Lillemy71
07-04-10, 23:27
Var tilfeldigvis inne på siden til Økosjokoloade og fant et søtningsmiddel som heter Yacon sirup - det skal visstnok være bedre enn både agave og stevia.
Lav glykemisk: Yaconsirupen er lav glykemisk. (http://www.sanabona.no/fagstoff/glykemisk-indeks)Det vil si at den ikke påvirker blodsukkeret slik vanlig hvitt sukker gjør. Den glykemiske indeksen for yacon er 3. Med en så lav verdi, betyr det at blodsukkeret nesten ikke påvirkes av denne søte sirupen, men holder seg ganske stabilt og det er bra for oss.
FOS og få kalorier: Selv om roten en full av søt smak, inneholder yacon hovedsaklig FOS (fruktoligosakkarider), som ikke kan tas opp av kroppen. De fleste andre røtter og knoller lagrer karbohydrater som stivelse (f. eks poteten). Yacon lagrer karbohydrater som FOS. Yaconroten er antatt å være en av verdens rikeste kilder til FOS (fruktoligosakkarider).
Den menneskelige organismen har ikke noe enzym til å bryte ned FOS. Det som skjer er at yacon passerer ufordøyd gjennom fordøyelseskanalene med få kalorier. Yaconsirup har derfor et naturlig lavt kaloriinnhold.
Legger ut noen linker som ikke er ment som reklame, kun for info slik at folk forstår hva jeg snakker om for jeg vil gjerne vite om noen kjenner produktet.
http://www.okosjokolade.no/alternativer-til-sukker/yaconsirup.html
http://www.sanabona.no/yacon-og-agave/produkter-av-ra-yacon/55-ra-yacon-sirup-naturell
Har ikke helt klart å finne ut hvor mange karber det er i produktet og om det er noe for en lavkarber, men har sendt mail til de to selgerene jeg fant her i landet (sanabona og økosjololade).
Har googlet litt også og fant at det har 22g kh per serving (2 Tbsp - 2 spiseskjeer - 30gram) - men det står ingenting om at dette er netkarber.
http://www.iherb.com/Navitas-Naturals-Organic-Yacon-Syrup-8-8-oz-249-g/8340?at=0
Fant litt andre tall og kommentarer på dette lavkarboforumet:
http://www.lowcarbfriends.com/bbs/lowcarb-recipe-help-suggestions/454751-yacon-syrup.html
#2 Nutritional Analysis: Serving 1 Tbsp (15 ml), Calories: 30, Fat: 0 g, Protein: 0 g, Carbs: 7 g (3 g Fiber, <1 g Sugar"#4 I wonder if the net carbs are even that high considering they don't list oligofructose as fibre on labels?
Noen som vet noe om karber eller har prøvd det? :p
Lav glykemisk: Yaconsirupen er lav glykemisk. (http://www.sanabona.no/fagstoff/glykemisk-indeks)Det vil si at den ikke påvirker blodsukkeret slik vanlig hvitt sukker gjør. Den glykemiske indeksen for yacon er 3. Med en så lav verdi, betyr det at blodsukkeret nesten ikke påvirkes av denne søte sirupen, men holder seg ganske stabilt og det er bra for oss.
FOS og få kalorier: Selv om roten en full av søt smak, inneholder yacon hovedsaklig FOS (fruktoligosakkarider), som ikke kan tas opp av kroppen. De fleste andre røtter og knoller lagrer karbohydrater som stivelse (f. eks poteten). Yacon lagrer karbohydrater som FOS. Yaconroten er antatt å være en av verdens rikeste kilder til FOS (fruktoligosakkarider).
Den menneskelige organismen har ikke noe enzym til å bryte ned FOS. Det som skjer er at yacon passerer ufordøyd gjennom fordøyelseskanalene med få kalorier. Yaconsirup har derfor et naturlig lavt kaloriinnhold.
Legger ut noen linker som ikke er ment som reklame, kun for info slik at folk forstår hva jeg snakker om for jeg vil gjerne vite om noen kjenner produktet.
http://www.okosjokolade.no/alternativer-til-sukker/yaconsirup.html
http://www.sanabona.no/yacon-og-agave/produkter-av-ra-yacon/55-ra-yacon-sirup-naturell
Har ikke helt klart å finne ut hvor mange karber det er i produktet og om det er noe for en lavkarber, men har sendt mail til de to selgerene jeg fant her i landet (sanabona og økosjololade).
Har googlet litt også og fant at det har 22g kh per serving (2 Tbsp - 2 spiseskjeer - 30gram) - men det står ingenting om at dette er netkarber.
http://www.iherb.com/Navitas-Naturals-Organic-Yacon-Syrup-8-8-oz-249-g/8340?at=0
Fant litt andre tall og kommentarer på dette lavkarboforumet:
http://www.lowcarbfriends.com/bbs/lowcarb-recipe-help-suggestions/454751-yacon-syrup.html
#2 Nutritional Analysis: Serving 1 Tbsp (15 ml), Calories: 30, Fat: 0 g, Protein: 0 g, Carbs: 7 g (3 g Fiber, <1 g Sugar"#4 I wonder if the net carbs are even that high considering they don't list oligofructose as fibre on labels?
Noen som vet noe om karber eller har prøvd det? :p