View Full Version : Himmelsk taco/blomkålmos-grateng (Bilde)
Shrinking Line
25-01-10, 20:33
Denne her var himmelsk. Det hele begynte med at jeg hadde lyst på taco, men hadde og blomkål jeg måtte bruke. Så da prøvde jeg meg frem og resultatet ble utrolig godt.
Ingredienser:
1 blomkålhodet
1kg kjøttdeig
Hjemmelaget tacokrydderlanding (http://www.genaw.com/lowcarb/seasoning_for_tacos.html)
Cheddar ost
Smør
Fløte
Først setter jeg blomkålen til kok i fløte og smør. Så steker jeg kjøttdeig som jeg blander sammen med tacokrydderblandingen. Stekte først 500g som jeg la i bunnen av formen.
http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vJsXIBMI/AAAAAAAAA84/6Vw-VRNujPY/s400/P1030219.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vJsXIBMI/AAAAAAAAA84/6Vw-VRNujPY/s1600-h/P1030219.jpg)
http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vKoy84_I/AAAAAAAAA9A/TWtRCPfX4n4/s400/P1030220.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vKoy84_I/AAAAAAAAA9A/TWtRCPfX4n4/s1600-h/P1030220.jpg)
Et lag med cheddar skiver
http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vLsQgBiI/AAAAAAAAA9I/Mv7El1evuDo/s400/P1030221.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vLsQgBiI/AAAAAAAAA9I/Mv7El1evuDo/s1600-h/P1030221.jpg)
Blomkålen ble most med stavmikseren og så lagt som et lag over kjøttdeigen.
http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vMlNYYEI/AAAAAAAAA9Q/VM0tzjXm01Q/s400/P1030225.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vMlNYYEI/AAAAAAAAA9Q/VM0tzjXm01Q/s1600-h/P1030225.jpg)
Til slutt et nytt lag med kjøttdeig før revet ost på toppen.
Når du legger osten på er opp til deg. Jeg har gass ovn med bare undervarme, så jeg legger den på med en gang. Inn i ovnen i 30min ved ca 200C.
http://1.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vN0SuTjI/AAAAAAAAA9Y/HJeS5nqcSqQ/s400/P1030226.jpg (http://1.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vN0SuTjI/AAAAAAAAA9Y/HJeS5nqcSqQ/s1600-h/P1030226.jpg)
Lukter og ser himmelsk ut
http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vOl-ZLBI/AAAAAAAAA9g/xzGWYKFEpa8/s400/P1030227.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vOl-ZLBI/AAAAAAAAA9g/xzGWYKFEpa8/s1600-h/P1030227.jpg)
Serveres med salsa og rømme
Himmelsk
http://theshrinkingline.blogspot.com/
Det så skikkelig digg ut!! :D :D
Shrinking Line
25-01-10, 20:43
Det var det og. Overraskende digg. Segler opp blant favorittene.
Mmm! Det såg veldig godt ut! :)
Hvor mye fløte/smør har bruker du å koke blomkålen i ? For du sper vel med vann i tillegg?
Å, nam! Men sånn gul cheddar har jeg ikke sett i norge. Det guleste man kommer er gouda. Jeg har sett gul cheddar, men det er jo ikke cheddar, men sånn vegetabilske greier som man bruker til hamburger.. Finnes det gul cheddar i norge? Jeg vet den hvite er den opprinnelige, men den gule er jo så mye bedre:D
Jeg er sulten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trillian78
26-01-10, 17:27
Å, nam! Men sånn gul cheddar har jeg ikke sett i norge. Det guleste man kommer er gouda. Jeg har sett gul cheddar, men det er jo ikke cheddar, men sånn vegetabilske greier som man bruker til hamburger.. Finnes det gul cheddar i norge? Jeg vet den hvite er den opprinnelige, men den gule er jo så mye bedre:D
Ordentlig gul cheddar finnes i løsvekt på mange meny-butikker i hvertfall.
