View Full Version : Sjokolade igjen, for ordens skyld ...


Fofa
13-07-10, 20:38
Jeg har nå vært på sjokoladejakt i dag og i går. Har lest og lest, og kom fram til at de 4 forskjellige jeg har liggende foran meg på bordet var de beste(les:minst karbo).
Men, da jeg ikke enda er helt trygg på at jeg "regner" rett, så må jeg bare dobbelsjekke med de som vet bedre!!

1. "Mjølk choklad" fra Cloetta
- der står det karbo:53gram, hvorav sukkerarter:12 gram, og sukkeralkoholer:40 gram
Betyr det at jeg skal trekke fra 40 gram?? eller skal de 12 og fra? Slik jeg tror det betyr, så er det totalt 13 gram karbo pr 100 gram..stemmer det??

2. "85% Kakao" Fra Rapunzel (kjøpt på helsekost)
-der står det karbo:20gram, hvorav sukker(står bare sukker)15 gram..Regner med at da er det de totale 20 grammene jeg skal telle?

3. "Belgian Chocolate extra Dark 72 % Cacao" fra Cavalier.
- carbs:27,5 grams of which polyols(??):22 grams, sugars: 1,4 grams
Her vet jeg ikke hvordan det skal regnes...

4. Premium 86% cocoa fra Freia.
der står det bare karbo:19 gram, så den kan vel ikke misforstås?? hehe:)

Huff...blir så forvirra av alt det her...
Grunnen til at jeg kjøper så mye sjokolade nå, er at jeg skal reise bort i 2 mnd, og driver å hjelper mine foreldre med innkjøp av denne typen (til baking, snacks osv)for hele den perioden... Kort forklart. Bare tenkte jeg måtte si det, så ikke dere tror jeg skal leve kun på sjokolade fremover:p

Kitt
13-07-10, 21:13
Jeg har nå vært på sjokoladejakt i dag og i går. Har lest og lest, og kom fram til at de 4 forskjellige jeg har liggende foran meg på bordet var de beste(les:minst karbo).
Men, da jeg ikke enda er helt trygg på at jeg "regner" rett, så må jeg bare dobbelsjekke med de som vet bedre!!

1. "Mjølk choklad" fra Cloetta
- der står det karbo:53gram, hvorav sukkerarter:12 gram, og sukkeralkoholer:40 gram
Betyr det at jeg skal trekke fra 40 gram?? eller skal de 12 og fra? Slik jeg tror det betyr, så er det totalt 13 gram karbo pr 100 gram..stemmer det??
Sukkeralkoholer kan trekkes fra, ja!

2. "85% Kakao" Fra Rapunzel (kjøpt på helsekost)
-der står det karbo:20gram, hvorav sukker(står bare sukker)15 gram..Regner med at da er det de totale 20 grammene jeg skal telle?
Ikke noe å trekke fra her, nei!

3. "Belgian Chocolate extra Dark 72 % Cacao" fra Cavalier.
- carbs:27,5 grams of which polyols(??):22 grams, sugars: 1,4 grams
Her vet jeg ikke hvordan det skal regnes...
Polyoler er det samme som sukkeralkoholer og kan trekkes fra!

4. Premium 86% cocoa fra Freia.
der står det bare karbo:19 gram, så den kan vel ikke misforstås?? hehe:)
19gram er 19gram!

Huff...blir så forvirra av alt det her...
Grunnen til at jeg kjøper så mye sjokolade nå, er at jeg skal reise bort i 2 mnd, og driver å hjelper mine foreldre med innkjøp av denne typen (til baking, snacks osv)for hele den perioden... Kort forklart. Bare tenkte jeg måtte si det, så ikke dere tror jeg skal leve kun på sjokolade fremover:p
Bare husk at uansett hvem som skal bruke sjokkisen til hva, så kan sukkeralkoholer forårsake store problemer med magesmerter og hyppige turer til rommet med ♥ på døren!;)

Fofa
13-07-10, 21:58
Hehe...ja, jeg har gitt dem beskjed om det:) Jeg har selv enda ikke prøvd noen av disse, så jeg aner ikke hvordan magen min reagerer. Håper vel egentlig litt på smerter, så jeg får skrekken!! HAHA:D

Takk for svar forresten!!
Ok, så forskjellen er jo meget stor på disse da... Den med mest har 20 karbo, og den med minst har 5,5gram..hmm..absolutt en tankevekker for meg der!

