Tinkelpinkel
10-02-10, 13:41
Fant denne oppskriften (http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?id=12088161), og den ser jo bare sinnsykt god ut!
Så... har dere noe forslag til hva jeg kan bytte ut sjokoladekjeks og kaffelikør med? Og går det an å bruke sukrin i stedet for sukker, tro? Aldri prøvd å bake med det før. Tenker som så at jeg nok skal klare meg fint uten kjeksbunnen, men hvis noen har noen gode forslag....
Jeg ville ha byttet ut kjeksen med grovhakka mandler (se Gerds ostekake), søtet med sukrin og knuste suketter.
Jeg bruker alltid en kombinasjon av sukrin/knuste suketter. Synes søtsmaken blir minst kunstig da, fortsatt litt metall-aktig da men..
Angående sjokoladen ville jeg valgt en kombo av 86% Lindt og en mørk, sukkerfri type (Cloetta er ok).
Alternativ til likør, hadde jeg prøvd meg frem med en bitteliten dæsj cognac kanskje.
Jeg synes denne oppskriften så veeeldig god ut, så takk for tipset:)
Tinkelpinkel
10-02-10, 20:12
Jeg ville ha byttet ut kjeksen med grovhakka mandler (se Gerds ostekake), søtet med sukrin og knuste suketter.
Jeg bruker alltid en kombinasjon av sukrin/knuste suketter. Synes søtsmaken blir minst kunstig da, fortsatt litt metall-aktig da men..
Angående sjokoladen ville jeg valgt en kombo av 86% Lindt og en mørk, sukkerfri type (Cloetta er ok).
Alternativ til likør, hadde jeg prøvd meg frem med en bitteliten dæsj cognac kanskje.
Jeg synes denne oppskriften så veeeldig god ut, så takk for tipset:)
Aha! takk for svar:) Da skal vi se om det blir kake til helga! Det er lenge siden nå, så det skal bli knall! *skrive handleliste*
Jeg ville byttet ut sukker med 1 dl Splenda. Jeg syns de fleste andre søtningsmidler smaker bittert, men det er jo en smaksak. Knuste suketter er jo et hett tips, det har jeg aldri prøvd.
Istedenfor kaffelikør går det helt sikkert an å bruke vanlig kaffe. Kanskje litt sterkere..?
Til bunnen ville jeg brukt en blanding av finmalte nøtter og sjokolade som jeg bruker i denne (http://lchf4life.webs.com/dessert.htm), men isteden bruke samme mål som det står i oppskriften du fant. Med 225 gram kjeks i originaloppskriften, ville jeg prøvd meg på 150 gr mandler/hasselnøtter og 75 gr. mørk sjokolade (86%)
Photobscura
11-02-10, 09:44
I stedet for kaffelikør; espresso og cognac ;).
Aha! takk for svar:) Da skal vi se om det blir kake til helga! Det er lenge siden nå, så det skal bli knall! *skrive handleliste*Ja, dette blir nok kaka jeg også skal snekre sammen på søndag;)