Shrinking Line
26-01-10, 18:12
Jeg koker kunne i fløte og smør, ikke noe vann. Men jeg koker med lokket på, veldig viktig. Rør litt rundt så det ikke brenner seg i bunn. Siste min uten lokk. På 1 hodet bruker jeg 2.5dl fløte. Og en del smør for å få fettet. Fløten og smøret dekker bare bunnen og litt opp, ikke all blomkålen. Jeg bruker vel 1-200g smør, kommer litt an på hvor mye blomkål.
Her nede i Østerrike er det Irsk Cheddar, som jeg får i 2 butikker. Godt er det.
Denne hadde jeg til middag i dag. Hadde ikke cheddar og bare en kjøttdeig, men den funket med vanlig ost også :ja: Jeg er litt usikker på om jeg liker blomkålmos - må iallefall venne meg til det. Har aldri vært så begeistret for blomkål. Neste gang skal jeg lage hvit saus av fløte og smør også vende inn i stivpiskede eggehviter.....da får du nydelig grateng konsistens!
Shrinking Line
26-01-10, 21:20
Det må jeg prøve en gang. Mulig det ble for mye mos om du tok et helt hode til en kjøttdeig. Normalt lager jeg mos med bacon i, men ikke til dette. Er helt klart favoritten av grønnsaker sammen med brokkoli.
Denne hadde jeg til middag i dag. Hadde ikke cheddar og bare en kjøttdeig, men den funket med vanlig ost også :ja: Jeg er litt usikker på om jeg liker blomkålmos - må iallefall venne meg til det. Har aldri vært så begeistret for blomkål. Neste gang skal jeg lage hvit saus av fløte og smør også vende inn i stivpiskede eggehviter.....da får du nydelig grateng konsistens!
ååå, dette hørtes enda bedre ut.. Men hvor mange eggehviter bruker du?
ååå, dette hørtes enda bedre ut.. Men hvor mange eggehviter bruker du?
Nå har jeg ikke prøvd det til denne retten enda, men sausen skal bli god og luftig så kan godt bruke 3-4 eggehviter :ja: Jeg brukte denne metoden på en bacongrateng jeg lagde for noen år siden (høykarbo sådan) den ble GOD :sikle:
Denne MÅ testes snarest ser jeg!! Blir skikkelig sulten jeg nå..
Dette spiste jeg til middag i dag, og må bare takke for super oppskrift, og si at den smakte helt nydelig!!! Jeg elsker taco (fra mitt liv med høykarbo), og dette var en fantastisk erstatning for den "vanlige" tacoen! Savnet ikke lefser/skjell et sekund, og "premien" er en mage som er superfornøyd med meg som ikke gir den karbohydrater:)
Noen som vet totalt karbeinnhold i den forresten?
Tønneklara
29-01-10, 23:44
Dette så utrolig godt ut! Snadder!
Å, nam! Men sånn gul cheddar har jeg ikke sett i norge. Det guleste man kommer er gouda. Jeg har sett gul cheddar, men det er jo ikke cheddar, men sånn vegetabilske greier som man bruker til hamburger.. Finnes det gul cheddar i norge? Jeg vet den hvite er den opprinnelige, men den gule er jo så mye bedre:D
Ja, de har ordentlig gul cheddar på en del Meny-butikker eller andre matbutikker med godt utvalg. Jeg får ikke tak i det her jeg bor, så vi pleier å "hamstre" litt når vi er til byen og så fryser jeg dem ned. De smuldrer litt når de har vært i fryseren, men jeg bruker dem jo stort sett bare til varm mat/smelting uansett.
Shrinking Line
30-01-10, 21:11
Noen som vet totalt karbeinnhold i den forresten?
Jeg må helt ærlig si at jeg ikke vet hvor mye karbs det var i. Jeg fikk 7-8 porsjoner ut av min form og i den hadde jeg.
1kg kjøttdeig
1 blomkålhodet
2.5dl fløte
smør
cheddar
hjemmelaget taco blanding
Altså GUD BEDRE denne var god!!!! :eek:
Er heldig jeg da som bor i Finland, her har de tacomix uten sukker i! Fant 2 ulike!
