View Full Version : Fra "høy" til "lav"?


Momse
16-05-10, 10:36
Noen som kan tipse meg hvordan denne kaken eventuelt kan gjøres lavkarbovennlig?

Sjokoladekremmen er jo grei, da :)
Men hva kan jeg erstatte melet med..? :veitikke:

Kakebunn
200 g god mørk sjokolade
200 g meierismør
1 dl sterk kaffe
200 g sukker
200 g lyst muscovado sukker
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 egg
3/4 dl melk

Sjokoladekrem
300 god mørk sjokolade
3 dl fløte
sjokolade til pynt


Her (http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=2535) er link med bilde av orginalen :D

Licota
16-05-10, 11:16
Jeg vet ikke. Men det finnes flere alternativer på forumet her.

Her er en mudcake:

http://skinnyshepherd.blogspot.com/2008/11/benedictes-chocolate-mudcake.html

(jeg søkte etter mudcake)

Photobscura
16-05-10, 12:06
Dette minner veldig om Black Sunday (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=20397&highlight=black+sunday) som vel er den beste kaka jeg har smakt ever, høy- eller lavkarbo :D.

Momse
16-05-10, 12:55
Takk for svar, dere :)
Begge skal prøves :D

Photobscura
16-05-10, 13:08
Og som et tips; Jeg lager ikke sjokoladekrem, men bare smelter mørk sjokolade og heller over som et lokk, og drysser hakka hasselnøtter/mandler på sjokoladelokket.
Den bør stå i kjøleskapet til dagen etter. Den er alldeles nydelig!