Gracella
11-06-10, 09:55
Sitter og ser på et program om Indisk mat, og der sier kokken at man skal vaske risen godt (før man koker den) slik at man blir kvitt stivelsen.
Hvor mye stivelse (karbo) kan man egentlig vaske av risen? Jeg skjønner jo at man ikke kan vaske det ned til et akseptabelt lavkarbonivå (rundt 5 g), men hvor mye kan det utgjøre da?
Jeg har lest at man kan vaske glutenet ut av melet (eller rettere sagt; skille ut glutenet fra melet, og jeg vet også at man kan vaske vekk en del av stivelsen av oppskjærte poteter, men som sagt, hvor mye utgjør dette??
:confused:
Hvor mye stivelse (karbo) kan man egentlig vaske av risen? Jeg skjønner jo at man ikke kan vaske det ned til et akseptabelt lavkarbonivå (rundt 5 g), men hvor mye kan det utgjøre da?
Jeg har lest at man kan vaske glutenet ut av melet (eller rettere sagt; skille ut glutenet fra melet, og jeg vet også at man kan vaske vekk en del av stivelsen av oppskjærte poteter, men som sagt, hvor mye utgjør dette??
:confused: