View Full Version : Ditt beste coleslaw-tips?


A-p-o-c
27-01-10, 12:13
Har nå laget coleslaw ifølge Skaldemanns oppskrift...og tenkte at dette kanskje det finnes andre varianter av?

Noen som har noen tips eller oppskrifter å dele? Noen som pleier å gjøre en annen vri på sin coleslaw? Ta noe ekstra oppi?
(Har lest Nannahs oppskrift på den creolske, den skal prøves en gang! :))

Hvor lenge holder den i kjøleskapet forresten?

Areola
27-01-10, 14:54
Opphakket sylteagurker er kjempegodt..! (men inneholder litt karber)

A-p-o-c
10-02-10, 10:22
Det skal jeg prøve, Areola! :)

Merker at coleslaw funker supert for meg, de ukene jeg har det i matpakken og ved siden av middagen så går jeg ned mye mer! :D (Andre som har merket det, eller?)

arcadia
27-04-10, 22:53
Hei! Jeg har ikke skaldeman boka, så kan noen gi meg coleslaw oppskriften hans ? :) Namme!:p

Kanskje
31-03-11, 22:47
Oppskrift hadde vært fint :-)

Hva slags salat er egentlig dette? Hva smaker den?

KarMa40
31-03-11, 22:57
Kinakål istedet for kål er bra.

Oppskrift her feks:

http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/grillmat/coleslaw/

Carisma
31-03-11, 23:12
Hva smaker den?
Coleslaw smaker ikke så ulikt italiensk salat egentlig, nesten de samme ingrediensene.

arnakristin
31-03-11, 23:56
Hei,
Flere coleslaw oppskrifter her: Grønnsaksretter og –grønnsakstilbehør til middag (samletråd) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=41569)
Var så heldig å finne Skaldemanns kokebok på Mamuttsalget…

Coleslaw
1 hode hvitkål eller annen kål. Rødkål bør forvelles i varmt vann, hvitkål og blomkål brukes rå.
1 gul eller rød løk

Til dressing:
1 dl majones
1 dl creme fraiche
1 ss fransk sennep
1 skvett sitronsaft
Rikelig med svart pepper

Bland dressingen og rør inn en finhakket middels stor løk. Rens kålhodet, del det i to og fjern den grove rotstokken. Nå tar du frem den store, nyslipte kniven og finstrimler kålen i millimeterbrede strimler. Noen bruker ostehøvel eller et grovt rivjern. Bland kålen i dressingen til du får en smidig blanding. Jeg vil ha blandingen ganske tykk. Smak til og ha i mer sitronsaft eller litt salt ved behov. Salaten kan spises med en gang, men den blir bedre etter et døgn eller to.

...mener å huske at spisskål har mindre kh enn hodekål.

vaskeklut
01-04-11, 02:30
ååh, denne oppskrifta er så utrooolig god! får vann i munnen her :eek: