Gaupe
02-06-10, 13:41
Kan undervektige som ønsker å legge på seg noen kilo også ha GODT av et lavkarbo-kosthold, om man sørger for å få i seg nok energi?
Jeg har alltid spist svært grove kornvarer, fullkornsris og fullkornspasta, juice og frukt (jeg spiste slavisk etter de norske ernæringsrådene etter anbefaling fra en ernæringsfysiolog), men nå, to år etter jeg startet med en slik kostliste, opplever store komplekser med stadig oppblåst mage og ulyder etter måltidene + mye luft. Jeg er absolutt på bedringens vei når det gjelder vekten min, men jeg synes det i perioder har vært vanskelig å spise nok. Nå har jeg startet å legge om kostholdet. Karbohydratene kommer fra grønnsaker, litt bær og litt frukt, men jeg har tatt det drastiske valget å heller basere kostholdet på mer fett og protein. Dette er uvant for en nittenåring som er vokst opp med at fett er farlig, og å spise mye kjøtt, fisk og egg er sløsing.
Jeg håper nå at mageproblemene mine vil bli bedre, slik at jeg føler meg mer vel med å spise mer mat for å komme opp i en sunn vekt. http://www.kriweb.no/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif
Jeg har egentlig fått svært god kunnskap om både makro- og mikronæringsstoffene gjennom min vei til å bli frisk, og jeg har fått ernæring som en hobby og et engasjerende interessefelt. Derfor vet jeg også at konsekvensene av for mye karbohydrater tilsvarer det ubehaget jeg nå kjenner.
Kilder tilsier også at koshold som er basert på mest mulig protein og fett er med på å beygge mer muskelmasse i stedet for fett når man skal opp i vekt.
Men jeg lurer på om jeg kan leve med dette kostholdet resten av livet hvis jeg nå permanent gåt over til det? Moren min har også gått over til lchf nå, men hun har vel heller motsatt problem enn meg, i følge henne selv.
Hva tror dere om dette? Er dette en god idé? Har dere noen innvendinger å komme med, så setter jeg utrolig stor pris på dette! :)
Jeg har alltid spist svært grove kornvarer, fullkornsris og fullkornspasta, juice og frukt (jeg spiste slavisk etter de norske ernæringsrådene etter anbefaling fra en ernæringsfysiolog), men nå, to år etter jeg startet med en slik kostliste, opplever store komplekser med stadig oppblåst mage og ulyder etter måltidene + mye luft. Jeg er absolutt på bedringens vei når det gjelder vekten min, men jeg synes det i perioder har vært vanskelig å spise nok. Nå har jeg startet å legge om kostholdet. Karbohydratene kommer fra grønnsaker, litt bær og litt frukt, men jeg har tatt det drastiske valget å heller basere kostholdet på mer fett og protein. Dette er uvant for en nittenåring som er vokst opp med at fett er farlig, og å spise mye kjøtt, fisk og egg er sløsing.
Jeg håper nå at mageproblemene mine vil bli bedre, slik at jeg føler meg mer vel med å spise mer mat for å komme opp i en sunn vekt. http://www.kriweb.no/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif
Jeg har egentlig fått svært god kunnskap om både makro- og mikronæringsstoffene gjennom min vei til å bli frisk, og jeg har fått ernæring som en hobby og et engasjerende interessefelt. Derfor vet jeg også at konsekvensene av for mye karbohydrater tilsvarer det ubehaget jeg nå kjenner.
Kilder tilsier også at koshold som er basert på mest mulig protein og fett er med på å beygge mer muskelmasse i stedet for fett når man skal opp i vekt.
Men jeg lurer på om jeg kan leve med dette kostholdet resten av livet hvis jeg nå permanent gåt over til det? Moren min har også gått over til lchf nå, men hun har vel heller motsatt problem enn meg, i følge henne selv.
Hva tror dere om dette? Er dette en god idé? Har dere noen innvendinger å komme med, så setter jeg utrolig stor pris på dette! :)