View Full Version : Noen som har det bildet av produksjon av smør kontra margarin?


Iset
21-02-10, 21:34
Jeg husker et bilde fra en tråd, et bilde som viste produksjonsprosessen for smør og for margarin. På margarinet var det DEN kjemiske prosessen, mens på smøret var det bare bilde av ei ku og salt, eller noe sånt. :lol:

Noen som har det bildet? Jeg finner ikke igjen tråden. Jeg kopierte faktisk bildet fra tråden sist, men det ble jo knøttlite på pcen min? Jeg MÅ ha det bildet, det er helt utrolig genialt å vise til skeptikere!

mamma87
21-02-10, 21:42
har det på bloggen min, skal finne det :)

mamma87
21-02-10, 21:44
det er ikke så kjempe stort da men, http://idavaag.blogg.no/1265467958_smr_vs_margarin.html

Viclin
21-02-10, 21:49
Den var bra!

Iset
21-02-10, 22:19
Takk. :D

Zhadra
22-02-10, 08:28
Valget blir rimelig enkelt ja!

Kitt
22-02-10, 09:42
Printet ut og lagt i lommeboken til senere bruk!:D

Iset
22-02-10, 10:21
Nå har jeg lagt det ut på FB. :glis:

andreasoe
22-02-10, 11:57
jamen.. margarin er jo så himla godt i forhold til tine smør?? Prøvde setersmør varianten. Ble grisedårlig :/

Photobscura
22-02-10, 12:00
jamen.. margarin er jo så himla godt i forhold til tine smør?? Prøvde setersmør varianten. Ble grisedårlig :/
Vane :cool:

Iset
22-02-10, 12:26
Margarin smaker rumpe. Og som Photo sier så er det en vane. Jeg likte det jo før, men etter noen uker med smør kjente jeg en vanvittig forskjell og ble grisedårlig av margarin. Ikke sånn fysisk, men av smaken. Jeg kjenner ekstremt godt forskjellen. På Ultra i helgen var det smaksprøver på et brød, jeg tok en bit og spyttet den rett ut igjen, det var masse margarin på. Konsistensen er så limaktig, liksom. Skokrem!

Karla
22-02-10, 20:35
En liten avsporing rundt dette med smør, margarin, Brelett og Bremykt.
Jeg trodde Bremykt var ganske OK (men ikke så bra som smør).
Men ernæringsveilederen min (fra KOS-styret) har fra oppegående kilder hørt at Bremykt inneholder mikroskopiske plastkuler som gjør at det holder seg mykt i kjøleskap.

:høh:

mamma87
22-02-10, 20:52
Bremykt er vell margarin, så er ikke overrasket

Iset
22-02-10, 20:59
Bremykt er smørgarin. :p Margarin og smør i ett. Jeg rører det IKKE! Rapsoljen er vel ikke akkurat kaldpresset. Man kan vel heller spise ordentlig smør.

Fumle
22-02-10, 22:08
Ikke veldig vanskelig å velge nei!!

scartz
23-02-10, 00:31
Men ernæringsveilederen min (fra KOS-styret) har fra oppegående kilder hørt at Bremykt inneholder mikroskopiske plastkuler som gjør at det holder seg mykt i kjøleskap.

:høh:

Wææh! Jeg har nettopp spist plastkuler! :o
Skal kjøpe meg sånn smør-krukke, eller hva det heter. Slik at jeg alltid har stående ute MYKT smør! :D

Iset
23-02-10, 00:40
Ja, jeg har alltid den bordpakningen i brødskuffen, den varer uansett ikke mer enn maks en uke, som regel kortere, og jeg har alltid mykt smør. :)

jvb
23-02-10, 11:26
En liten avsporing rundt dette med smør, margarin, Brelett og Bremykt.
Jeg trodde Bremykt var ganske OK (men ikke så bra som smør).
Men ernæringsveilederen min (fra KOS-styret) har fra oppegående kilder hørt at Bremykt inneholder mikroskopiske plastkuler som gjør at det holder seg mykt i kjøleskap.

:høh:

Den myten om at margarin inneholder plast er basert på at noen av de molekylære bindingene er nesten lik plast, bare at det mangler ett og annet atom. Og da er det jo strengt tatt ikke plast... Vann er nesten tungtvann, det bare mangler ett hydrogenatom...

Men hvis det er noen interessant kilde, så vil jeg gjerne lese :)

Zhadra
23-02-10, 13:26
Apropos Bremykt (http://www.fjordland.no/page?id=2197):

Innholdsfortegnelse Bremykt:
Fløte, rapsolje, salt, melkesyrekultur, vitamin A (retinolpalmitat), vitamin D (kolekalsiferol)

Innholdsfortegnelse flytende Bremykt:
Rapsolje, vann, melkefett, skummet melk, emulgator (mono- og diglycerider av spisefett, soyalecitin), salt, fargestoff (beta-karoten), aroma, vitamin A (retinolpalmitat), vitamin D (kolekalsiferol)

ninagronn
05-04-11, 23:04
Jeg leter etter dette bilde, skal ha et lite foredrag on lavkarbo i morgen, og tenkte å bruke dette bildet som eksempel på hvorfor ren mat er bra, men linken over virker ikke. Så nå lurer jeg på om det er noen andre som har det?
Syns det er et flott eksempel.

Kitt
05-04-11, 23:06
Jeg leter etter dette bilde, skal ha et lite foredrag on lavkarbo i morgen, og tenkte å bruke dette bildet som eksempel på hvorfor ren mat er bra, men linken over virker ikke. Så nå lurer jeg på om det er noen andre som har det?
Syns det er et flott eksempel.
Googler du "margarin vs smør" og klikker Bilder, får du frem mange eksemplarer!;)

Feks dette:

http://2.bp.blogspot.com/_lcU7GxgDaio/TObDEr0u52I/AAAAAAAAAb0/mh6loE7mB_U/s320/537703-9-1258483828571.jpg