Ferskenbeinet
14-07-10, 11:11
Den jeg har funnet med minst karbs men enda en akseptabel smak er denne fra sukkerfritt. Den har 2g karbo pr 100g. Den er ikke den som er best på smak, men jeg pleier å blande den ut med litt kakao/fløte/smør. Da blir den snadder og smelter skikkelig på tunga!
http://www.sukkerfritt.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/a57d8aa88a51c03e66ce38a5cb6da41b.jpg

Fofa
14-07-10, 15:21
Åj..den har jeg aldri sett før...Er det på helsekost man får kjøpt den? Takk for tips

Hevingen
14-07-10, 15:22
Jeg har kjøpt den på Rema og Coop Extra

Nurk
14-07-10, 21:07
Den er ikke den som er best på smak, men jeg pleier å blande den ut med litt kakao/fløte/smør. Da blir den snadder og smelter skikkelig på tunga!
http://www.sukkerfritt.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/a57d8aa88a51c03e66ce38a5cb6da41b.jpg

Gjør jeg også! Også er det snadder å blande oppi hakkede peanøtter eller valnøtter f.eks :) (for dem av oss som liker nøtter, da)

Sugarpill
14-07-10, 23:54
Av de du har vil jeg anbefale den fra Cloetta, den er etter min mening den mest velsmakende lavkarbo-sjokoladen du får kjøpt i butikk. Den finnes også i en mørk utgave som har enda færre kh.

Har hørt at den fra Sjokoladeprinsen skal være veldig god, men ble sjokkert da jeg så prisen på Meny i dag, den er sinnsvakt dyr!

Nurk
15-07-10, 14:16
Har hørt at den fra Sjokoladeprinsen skal være veldig god, men ble sjokkert da jeg så prisen på Meny i dag, den er sinnsvakt dyr!

Har også hørt masse bra om Cloetta, den har ikke jeg smakt enda - men Sjokoladeprinsen er uten tvil helt supergod - men ja, er det mulig å ta en så svinaktig pris? 25 kr for en så liten sjokolade koster det altså her på Spar....steike så dyrt! Da skal man virkelig kose seg med den altså....
Spar er selvsagt den butikken vi har nærmest, og det eneste sukkerfrie der er Sjokoladeprinsen...så jeg kjøper den rett som det er, dessverre - men ergrer meg hver gang over den prisen :(

Sugarpill
15-07-10, 20:04
Har også hørt masse bra om Cloetta, den har ikke jeg smakt enda - men Sjokoladeprinsen er uten tvil helt supergod - men ja, er det mulig å ta en så svinaktig pris? 25 kr for en så liten sjokolade koster det altså her på Spar....steike så dyrt! Da skal man virkelig kose seg med den altså....
Spar er selvsagt den butikken vi har nærmest, og det eneste sukkerfrie der er Sjokoladeprinsen...så jeg kjøper den rett som det er, dessverre - men ergrer meg hver gang over den prisen :(

Jeg kjøper Cloetta på min lokale Rema, og en plate på 100 gram koster bare en anelse mer enn en halvparten så stor plate fra Sjokoladeprinsen! Kiloprisen for den fra Sjokoladeprinsen er vel oppunder 500 kr, nekter å tro at den kan være verdt det, med mindre den har magiske krefter.

