kh67
09-02-10, 23:04
Fersking på forumet:lesebok:
Jeg er diabetiker (diabetes 1 med insulinbehandling) og ønsker å følge med inntaket av karbohydrater i tillegg til å ha best mulig kontroll på blodsukkeret mitt. Nå har jeg nilest masse tråder og oppskrifter på dette forumet, og vil gi ros til alle dere engasjerte medlemmer her inne. Det ser ut som dere har stor glede av hverandres erfaringer, støtte og ikke minst oppfinnsomhet i matveien:) Her har jeg funnet masse nyttig informasjon, men ønsker gjerne tilbakemeldinger hvis noen ønsker å gi det.
Fant en tråd der det ble diskutert at en person med diabetes 1 ikke skal ha så lavt inntak av karbohydrater at man går inn i tilstanden ketose. Det lå en link til lommelegen.no der jeg fant informasjon og fakta om temaet. Her stod det bl.a at man må gå under 30-50 karbohydrater pr.dag for å komme i tilstanden ketose. Hvis jeg i snitt inntar minst 50 karbohydrater pr.dag er jeg vel på den sikre siden i starten?
Hvis jeg samtidig teller kalorier i en periode, og ønsker fordeling 50 % protein, 30 % fett, 20 % karbohydrater, totalt 1200 kalorier. Har jeg da tenkt riktig i dette regnestykket?
Protein: 50 % av 1200kcal = 600kcal/4,5kcal pr gram = 133,3 gram protein.
Fett: 30 % av 1200kcal = 360kcal/9kcal pr gram = 40 gram fett.
Karbohydrater: 20% av 1200kcal = 240 kcal/4,5 kcal pr gram = 53,3 gram karbohydrater.
Ved å pløye igjennom oppskrifts-databasen her inne har jeg funnet mange gode tips til en grei dagsmeny for en slik fordeling. Har allerede bakt ”Det PERFEKTE ketolyse-brødet”, (oppskrift lagt inn av Trinush), var helt supert! Blomkålris i forskjellige varianter som tilbehør i stedet for poteter og pasta. Oopsie er også prøvd ut, la to stk i smørbrød-grillen med ost og skinke i mellom, smakte nydelig!
Hvis noen lurer på min helsetilstand i denne sammenhengen, så er jeg normalvektig 167/62. Trener en god del, både kondisjon og med vekter. Treningen har gitt resultater, da insulinbehovet er omtrent halvert i forhold til når jeg ikke rører spesielt på kroppen. Langtidsblodsukkeret har vært litt for høyt i det siste, og nå skal jeg spent i vei og sjekke på nytt og se om fire måneder med jevnlig trening har gitt utslag. :helsesjek
Nå gleder jeg meg til å prøve hvordan et annerledes kosthold virker i tillegg.
Blir noen spennende måneder fremover:)
Fint hvis noen andre med diabetes 1 har tips/råd og erfaringer med lavkarbo-kosthold, og vil gjerne høre fra noen om jeg har regnet riktig i mitt lille regnestykke her.
Jeg er diabetiker (diabetes 1 med insulinbehandling) og ønsker å følge med inntaket av karbohydrater i tillegg til å ha best mulig kontroll på blodsukkeret mitt. Nå har jeg nilest masse tråder og oppskrifter på dette forumet, og vil gi ros til alle dere engasjerte medlemmer her inne. Det ser ut som dere har stor glede av hverandres erfaringer, støtte og ikke minst oppfinnsomhet i matveien:) Her har jeg funnet masse nyttig informasjon, men ønsker gjerne tilbakemeldinger hvis noen ønsker å gi det.
Fant en tråd der det ble diskutert at en person med diabetes 1 ikke skal ha så lavt inntak av karbohydrater at man går inn i tilstanden ketose. Det lå en link til lommelegen.no der jeg fant informasjon og fakta om temaet. Her stod det bl.a at man må gå under 30-50 karbohydrater pr.dag for å komme i tilstanden ketose. Hvis jeg i snitt inntar minst 50 karbohydrater pr.dag er jeg vel på den sikre siden i starten?
Hvis jeg samtidig teller kalorier i en periode, og ønsker fordeling 50 % protein, 30 % fett, 20 % karbohydrater, totalt 1200 kalorier. Har jeg da tenkt riktig i dette regnestykket?
Protein: 50 % av 1200kcal = 600kcal/4,5kcal pr gram = 133,3 gram protein.
Fett: 30 % av 1200kcal = 360kcal/9kcal pr gram = 40 gram fett.
Karbohydrater: 20% av 1200kcal = 240 kcal/4,5 kcal pr gram = 53,3 gram karbohydrater.
Ved å pløye igjennom oppskrifts-databasen her inne har jeg funnet mange gode tips til en grei dagsmeny for en slik fordeling. Har allerede bakt ”Det PERFEKTE ketolyse-brødet”, (oppskrift lagt inn av Trinush), var helt supert! Blomkålris i forskjellige varianter som tilbehør i stedet for poteter og pasta. Oopsie er også prøvd ut, la to stk i smørbrød-grillen med ost og skinke i mellom, smakte nydelig!
Hvis noen lurer på min helsetilstand i denne sammenhengen, så er jeg normalvektig 167/62. Trener en god del, både kondisjon og med vekter. Treningen har gitt resultater, da insulinbehovet er omtrent halvert i forhold til når jeg ikke rører spesielt på kroppen. Langtidsblodsukkeret har vært litt for høyt i det siste, og nå skal jeg spent i vei og sjekke på nytt og se om fire måneder med jevnlig trening har gitt utslag. :helsesjek
Nå gleder jeg meg til å prøve hvordan et annerledes kosthold virker i tillegg.
Blir noen spennende måneder fremover:)
Fint hvis noen andre med diabetes 1 har tips/råd og erfaringer med lavkarbo-kosthold, og vil gjerne høre fra noen om jeg har regnet riktig i mitt lille regnestykke her.