632.asp)(kan sløyfes)
4plate(r)gelatin (http://www.matvareguiden.no/matvareenkel162.asp)
80grLys kavalier sjokolade

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/2 dl vann, ta kjelen av platen og rør inn én og én plate gelatin. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland inn pisket kremfløte, portvin og oppløst gelatin i en tynn stråle under omrøring.

Riv sjokoladen. Legg revet sjokolade og halvstiv fromasj lagvis i en bolle. Sett kjølig og hvelv den stivnede fromasjen på serveringsfat. Dryss revet sjokolade på toppen.

Mjauritz
18-12-09, 10:05
Hva kan man erstatte portvinen med??

Anne
18-12-09, 11:01
Hva kan man erstatte portvinen med??
For en lavkarber, så må det vel gå an å bruke cognac, whisky eller akevitt (med litt smak)vil jeg tro:p Ikke så søtt, men....:p

Krøllerellerei
18-12-09, 12:51
Denne fromasjen er også veldig god uten Sherry/Portvin!

Liv
26-12-09, 19:25
Ville tro at mørk rom er godt i...
det synes jeg er godt i det meste:D

Lindabtn
02-01-10, 14:42
Dronning maad fromasje er helt SYYYKT godt.
Og så er det super godt å lage fromasjen oppå en mandelbunn. Det laget jeg til dessert på 2.juledagsfrokosten og den falt veeldig i smak, riktig nok var dette vanlig oppskrift da, men sikkert like godt uten alt sukkeret :)

soltor
09-01-10, 11:33
Denne er god uten alkohol også. Det heter opprinnelig Dronning Maud pudding.

beristra
09-01-10, 11:50
Lagde denne nyttårsaften, brukte Fun Ligth eple/pæresmak i steden for portvin. Vellykket, min svigersønn nammet seg, og han er ikke lavkarbo.