View Full Version : Erstatning for kruskakli?
I oppskriften på proteinbrød skal det være kruskakli, men kan ikke bruke det pga cøliaki. Noen som har forslag til erstatning? Skal være 60 g til 1 brød.
Tenker på for å få det til å holde sammen...
Man kan bruke fibrex, det er fra sukkerrør (5 k per 100 gram). Dessverre har jeg ikke sett dette i Norge, bare Sverige (om du bor i harry-handel-avstand).
Takk skal du ha, da skal jeg sjekke neste gang jeg skal til sverige:)
Noen andre forslag så lenge? Kan jeg bruke mer av eks solsikkefrø og linfrø og tilsette eks fiberhusk?
Det går helt sikkert helt glimrende :)
Da skal jeg prøve det:) Men ang fibrex, brukes det i samme mengde som kruskakli?
Ta i en sånn passe dæsj :) Når jeg baker brød så har jeg i litt av ditt og litt av datt avhengig av hva jeg har i skapet. Det er ikke så nøye på milimetermålet, brødene blir gode for det :)
Kan kanskje også bruke havrekli om du kan få tak i glutenfri havrekli. Vet at man får glutenfrimerkete havregryn men er ikke sikker når det gjelder havrekli. Er også litt mere karber i tror jeg.
Takk for tips, skal sjekke innhold av karbo:) Noen som har erfaring med å bruke soyaflak i brød? Så de bare hadde 4 karber pr 100 g, men har aldri brukt det før.
Photobscura
11-04-10, 02:27
Vær litt forsiktig med soya ;). Havre inneholder i prinsippet ikke gluten, men det blandes med andre kornsorter vanligvis, og kan dermed inneholde gluten likevel. Men det skal finnes havregryn som ikke gjør det, mulig du må på helsekost for å finne. Ellers bør det funke fint med f.eks sesamfrø/linfrø/solsikkerkjerner/gresskarkjerner/malte mandler etc. Men det spørs seff på oppskriften.
I Nannahs lyse søndagsbrød bytter jeg ut kli med malte sesamfrø. Går helt fint det, men der skal det bare være 20g!
Kan ikke fordra kli og pleier å bytte det ut uansett, feks med malte linfrø! Går alltid fint!
Takk for svar alle sammen, jeg skal prøve meg litt frem:) Ang soya, så var jeg litt skeptisk, for jeg har lavt stoffskifte og skal derfor være forsiktig med soya. Var hun på helsekosten som kom med forslaget til soyaflokker, men jeg skal prøve å ha i litt mer av de andre ingrediensene + litt nøtter og fiberhusk for å se om det går bra:) Og prøver fibrex når jeg får vært i sverige...
Man kan bruke fibrex, det er fra sukkerrør (5 k per 100 gram). Dessverre har jeg ikke sett dette i Norge, bare Sverige (om du bor i harry-handel-avstand).
Nå har jeg hamstret mange pakker med fibrex... Det MÅ da gå ann å få tak i dette i Norge?? Det er jo skrevet på norsk også på pakken????
Fibrex er ala grovere havregryn....
Nå har jeg hamstret mange pakker med fibrex... Det MÅ da gå ann å få tak i dette i Norge?? Det er jo skrevet på norsk også på pakken????
Fibrex er ala grovere havregryn....
Sendte dem en mail og fikk dette svaret....Jåsspreik spør du meg!!
Hei
Vi er enige i at Fibrex er et bra produkt. I Norge leveres produktet til bakerier, men ikke i forbrukerpakninger til dagligvaren.
En viktig årsak til at Fibrex finnes i butikker i Sverige, er at svensker har en lang tradisjon for baking av brød. Derfor finner du også langt flere typer av sirup i Sverige. Denne sirupen er mer tyntflytende enn den vi selger i Norge, og i Sverige leveres sirup i plastflasker. Fra tid til annen får vi spørsmål fra norske forbrukere som har vært i Sverige, hvorfor vi ikke kan selge sirup på plastflasker i Norge. Men på samme måte som med Fibrex, så har vi i Norge ikke den samme baketradisjon som i Sverige. Derfor er det forskjell på produktutvalget.
I Norge har vi de 3 - 4 siste årene markedsført 1 kgs Syltesukker. Dette er sukker med pektin. Syltesukker er et meget stort produkt i Sverige, Danmark og Finland, men har foreløpig ikke tatt av i Norge. Hvorfor ikke? Vi selger noe, men ikke samme mengde som i våre naboland, tatt i forhold antall innbyggere.
I Sverige er også Gelesukker Multi er populært produkt, men i Norge er det et microprodukt.
Som du sikkert forstår har noen av produktene med tradisjon å gjøre. F.eks. i Finland selges sukker med kanel. Noen forbrukere i Finnmark, som reiser over til Finland for å handle har spurt oss hvorfor vi ikke har dette produktet i Norge.
Vi håper vår lille markedsinformasjon vil gi deg et svar på hvorfor du ikke finner Fibrex i butikkene i Norge.
Mvh
Nordic Sugar
Bibi Løhren
Men nå skal det siea at jeg fant sukkerroefiber (https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=3466234&ref=search) i dag på helsekosten og det er akkurat det samme som fibrex og inneholder ca 4 karber pr 100 gram!! :heia:
kineserbolle
07-08-10, 09:59
Jeg har erstattet kruskakli med knuste linfrø i alle oppskrifter med dette i og det har smakt helt flott (har ikke hatt kruskakli) det blir mindre karber generelt også da. Har da også hatt litt Fiberhusk i :)
Fibrex & Sukrin kan kjøpes for 30 kr på www.funksjonellmat.no (http://www.funksjonellmat.no)
Hilsen Anette :o))))
I en oppskrift jeg har sett er kruskakli byttet ut med Fibrex eller fiberhusk. Glutenfri kruskakli eller havrekli finnes ikke :( Jeg har kjøpt Fibrex i helsekosten. Det er Jonassen og Co i Drammen. Pakken jeg har er på 250gr med lang holdbarhet :) Allergimat.no har det. Dansukker som lager det, kanskje det finnes i sukkerhyllene :)
På spisdegslank.no har jeg brukt å bestille et fiber-mix laget av (kvernet loppefrø og et slaks ingridiens fra bambus). Synes denne miksen fungerer ganske bra til erstatning av kruskakli og til og med mel. Alle brød-produktene på deres webside er laget av den miksen.
Loppefrø gjør jo baksten veldig saftig og deilig, men det blir vell dyrt i lengden hvis man skal ha mye av det.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.