View Full Version : Påskemarsipan


Mercy
21-03-10, 16:41
Lurer på hva som er best i forhold til å kjøpe marsipan uten sukker eller forsøke å lage selv? Vil unne meg noe godt i påsken, men skal forsøke å holde det lavkarbo:)

Imse
21-03-10, 17:36
Jeg har ikke funnet sukkerfri.. Jeg lager selv..

Kitt
21-03-10, 17:44
Cavalier har sukkerfri marsipan. De har den sikkert i mange helsekost- butikker.
Den inneholder jo søtstoff, da og smaker best i små biter litt av gangen, syns jeg!

Det er oppskrift på flere lavkarbo- varianter her inne om du leter litt!:)

Mercy
21-03-10, 18:01
Har sett mange oppskrifter her, men det er jo søtning i de også? Er litt lat for å si det sånt og tenkte at hvis det er like greit å kjøpe så velger jeg det alternativet:)

Imse
23-03-10, 09:30
Det er søtning i hjemmelaget og, men de kan velge hvor mye søtning du bruker;) Jeg har i halvparten så mye søtning som oppskriftene foreslår og da smaker det like godt, eller bedre. Og i allefall MYE bedre enn kjøpt marsipan som gjerne inneholder andre ting enn mandler, eggehvite og søting;)

Imse
23-03-10, 09:34
Dette inneholder marsipan fra cavalier: Almonds, sweetener maltitol, stabilizer: sorbitol,
potassiumsorbate E202

Altså ikke noe eggehvite.. Nei, takk, jeg lager meg heller ekte marsipan, smaker så utrolig mye bedre! Og den inneholder faktisk mer enn 50%mandler.

crystall
23-03-10, 09:40
Dette inneholder marsipan fra cavalier: Almonds, sweetener maltitol, stabilizer: sorbitol,
potassiumsorbate E202

Altså ikke noe eggehvite.. Nei, takk, jeg lager meg heller ekte marsipan, smaker så utrolig mye bedre! Og den inneholder faktisk mer enn 50%mandler.

Er ikke sorbitol noe vi bør holde oss langt borte fra uansett...? Eller blander jeg det med noe annet..? Ble litt usikker nå:rolleyes:

Mercy
23-03-10, 21:06
Da er avgjørelsen tatt, det blir hjemmelaget marsipan i år:)

Har laget en sjokoladekake som jeg fant her og der også halverte jeg søtningen og den ble veldig god så det er kanskje lurt å prøve seg litt frem.

Tusen takk for svar:p