Man skal jo ikke spise ting under bakken, hvordan er det da med charlott løk, purre løk osv?
løk er så godt
Bare spis all slags løk, du, men begrense mengdene. :D
Men sjalottløk har visst hårreisende mye høyere karbohydratinnhold enn vanlig løk - ifølge http://www.matvareguiden.no/matvare557.asp :rolleyes:
Ferskenbeinet
21-05-10, 14:20
i følge bama har sjalottløk 5,7!
Purre er lavest av løkene med sine 3,6g
Et eller annet sted leste jeg at løk ikke oppfører seg som vanlig karb i kroppen. Nå finner jeg det selvfølgelig ikke igjen.
Er det noe i det eller skrev vedkommende feil?
Et eller annet sted leste jeg at løk ikke oppfører seg som vanlig karb i kroppen. Nå finner jeg det selvfølgelig ikke igjen.
Er det noe i det eller skrev vedkommende feil?
Nei var det ikke en artikkel her inne om det i høst?
Et eller annet sted leste jeg at løk ikke oppfører seg som vanlig karb i kroppen. Nå finner jeg det selvfølgelig ikke igjen.
Er det noe i det eller skrev vedkommende feil?
Nei var det ikke en artikkel her inne om det i høst?
Joda, det var en tråd om dette. Bare se her! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28649&highlight=l%F8k+karbohydrater)
http://img547.imageshack.us/img547/7403/mat.jpg
Mitt bidrag til forumet :)
Blekksprut med løk og chili
Du trenger følgende:
1/2 løk (ca 80 gram = 5,7 karbo)
2 stk blekkspruttuber á 3 karbo
1/2 liten boks (165ml) kokosmelk (2,2 karbo)
1 ss chilipostei (vet ikke)
Blekkspruttubene ligger oftest i frysedisken. Ta opp et par og tin dem under varmt lunkent vann til de er fri for is og kjennes myke ut. Kutt dem opp i passende biter. Fosskok dem i 2-3 minutter.
Ta litt olje i wok'en og bland med chiliposteien.
Ha i løken som du på forhånd har kuttet opp i store biter (alt etter hva du liker). Etter en stund har du i blekksprutbitene. Når dette har godgjort seg har du i en eller to spiseskjeer med kokosmelk. Bland dette godt sammen.
Jeg for min del spiser dette uten noe annet til da jeg ikke tar sjanser i starten av ketolysen. Før brukte jeg ris, noe jeg ikke kan nå. Men et par dusker med broccoli kan jeg tenke meg funker ok.
Bón apetít! :)
PS: Jeg ber om unnskyldning om dette kom på feil plass i forumet. Bare si ifra så lærer jeg :)
Ferskenbeinet
03-09-10, 08:10
Legg det ut der det står oppskrifter heller, her er det ingen som finner den igjen da dette er en tråd om løk!