View Full Version : Xanthan gum ...


nonta
24-04-10, 22:28
...fikk jeg tak i, og hadde det i bollene (oppskriften med mandelmel og hi-maize) NAM!!!! Nå fikk jeg BOLLEKONSISTENS!!!!!!!!!!!!! Prøvde de ut på en kritisk ikke-lavkarbo-venninne, og hun synes de minnet om scones. Det er godt nok for meg , jeg synes de pleide å minne mest om kjeks..
:)
Hadde for øvrig i ei pakke gjær også, for å utnyttet de lille det er av stivelse maksimalt...



http://glutenfreecooking.about.com/od/glutenfreecookingbasics/a/xanthanguargums.htm

Xanthan (ZAN thun) gum and guar (gwar) gum are used in gluten-free cooking to bind, thicken and emulsify gluten-free ingredients. If you don't add one of these gums to most of your gluten-free baked goods, they will likely end up as a pile of crumbs!



But is one gum better than the other and how much gum do you really need to use for best baking results?

Xanthan Gum

Xanthan gum is a corn-based, fermented product. It's made by fermenting corn sugar with a microbial called "Xanthomonas campestris." It's used extensively in the food industry to make products thicker and it's a common ingredient in gluten-free recipes.

If you use too much xanthan gum in a recipe you may notice a heavy, gummy or even slimy texture in your baked goods- so measure carefully when using xanthan gum.

People with allergies or sensitivity to corn may be advised by their physician to avoid xanthan gum. Also, xanthan gum generally costs almost 3 times as much as guar gum.

arnakristin
25-04-10, 07:46
Hei,
Her fant jeg en norsk forklaring på Xanthan gum:


Xantangummi (også registrert som: E-415)
Xantangummi er et polysakkarid (dvs. en form for sukker) som fremstilles av mais og sukker i en gjæringsprosess der bakterien Xanthomonas campestris er involvert. Karbohydratet renses med isopropylalkohol, tørkes og males til et kremfarget pulver eller granulat. Stoffet løser seg i både varmt og kaldt vann, og danner da en litt ugjennomsiktig gelé som reagerer nøytralt (pH 6-8).
http://www.rolv.no/purityherbs/ingredienser/xantangummi.htm (http://www.rolv.no/purityherbs/ingredienser/xantangummi.htm)

Ullabulla
01-07-10, 16:43
Hvor får man kjøpt xanthan gum?

kamp
01-07-10, 19:26
www.renkost.no www.vitavalens.no

Tasja
04-11-10, 22:09
Jeg rasket med meg en pose hjem fra usa, men har ikke fått brukt det så mye enda. Kunne du lagt ut den oppskriften du brukte det i? :)

Idarull
15-11-10, 11:25
Ja kan du legge ut oppskrift? Plis Hehe.

vimsen85
15-11-10, 11:44
Vil også gjerne ha oppskrift.