View Full Version : Hva er jbk-mel ?


hønselovisa
27-12-09, 16:54
Hei, jeg er relativt ny på dette og ser at flere bruker jbk-mel.
Hva er dette og hvor kan man få tak i det?

God jul:)

Rin
27-12-09, 17:01
Jbk-mel = Johannesbrødkjernemel :cool: Fås kjøpt på de fleste helsekostforretninger i små glass - det skal gå an å få på apoteket også under et annet navn, men det husker jeg ikke på rappen :o Brukes som jevning/bindemiddel her og der, men kan gi en bismak noen ikke er så begeistret for!

Kitt
27-12-09, 17:30
På apoteket heter det Nestargel!:)

Jeg bruker JBKM i feks vaffelrøre, men klarer ikke den slimete, glatte konsistensen det blir om man bruker det til å jevne en saus!:eek:

hønselovisa
28-12-09, 16:23
Tusen takk for svar:)

Kan jeg også spørre om det finnes noe lavkarbo alternativ å erstatte mel med når man baker brød?
Jeg liker veldig godt oppskriften jeg setter inn under her,men må ha noe å erstatte rugmelet og havregrynene med:)

3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 st salt

Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.

1 ts honning
7 dl vann

Bland en teskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen.

Bland godt.

Ta deigen og fordel den utover to stekebrett
slik at de fyller hele brettet. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l.

Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter.

Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød.