View Full Version : Cocosa


berut
23-04-10, 15:43
:)Er det noen her som har erfaring med Cocosa? Kokosfett fra Helsekostbutikkene? Har forstått at noen mener det er viktig å få i seg. Har prøvd litt, men ønsker meg oppskrifter som det er Cocosa i! Noen der !!!!

Imse
23-04-10, 15:52
Cocosa, litt bakekakao, bittelitt søtning om du vil, og hakka nøtter/kokos. Ta det på gefülen, hell i en plastboks og skjær opp etter avkjøling eller heller i silikonisbitform. Jeg lager i blandt slik sjokolade, veldig godt, lite karber og fett!
Lena Beatrice har en fin oppskrift i sin blogg: http://lenabeatrice.net/generelt/kaffekos-for-toffinger/

Ellers er det godt med litt cocsa i kaffen, jeg liker best å ha en skvett fløte i samtidig.

berut
23-04-10, 15:56
Takk skal du ha, skal også sjekke Lena Beatrice. Har lest litt om henne tidligere.

Imse
23-04-10, 16:06
Takk skal du ha, skal også sjekke Lena Beatrice. Har lest litt om henne tidligere.
Les alle oppskriftene du, veldig mye god og inspirerende mat til oss som spiser ketogen kost! Kan varm anbefale å bruke en time på hennes blog.

Alkazelters
23-04-10, 16:45
Ålreit stabilt stekefett er det også.

Kitt
23-04-10, 23:52
Ålreit stabilt stekefett er det også.
Det som ikke smaker kokos i hvert fall!:p
Jeg foretrekker eggene mine uten kokossmak!:eek:

Men tar gjerne en stor skje med kokossmaken i en kopp frukt- te!:D

Maja
24-04-10, 00:11
Har hatt et glass cocosa på kjøkkenbenken en stund (ca 1 mnd) uten at den har vært i bruk. Åpnet det i dag og synes den luktet litt rart.

Hvordan er det med holdbareheten? Det er jo langtidsholdbart, men gjelder det kun uåpnet glass? Oppbevarer dere cocosa i romtemp eller i kjøleskap?

Kitt
24-04-10, 00:35
Oppbevarer du cocosa i kjøleskap blir det jo steinhardt!:eek:
Har hatt mitt i kjøkkenskapet åpent i over et år. Ikke noe problem!:D

Løvetann
24-04-10, 19:04
For de som ikke er så kjent med Cocosa: Det er to sorter, en til steking og en til annet bruk.

Teksten her er hentet fra en forhandler på nettet (http://www.mamut.net/soma1/subdet6.htm):
Stadig flere følger den "lavglykemiske vei": Mer fett og protein og færre karbohydrater. Cocosa® er selvskreven som basisolje i dette kostholdet. Med over 60 % mellomlange, mettede fettsyrer øker kokosolje fettforbrenningen, stimulerer stoffskiftet og gir energi og metthetsfølelse som varer lenge. Den øker også opptaket og utnyttelsen av de essensielle Omega 3 og 6 fettsyrene, og gir i tillegg en rekke andre helsefordeler. Kokosolje har vist seg så effektiv mot stoffskifteproblemer at det i USA nå forskes på om kokosolje kan erstatte vanlige medikamenter.

To eksklusive utgaver:

Cocosa® fås i to utgaver, og dekker til sammen behovet for en allsidig og sunn basisolje i kostholdet:

Cocosa® Extra Virgin inneholder et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter, samtidig som den har en nydelig duft og smak av kokos, som setter en ekstra spiss på maten. Benytt den som kosttilskudd og i mat.

Bruk Cocosa® Pure til steking; den er helt uten lukt og smak og tåler høye temperaturer.

Når anbefales Cocosa®:
- Lavt stoffskifte
- Redusert skjoldbruskkjertelfunksjon
- Lav energi
- Overvekt
- Lavkarbohydratdietter


Nederst på denne siden (http://www.mamut.net/soma1/subdet6.htm) er det lenke til et Cocosa-oppskriftshefte også.

berut
26-04-10, 14:36
Så bra informasjon ang. Cocos,. tusen takk .Er ikke kjent m dette produktet fra før. Jeg har ikke den stekevarianten, og sliter med å få brukt den faste i maten. Fant ikke den nettsiden du refererte til nederst på siden. Hadde vært kjekt og hatt noen oppskrifter.

berut
26-04-10, 14:37
En ting til, er det ikke bra å steke i den faste Cocosaen?

crystall
26-04-10, 14:50
Begge cocosa typene er faste :)
Men ville anbefalt å steke i den uten kokossmak ja!

Kitt
26-04-10, 15:09
Oppskriftene står heeeelt nederst på siden i blå skrift! Jeg fikk ikke åpnet siden pga sær pc, da!:p

Cocosa er i fast form opp til 24 grader. Får vi en varm sommer, vil du oppdage at den brått er flytende!:eek:

Kokosfett er meget varmestabilt og flott å steke i!:D

Jeg har kokos- smak cocosaen i frukt- teen min! Nammis!:sikle:

Her er et eksempel på oppskrift (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33068&highlight=peanutt+cocosa)!

berut
26-04-10, 16:21
Fikk en ny oppdagelse akkurat nå. Jeg har bakt Hannas knekkebrød i dag - var veldig skeptisk. Men fy søren og gode de var. Prøvde tilfeldigvis å smøre litt cocosa på de. Dette var rågodt syns jeg. Et tips til dere andre !
Samtidig - er det noen som noen gang har regnet ut karbo på de nevnte knekkebrødene?

Gerd
26-04-10, 16:31
Fikk en ny oppdagelse akkurat nå. Jeg har bakt Hannas knekkebrød i dag - var veldig skeptisk. Men fy søren og gode de var. Prøvde tilfeldigvis å smøre litt cocosa på de. Dette var rågodt syns jeg. Et tips til dere andre !
Samtidig - er det noen som noen gang har regnet ut karbo på de nevnte knekkebrødene?

Sier det samme som i den andre tråden du spurte; sjekk oppskrifta, mener det står der. Viss ikke, spør i den tråden oppskrifta ligger ;)

Matglad
26-04-10, 23:32
Jeg bruker ofte litt Cocosa med kokkossmak i gryteretter som jeg lager. Setter en frisk smak, og får opp fettprosenten i måltidet.

Løvetann
26-04-10, 23:42
Fant ikke den nettsiden du refererte til nederst på siden.

1. Klikk HER (http://www.mamut.net/soma1/subdet6.htm) for å komme til riktig side
2. Rull nedover på siden, så langt ned du kommer
3. Klikk på "Oppskrifter Cocosa kokosoljer" (tredje nederste linje).


:goodluck:

Imse
27-04-10, 07:03
Oppbevarer du cocosa i kjøleskap blir det jo steinhardt!:eek:
Har hatt mitt i kjøkkenskapet åpent i over et år. Ikke noe problem!:D
Min cocosa er steinhard i kjøkkenskapet og den... Må nok ha 20 grader eller mere på kjøkkenet for å ikke stå å slite for å skrape ut av glasset.. Men den lukter som den skal.

Ruthie
23-04-14, 11:33
En god Idé: En enkel måte å spise 2 ss Cocosa er å blande det med litt (1ss) cacao, samt litt søtningsstoff. Med kanskje litt fløte i, hvis det smaker for mye cacao. Det blir som sjokolade. Cocosa smelter ved 24 grader, så det bør kanskje smelte litt først. Dette følger LCHF/og vanlig Lavkarbo diett, med "no sugar"

Jeg syntes også det var vanskelig å spise Cocosa. Men blander man det med sjokoladepulver blir det omtrent som smeltet sjokolade. Godt, nam nam.

Chamomilla
23-04-14, 11:57
Putter en spiseskje i kaffen minst en gang om dagen - holder hendene som regel fri fra eksemtendenser gjør det også.

Bruker mye denne fra iherb: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Organic-Extra-Virgin-Coconut-Oil-32-oz-908-g/7227#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=jarrow%20formulas%20coconut%20oil%20extra%20virg in&rc=249&sr=null&ic=3

Fillilura
23-04-14, 15:25
Sist jeg lagde knekkebrød hadde jeg i cocosa. Smakte litt kokos men knallgode synes nå eg.

Chamomilla
24-04-14, 13:29
Lager Steinalderbrød med kokosolje også.... :)

Moogie
27-04-14, 20:54
Jeg bruker kokosolje til alt matlaging. Den som exprellerpressed, ikke ekstra virgin. Sistnevnte smaker kokos og den bruker jeg sjokolade, bakst, kakao og andre plasser det passer med hint av kokos. Den som ikke er extra virgin er super til steking. Beste steikeolje ever! Og den smaker foresten ikke kokos da.

index
27-04-14, 21:13
Den som ikke er extra virgin er super til strikking.

Smører du strikkepinnene med den da, slik at strikkingen går fortere?:p

Moogie
28-04-14, 00:04
Smører du strikkepinnene med den da, slik at strikkingen går fortere?:p
Hahaha, autokorrekt på ferdet! Steiking skrev jeg!! Hvordan autokorrekt fikk det til å bli strikking?

Kitt
28-04-14, 07:34
Hahaha, autokorrekt på ferdet! Steiking skrev jeg!! Hvordan autokorrekt fikk det til å bli strikking?
Fordi "steiking" ikke er er ord i norsk skriftspråk? Det heter å steke. ;)

Moogie
28-04-14, 21:22
Fordi "steiking" ikke er er ord i norsk skriftspråk? Det heter å steke. ;)
Haha, sånn er det når man insisterer å skrive på dialekt.

amritam
29-04-14, 10:43
Fordi "steiking" ikke er er ord i norsk skriftspråk? Det heter å steke. ;)

Tull og tøys!
http://www.nob-ordbok.uio.no/perl/ordbok.cgi?OPP=steike&bokmaal=+&ordbok=begge

nellie
29-04-14, 10:45
Tull og tøys!
http://www.nob-ordbok.uio.no/perl/ordbok.cgi?OPP=steike&bokmaal=+&ordbok=begge

Jeg tenkte som deg, men følte det var poengløst å si noe.:p