View Full Version : Påskemat


sportdama
21-03-10, 09:54
Jeg skal lage en rett til påske (svensk tradisjon) som inneholder skinke, egg + hvitsaus. Dette er en rett son skal inn i ovnet og son hvitsausen binder sammen. Er det noen vet hva jeg kan bruke istedenfor melet i sausen?

Jeg deler gjerne oppskriften med dere om det blir lavkarbo. SPENNENDE.

Charlott
21-03-10, 10:07
Johannesbrødkjernemel vil jeg tro fungerer :)

sportdama
21-03-10, 11:50
hvor får man kjpt det? helsekost kanskje, har den samme konsistens som hvetemel?

Iset
21-03-10, 11:57
Du kan jo feks. bruke en eske skinkeost (sånn smelteost) og koke opp med litt fløte? Jeg har laget hvit saus slik mange ganger. Ikke ha salt i, osten er salt. Jeg har brukt forskjellige varianter, feks. sjampinjongost til kjøttboller, rekeost til fiskeretter osv.

Orkide
21-03-10, 12:35
Du kan jo feks. bruke en eske skinkeost (sånn smelteost) og koke opp med litt fløte? Jeg har laget hvit saus slik mange ganger. Ikke ha salt i, osten er salt. Jeg har brukt forskjellige varianter, feks. sjampinjongost til kjøttboller, rekeost til fiskeretter osv.

Dette er samme måten som jeg lager hvitsaus på.

Skal det være en rein hvitsaus bruker jeg 1 putt fløte som jeg kokeropp, og så har jeg i 1 gourmet naturell ost fra tine.

Benzo
21-03-10, 13:07
Fløte og eggeplommer blir nydelig hvit saus.

Charlott
21-03-10, 13:26
JBKM er et fortykningsmiddel som man bruker mye mindre av enn hvetemel. Det kjøpes på helsekost i små glass.

sportdama
21-03-10, 18:52
Takk for alle gode inspill. Oppskriften kommer en av de nermestedagene. Tradisjonsrett på påskeaften.