Er glad d ble igjen en masse (vi er bare 2), så har vi middag i morgen også :D
Shrinking Line
31-01-10, 23:20
Så hyggelig at det er flere enn meg som syntes at denne er bare utrolig god.
Hadde ikke peiling på hva jeg skulle lage til middag i dag,så da måtte jeg lete litt i forumet. Og vips så fant jeg denne oppskrifta, og var så heldig at jeg hadde ingrediensene til denne retten, og vips så står den i oven....Hadde ikke cheddar da, men Synnøves duger nok;). Jeg gleder meg til middag...:)
Shrinking Line
04-02-10, 19:29
Jeg håper at det smakte. Jeg har laget det til middag i dag og, så utrolig godt.
Nå er jeg spent. Har en heftig hvitløk/chilivariant av denne i ovnen, med 1,5 kg kyllingkjøttdeig, friske urter, sjalottløk, purre, paprika og tonnevis med cheddar. Brukte masse fløte og smør til blomkåldampingen, sammen med litt salt/pepper, HP-saus og kjøttbuljong. Tenker å servere det med salat, hjemmelaget tacosaus og rømme. Har 5 ungdommer til middag. 5-6 karber i hele retten. Tror dette blir en vinner :)
Oppdatering: Veldig god. Ingen som savnet tacoskjell eller baguette her. Og alle syntes Voss sparkling var bedre enn brus. Try it.
Dette så utrolig godt ut!! må prøves :o)
Printa ut, og skal prøves..;)
Härlige tider.. Denne skal lages igjen i dag!! Men denne gangen med eget tacokrydder :)
Denne her var himmelsk. Det hele begynte med at jeg hadde lyst på taco, men hadde og blomkål jeg måtte bruke. Så da prøvde jeg meg frem og resultatet ble utrolig godt.
Ingredienser:
1 blomkålhodet
1kg kjøttdeig
Hjemmelaget tacokrydderlanding (http://www.genaw.com/lowcarb/seasoning_for_tacos.html)
Cheddar ost
Smør
Fløte
Først setter jeg blomkålen til kok i fløte og smør. Så steker jeg kjøttdeig som jeg blander sammen med tacokrydderblandingen. Stekte først 500g som jeg la i bunnen av formen.
http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vJsXIBMI/AAAAAAAAA84/6Vw-VRNujPY/s400/P1030219.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vJsXIBMI/AAAAAAAAA84/6Vw-VRNujPY/s1600-h/P1030219.jpg)
http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vKoy84_I/AAAAAAAAA9A/TWtRCPfX4n4/s400/P1030220.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vKoy84_I/AAAAAAAAA9A/TWtRCPfX4n4/s1600-h/P1030220.jpg)
Et lag med cheddar skiver
http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vLsQgBiI/AAAAAAAAA9I/Mv7El1evuDo/s400/P1030221.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vLsQgBiI/AAAAAAAAA9I/Mv7El1evuDo/s1600-h/P1030221.jpg)
Blomkålen ble most med stavmikseren og så lagt som et lag over kjøttdeigen.
http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vMlNYYEI/AAAAAAAAA9Q/VM0tzjXm01Q/s400/P1030225.jpg (http://2.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vMlNYYEI/AAAAAAAAA9Q/VM0tzjXm01Q/s1600-h/P1030225.jpg)
Til slutt et nytt lag med kjøttdeig før revet ost på toppen.
Når du legger osten på er opp til deg. Jeg har gass ovn med bare undervarme, så jeg legger den på med en gang. Inn i ovnen i 30min ved ca 200C.
http://1.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vN0SuTjI/AAAAAAAAA9Y/HJeS5nqcSqQ/s400/P1030226.jpg (http://1.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vN0SuTjI/AAAAAAAAA9Y/HJeS5nqcSqQ/s1600-h/P1030226.jpg)
Lukter og ser himmelsk ut
http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vOl-ZLBI/AAAAAAAAA9g/xzGWYKFEpa8/s400/P1030227.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_PQlPyf83rMc/S13vOl-ZLBI/AAAAAAAAA9g/xzGWYKFEpa8/s1600-h/P1030227.jpg)
Serveres med salsa og rømme
Himmelsk
http://theshrinkingline.blogspot.com/
Har bare en ting og sei : NAAM! :):)
sarasirene
26-01-11, 16:53
mmmmm.... godt :)
dette likte storebror i huset og :D
Nam! Dette gleder jeg meg til og prøve :D
Høres skikkelig digg ut!! :) Men smaker det noe blomkål? Min samboer kan ikke fordra smaken av blomkål dessverre.
