Idamor
11-04-10, 20:47
Jeg abonnerer på Norsk Ukeblad, og fikk da nytt blad i posten før helga. Gleden var ganske stor når jeg leste ordet lavkarbo på forsiden.
Det er notert linker i margen i artikkelen til greteroede sine sider, fedon lindberg blant annet.
Skrev litt om det i bloggen min, og kopierer inn teksten fra bloggen inn hit:
Neste ukes Norsk Ukeblad (heretter kalt NU) har denne tittelen på forsiden: Enklere enn du tror
Sunn og lett hverdagsmat
SLANK med lavkarboYes, tenkte jeg da. Dette er jo faktisk en "slanke"metode jeg VIL lese om! I forhold til overskrifter som lyder slik:10 kg slankere på 10 uker
Kom i sommerform på 8 ukerEller lignende. Dere har vel sikkert sett slike type overskrifter dere også? Og nå nærmer det seg med stormskritt før de kommer igjen. Det er jo sommer om ikke mange ukene, og det er stort sett ganske mange som skal inn i bikinien da!
Uansett, jeg bladde opp i NU med stor glede og fant til slutt denne artikkelen som skulle omhandle lavkarbo. Jeg skal ikke kommentere så mye, men bare sitere enkelte av de tingene de skrev.Velg frukt og grønt med ulike farger, slik at du får i deg flest mulig vitaminer og mineraler. Velg heller fisk, kylling eller kalkun fremfor rødt kjøtt. Frukt inneholder vel fortsatt fruktsukker gjør det ikke?
Og kalkun og kylling er jo nokså magert kjøtt da. Det holder ikke i lengden.Om du vil slanke deg er det ikke smart å kutte ned på all slags fett. Reduser det mettede fettet fra kjøtt, meieriprodukter, snacks og søtt bakverk, men spis sunt fett som inneholder fettløselige vitaminer og livsviktige fettsyrer. Spis fet fisk og bruk plantemargarin og oljer i matlagingen i stedet for smør.Plantemargarin hadde nok ikke jeg valgt. Etter hva jeg har forstått er det litt FY FY på lavkarbo.Ikke glem at all fersk frukt og grønnsaker er nøkkelhullsprodukter, Vi bør spise 750 gram frukt og grønt per dag. 5 om dagen er en god leveregel og er lett å gjennomføre. Det kan bety en banan, tomat eller agurk som pålegg til frokost, et eple til lunsj, en salat til middag og en gulrot som mellommåltid.Noe av dette kan jeg være enig i, men mye av dette får jeg ikke til å stemme med det jeg har lært de siste ukene. Men det skal nå også sies at NU skriver om Fedon Lindberg sin "diett", og virker litt som det ikke finnes noe annet alternativ på en måte.
Hva tenker dere om sitatene jeg har lagt inn i dette innlegget?
Det er notert linker i margen i artikkelen til greteroede sine sider, fedon lindberg blant annet.
Skrev litt om det i bloggen min, og kopierer inn teksten fra bloggen inn hit:
Neste ukes Norsk Ukeblad (heretter kalt NU) har denne tittelen på forsiden: Enklere enn du tror
Sunn og lett hverdagsmat
SLANK med lavkarboYes, tenkte jeg da. Dette er jo faktisk en "slanke"metode jeg VIL lese om! I forhold til overskrifter som lyder slik:10 kg slankere på 10 uker
Kom i sommerform på 8 ukerEller lignende. Dere har vel sikkert sett slike type overskrifter dere også? Og nå nærmer det seg med stormskritt før de kommer igjen. Det er jo sommer om ikke mange ukene, og det er stort sett ganske mange som skal inn i bikinien da!
Uansett, jeg bladde opp i NU med stor glede og fant til slutt denne artikkelen som skulle omhandle lavkarbo. Jeg skal ikke kommentere så mye, men bare sitere enkelte av de tingene de skrev.Velg frukt og grønt med ulike farger, slik at du får i deg flest mulig vitaminer og mineraler. Velg heller fisk, kylling eller kalkun fremfor rødt kjøtt. Frukt inneholder vel fortsatt fruktsukker gjør det ikke?
Og kalkun og kylling er jo nokså magert kjøtt da. Det holder ikke i lengden.Om du vil slanke deg er det ikke smart å kutte ned på all slags fett. Reduser det mettede fettet fra kjøtt, meieriprodukter, snacks og søtt bakverk, men spis sunt fett som inneholder fettløselige vitaminer og livsviktige fettsyrer. Spis fet fisk og bruk plantemargarin og oljer i matlagingen i stedet for smør.Plantemargarin hadde nok ikke jeg valgt. Etter hva jeg har forstått er det litt FY FY på lavkarbo.Ikke glem at all fersk frukt og grønnsaker er nøkkelhullsprodukter, Vi bør spise 750 gram frukt og grønt per dag. 5 om dagen er en god leveregel og er lett å gjennomføre. Det kan bety en banan, tomat eller agurk som pålegg til frokost, et eple til lunsj, en salat til middag og en gulrot som mellommåltid.Noe av dette kan jeg være enig i, men mye av dette får jeg ikke til å stemme med det jeg har lært de siste ukene. Men det skal nå også sies at NU skriver om Fedon Lindberg sin "diett", og virker litt som det ikke finnes noe annet alternativ på en måte.
Hva tenker dere om sitatene jeg har lagt inn i dette innlegget?