View Full Version : Svinelever


Photobscura
25-02-10, 14:43
Jeg trenger en enkel, billig og melkeproduktfri måte å tilberede svinelever på. Eller, det viktigste er vel hva den bør krydres med, steketid etc. Kjøpte det til katta, men han vil ikke ha det :p.

LCHF4life
25-02-10, 14:51
Skaff en hund isteden :D

Photobscura
25-02-10, 14:55
Skaff en hund isteden :D
Men de smaker vel ikke noe godt? :geip:

LCHF4life
25-02-10, 14:59
Det har jeg ikke tenkt å finne ut, men de er ypperlige kompostbinger :o

Photobscura
25-02-10, 15:06
Det har jeg ikke tenkt å finne ut, men de er ypperlige kompostbinger :o
Hehe. Men, nei, jeg tror ikke det blir noen hund, gitt. Jeg er et fullblods kattemenneske ;)

Gracella
25-02-10, 15:32
Kjøpte det til katta, men han vil ikke ha det :p.
He, he, du får ta et hint ;)











(Spiser IKKE varm lever....uuuurrrghhh)

Photobscura
25-02-10, 16:04
Haha, slutt da :p. Kan jo hende katta bare ikke liker svin ;).

Jeg derimot ELSKER innmat! Noen må vel ha en god oppskrift på lever?

Ziltoidia
11-04-13, 18:24
Freser liv i denne tråden igjen jeg. Oppskrift/tips anyone?

smgj
11-04-13, 22:24
Freser liv i denne tråden igjen jeg. Oppskrift/tips anyone?
Svinelever har jeg sett mest brukt i leverpostei... Men det går jo an å forsøke om kyllinglevergryta også passer som svinelevergryte?

Stek passe mengde bacon i biter
Surr en løk i panna når baconet er ferdig brunet (bare la det ligge i panna)
Ha oppi et par champingnonger i biter
Når dette er passe surret så tilsett lever i biter og stek videre til leveren er gjennomstekt
Til sist en rød paprika i biter.

Rekkefølgen er litt vesentlig, sånn at bacon og grønnsaker og lever blir passe stekt uten at paprikaen dauer...

Ziltoidia
11-04-13, 22:29
Svinelever har jeg sett mest brukt i leverpostei... Men det går jo an å forsøke om kyllinglevergryta også passer som svinelevergryte?

Stek passe mengde bacon i biter
Surr en løk i panna når baconet er ferdig brunet (bare la det ligge i panna)
Ha oppi et par champingnonger i biter
Når dette er passe surret så tilsett lever i biter og stek videre til leveren er gjennomstekt
Til sist en rød paprika i biter.

Rekkefølgen er litt vesentlig, sånn at bacon og grønnsaker og lever blir passe stekt uten at paprikaen dauer...

Haha, jeg spurte akkurat en venn av meg som er grisebonde. Han slakter og tilbereder svin stadig vekk, og dette er hva han hadde å si:
thinly sliced cooked with onions and bacon is the classic way - chop the bacon int o small pieces and fry halfway. remove from pan but keep the bacon fat. soften the onions in it, then pop the bacon back on top. slice the liver and lightly flour (can you use flour?) and lay on top. Cook till the liver has just changed colour through, add a cup of water and cook a further 3 or 4 mins with lid on.
DO not season till the end or it will dry the liver out.

sage and parsley work well with pork liver

also, use it as fresh as possible. It loses texture very quickly
Starten var nesten ordrett oversatt. :p

index
12-04-13, 09:00
Kan jo hende katta bare ikke liker svin ;).


Kan det være at du har fått deg en muslimsk katt?:D

Oppskrifter kan jeg desverre ikke hjelpe deg med, har aldri hatt et godt forhold til lever. Men at svinelever er menneskemat er nytt for meg...

Photobscura
12-04-13, 09:22
Kan det være at du har fått deg en muslimsk katt?:D

Tviler! Han tygde i vei på restene av en ribberull som jeg hadde kasta fordi den begynte å bli grønn. Så det skulle ikke stå på det.

Denne tråden hadde jeg glemt! Lagde meg jo faktisk noe lignende som det Smgj beskriver. Lever er jo bare SÅ godt!

Ziltoidia
12-04-13, 14:50
Oppskrifter kan jeg desverre ikke hjelpe deg med, har aldri hatt et godt forhold til lever. Men at svinelever er menneskemat er nytt for meg...

Vel, det er jo i leverpostei... så spiselig må det da være. :p Dessuten var det grisebillig (høhø), og jeg er stor tilhenger av å spise hele dyret og ikke bare fint kjøtt.

Denne tråden hadde jeg glemt! Lagde meg jo faktisk noe lignende som det Smgj beskriver. Lever er jo bare SÅ godt!

Den dukket opp da jeg googlet :p
Lover bra! Skal lage det til middag i dag, så da får vi se om det smaker.