View Full Version : Hvitløksdressing?
Hur??
Ok, rømme+hvitløk...? Eller må man ha noe mer for å få god smak?
LOVER! Har forsøkt å søke og lete, for det finnes sikkert her inne. :)
Leste nemlig oppskrift på lasagne uten bunn og da fikk jeg lyst på det og hvitløksrømmedressing... (helst ala den til peppes!)
Jeg bruker bare rømme og hvitløk, og lar den stå litt så smaken setter seg ordentlig.
Jeg fant denne... har ikke prøvd den, men overskriften sier den ligner på Peppes sin. ;)
Ingredienser:
1 beger rømme
2 fedd hvitløk
salt
pepper
gressløk
estragon
Tilberedning:
Hvitløken presses og has i rømmen. Resten av krydderne tilsettes. Smak til og evt. juster med mer krydder. La dressingen stå en stund slik at rømmen trekker til seg smaken.
Jeg sverger til CF eller rømme, en fedd hvitløk, salt og pepper og en liten dæsj sitron. Dette er digg på salat med kylling i.
jeg pleier å blande litt majones i et beger rømme, ta en god dæsj med olivenolje i, (for pen hud:D) finskjære litt rødløk, presse oppi hvitløk og salte og pepre.
Hur??
Ok, rømme+hvitløk...? Eller må man ha noe mer for å få god smak?
LOVER! Har forsøkt å søke og lete, for det finnes sikkert her inne. :)
Leste nemlig oppskrift på lasagne uten bunn og da fikk jeg lyst på det og hvitløksrømmedressing... (helst ala den til peppes!)
Hei! Når jeg lager hvitløks-dressing, gjør jeg som følger :
lettrømme
hvitløk ( etter smak)
litt salt
litt pepper
bruker også av og til et krydder som heter Persillade ( fås kjøpt i Mega-butikker,et lite glass, dette er en blanding av persille og hvitløk, utrolig godt krydder!)
litt sitronsaft
litt gressløk el.finhakket frisk bladpersille.
God apetitt :)
Siren.
Jeg bruker en box seterrømme, en hel kinesisk hvitløk og en del dråper med chilliolje, sort pepper og litt LO salt. Lar den stå over natta. Den blir knallgod:-)))
OMG! Med alle disse oppskriftene kommer jeg til å måtte ha hvitløksdressing hver dag i flere måneder, for å teste ut og finne "The Best". ;)
Tusen takk igjen!
ps. Når det er så enkelt å lage dressing, hvorfor kjøper man egentlig de dyre dressingene med alskens sukker, tilsetningsstoffer, etc?!
Seba-stina
02-05-10, 18:00
Jeg lager verdens beste hvitløksdressing, det er jeg sikker på :ler:
1 beger creme fraichè
3 ss majones
saften av 1/2 sitron
salt
pepper
finhakka hvitløk (bruker sikkert 6-7 fedd)
NAM NAM!
Men jeg husker bare ikke hvor lenge den holder seg i kjøleskapet... Noen som kan tenke seg til det?
Santa Maria har et veldig godt krydder som heter Roaster garlic and pepper, det bruker jeg i rømme sammen med litt fersk hvitløk. Kjapt, enkelt og veldig godt!
Jeg bruker rømme, hvitløk, gressløk, pepper, pommes friteskrydder og litt sitronsaft. Den eneste "fella" jeg har oppdaget at man kan gå i er egentlig å rett og slett bruke for mye hvitløk. Ellers er det veldig lett å smake seg frem til et godt resultat. Som de andre sier så blir den bedre når den får stå litt.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.