View Full Version : Karbohydrater i vaniljeessens?


Bollemor
15-03-10, 18:22
er d mange karbohydrater i sånn vanilieessens?
tenkte det kanskje va likere å kjøpe det for å blande i kesam i stede for å kjøpe vaniliekesam.. tar jeg feil??

arnakristin
15-03-10, 20:52
Hei,
Når man lurer på næringsinnholdet i ulike matvarer/ingredienser så kan man alltids slå opp i Matvareguiden, Vanilje estrakt (http://forum.lavkarbo.no/www.matvareguiden.no/matvare9543.asp), på Gimsøy vanilje essens (http://www.matvareguiden.no/matvare8468.asp), næringsinnhold ikke oppgitt.
Det er så lite man bruker av dette at jeg kan ikke tenke meg at det blir tellbart.
Tine kesam original (http://www.matvareguiden.no/matvare2513.asp), Tine vanilje kesam (http://www.matvareguiden.no/matvare2514.asp)

Hamster59
27-07-10, 17:19
Det mest interessante for meg er om Tine bruker ekte vanilje i sin kesam, eller om de jukser og bruker den kunstige.

TrillTrall
27-07-10, 17:24
Det mest interessante for meg er om Tine bruker ekte vanilje i sin kesam, eller om de jukser og bruker den kunstige.

Hmmm... Det står faktisk vanilje på sidene til Tine og ikke vanilin (er det ikke det det pleier å stå når de har brukt kunstig vanilje?). Sende en mail og spørre kanskje?

arnakristin
27-07-10, 17:50
Hei,
Hvor stor prisforskjell er det på vanlig og vaniljekesam? Uansett, kan ikke tenke meg at de bruker ekte vanilje – vanilje eksrakt.
Vanilje essensen som er vanligst i bruk koster drøyt 10 kr for 15 ml. Jeg kjøper vaniljeekstrakt i sverige og betaler over 70 SEK for 29 ml.

For et korrekt svar så kan det være lurt å kontakte produsenten.

TrillTrall
27-07-10, 21:22
Hei,
Hvor stor prisforskjell er det på vanlig og vaniljekesam? Uansett, kan ikke tenke meg at de bruker ekte vanilje – vanilje eksrakt.
Vanilje essensen som er vanligst i bruk koster drøyt 10 kr for 15 ml. Jeg kjøper vaniljeekstrakt i sverige og betaler over 70 SEK for 29 ml.

For et korrekt svar så kan det være lurt å kontakte produsenten.

Vaniljekesamen er kjempegod, men jeg er skeptisk til maisstivelsen og konserveringsmidlene der har i den, de andre kesamtypene er jo bare naturlige. Kanskje best å bruke den vanlige og tilsette vanilje selv på en eller annen måte.

arnakristin
27-07-10, 21:28
Hei,
Den vaniljeekstrakten jeg kjøper i Sverige inneholder mais sirup. Holder akkurat på å sjekke ut pris på vaniljestenger på e-bay med tanke på å lage egen ekstrakt og de sier at alle kommersielle produserte vanilje ekstrakter inneholder sukker eller mais sirup, inntil 10 %.

Hei,
Her er en liten vanilje esktrakt vs essens diskusjon (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=26605) vi hadde i fjor med link til hvordan man kan lage sin egen ekstrakt.

TrillTrall
27-07-10, 21:33
Hei,
Den vaniljeekstrakten jeg kjøper i Sverige inneholder mais sirup. Holder akkurat på å sjekke ut pris på vaniljestenger på e-bay med tanke på å lage egen ekstrakt og de sier at alle kommersielle produserte vanilje ekstrakter inneholder sukker eller mais sirup, inntil 10 %.

Hvordan vil det fungere å bruke frø fra vaniljestang? Altså i kesam. Det må kanskje trekke en stund for å gi smak?

arnakristin
27-07-10, 21:35
He,
Tror nok den må stå en stund… du kan jo lage egen vanilje ekstrakt, se link i mitt forrige innlegg. Jeg skal i alle fall gjøre ett forsøk.

Carisma
27-07-10, 22:26
Vil tro det er vaniljestang i Kesamen, siden det er svarte prikker i den?...

Nannah
27-07-10, 23:01
Lag vaniljesukker selv. Kjør sukrin og en vaniljestang i kverna til stavmixer'n og hell det på et tett glass. Funker utmerket:)

rariteten
28-07-10, 11:20
Vil tro det er vaniljestang i Kesamen, siden det er svarte prikker i den?...

Det var dette jeg også tenkte. Er en god stund siden jeg sluttet å spise vaniljekesam, men mener å huske svarte prikker jeg også :)