timich
30-01-10, 19:26
I kveld har vi hatt biff, og jeg laget fløtegratinerte "poteter" av aubergine. Savnet virkelig ikke poteter i det hele tatt - både mannen og jeg syns det var knallgodt!
-Skrell en aubergine og skjær den opp i biter (omtrent samme tykkelse som når man skjærer poteter som skal gratineres).
-Legg et lag nederst i en smurt form, oppå dette laget drysser du revet parmesanost (fersk, ikke den tørka), to pressede hvitløksfedd, salt og pepper.
-Legg deretter et nytt lag med aubergine (her brukte jeg resten) og rasp Norvegia på toppen.
-Hell på fløte så det nesten kommer opp til øverste laget.
-Stekes i ovnen på 220 grader, ca 35 min.
Veldig godt tilbehør til biff, og sikkert til mye annet også:)
-Skrell en aubergine og skjær den opp i biter (omtrent samme tykkelse som når man skjærer poteter som skal gratineres).
-Legg et lag nederst i en smurt form, oppå dette laget drysser du revet parmesanost (fersk, ikke den tørka), to pressede hvitløksfedd, salt og pepper.
-Legg deretter et nytt lag med aubergine (her brukte jeg resten) og rasp Norvegia på toppen.
-Hell på fløte så det nesten kommer opp til øverste laget.
-Stekes i ovnen på 220 grader, ca 35 min.
Veldig godt tilbehør til biff, og sikkert til mye annet også:)