Shrinking Line
26-03-11, 14:47
Jeg syntes ikke den smakte stort av blomkål nei.
Denne er det lenge siden jeg har lagd, tror jeg skal lage denne igjen, for den er utrolig god.
mmm, nam, denne skal jeg prøve. Elsker blomkål/brokkolimos og taco, så å kombinere dette kan ikke slå feil.
Du heller ikke ut fløten, men moser du blomkålen i fløten? Blir den ikke veldig våt?
Oj, denne skal lagres blant oppskriftene :sikle:
Shrinking Line
26-03-11, 17:52
Er ikke spesielt mye fløte igjen å helde av, den er ganske så godt kokt inn i blomkålen. Men du kan jo helse av det som eventuelt er igjen, i en kopp eventuelt og ha i om den blir for tørr. Jeg har sjeldent opplevd at den blir for våt. Da stort sett med vann, ikke fløte. Er ikke samme mengder fløte som man har vann nemlig.
*Abbonere* Må prøve denne :)
Nåå vet jeg hva jeg skal ha til middag idag:D
Tusen takk!
Oj, denne skal prøves! Ser og høres knasgod ut!
å nam!! dette blir middagen her idag!! :) men er det noen som vet om man kan bruke vanlig tacokrydder?
Shrinking Line
10-06-11, 12:14
Det er en del sukker i vanlig tacokrydder, det er derfor ikke å anbefale.
HenrikBooe
10-06-11, 18:48
Nam nam! :D
Denne hørtes god ut! Skal lages til uka :)
Er det hjemmelaget salsasaus til? Har du evt oppskrift?
Så digg ut, elsker taco. Minner meg på at jeg har kjøttdeig rester etter dagens tacomiddag- tror det blir kos i kveld når unga er i seng, digg!
å nam!! dette blir middagen her idag!! :) men er det noen som vet om man kan bruke vanlig tacokrydder?
Som Odinzee sier, mye sukker i kjøpetacokrydder. Og aner du hvor latterlig lett det er å blande sammen eget tacokrydder egentlig? Det tar deg ett minutt å blande en boks med hjemmelaget tacokrydder og det eneste ekstrakrydderet du trenger er sannsynligvis bare spisskummen som du finner i de fleste dagligvarebutikker. Og så har du nok tacokrydder for flere måneder eller år alt etter hvor mye mye tacokrydder du bruker og hvor stor boks vi snakker om.
For ei herleg oppskrift!
Skal prøvast ein av dagane! :D
Får det til å bli ca 18 karbs for hele greia. Denne skal prøves!
Nå står en variant av denne i ovnen.
Jeg har stekt aubergineskiver som er saltet og pepret i smør. Lagt dem i en ildfast form. Hadde cheddarost over.
Stekt 1 pk kjøttdeig sammen med løk, purre, paprika og sopp.
Krydret denne med hjemmelaget tacokrydder, samt et halvt glass tacosaus (first price medium). Hell massen over auberginene.
Som lokk har jeg blomkålmos. Jeg koker blomkålet i vann. Heller av vannet, tilsetter en god klatt smør, en spiseskje fetaost, tilsetter litt fløte, pepper og muskat. Kjører stavmikseren oppi gryta og moser det hele sammen. Smak til med evt. mer krydder/smør/fetaost.
Cheddarost på toppen.
Inn i ovnen på 225 grader til osten bobler og ser deilig ut.
Voila. Deilig middag.
Dette blir middagen hos oss i dag! Har hatt lyst til å prøve den LENGE, og nå skal den til pers!
Shrinking Line
30-03-12, 09:31
Håper det smakte
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.