Det går litt på prinsipper- produsentene av sukkerfritt godteri og andre lavkarbo-produkter utnytter oss desperate forbrukere så rått- alt sukkerfritt godteri er grovt overpriset, greit at sukker er et billig råstoff, men nettogevinsten på å produsere sukkerfritt godteri må være sinnsykt høy. Det er grenser for hvor mye jeg lar meg utnytte!

Tone-G
15-07-10, 20:12
Den som etter min smak er desidert best på smak er den nye til sjokoladeprinsen :ja:

Den smaker sjokolade!

Du får iallefall kjøpt den på noen MENY butikker.. De har to slag, en med og en uten sukker :ja:

manne
16-07-10, 15:24
Jeg kjøper Cloetta på min lokale Rema, og en plate på 100 gram koster bare en anelse mer enn en halvparten så stor plate fra Sjokoladeprinsen! Kiloprisen for den fra Sjokoladeprinsen er vel oppunder 500 kr, nekter å tro at den kan være verdt det, med mindre den har magiske krefter.


For meg som handler ukentlig i Sverige går det tross alt an... en plate Cloetta koster ca 10 norske kroner. :D

Trulte67
16-07-10, 16:13
Sjokoladeprinsen er like dyr om den er med eller uten sukker. De selger ikke sjokolade, de selger nytelse og velvære. Det er som å betale for en dyr ansiktskrem istedet for en billig. Velvære og nytelse koster penger.

lise85
27-07-10, 00:11
Den fra sjokoladeprinsen er dyr ja, men god da... Er det sånn at man kan spise disse sjokolade som nevnes over her en gang i blant uten at det gjør noe? Hvor ofte evnt?

Tunrida
27-07-10, 00:27
Jeg har ikke sett sjokoladeprinsen i det hele tatt.. Men jeg saumfarer heller ikke sjokoladehyllene lenger..
Jeg ser for meg at all "lovlig" sjokolade smaker deretter, og håper hjernen min fortsetter å tro det.. :p

Debz
27-07-10, 12:58
Jeg søkte litt på nett i dag og de sier at sjokoladeprinsen bruker agavenekter som søtningsmiddel i sin sjokolade...regner med de mener det vanlige sjokolade da. Det er jo fruktose er ikke det? Det er ikke noe lavkarb greie det??

nellie
27-07-10, 15:22
Jeg søkte litt på nett i dag og de sier at sjokoladeprinsen bruker agavenekter som søtningsmiddel i sin sjokolade...regner med de mener det vanlige sjokolade da. Det er jo fruktose er ikke det? Det er ikke noe lavkarb greie det??

Han har to forskjellige.. og den ene er søtet med maltitol:)
Agave er vel lavkarbovennlig med grei glykemisk index, men kanskje ikke ketosevennlig. Er ikke bare >20 karber som er lavkarbo vet du:)

rariteten
28-07-10, 11:31
Her http://kinsarvik.no/VarelistingPrTag.aspx?vis=4&id=14311&hkat=2&kat=56 har dem mye goood sjokolade :D
Nå linka jeg til de sukkerfrie, men denne: http://kinsarvik.no/VarevisningDetalj.aspx?varekode=5011835104059&hkat=2&kat=56&grp=2
er min absolutte favoritt! :D

(husker ikke og finner ikke hvordan jeg gjør linker til ord)

Debz
28-07-10, 11:55
Han har to forskjellige.. og den ene er søtet med maltitol:)
Agave er vel lavkarbovennlig med grei glykemisk index, men kanskje ikke ketosevennlig. Er ikke bare >20 karber som er lavkarbo vet du:)

Ja jeg har, når jeg har hatt veldig lyst, prøvd den uten sukker (maltitol) og det smakte veldig godt og jeg holde meg i ketose. Men jeg spiser ikke mer enn 2-3 ruter, jeg har blitt så vant til "no sugar" at når jeg ha lyst på noe "special" så holder det med en bit eller to. Det er jeg kjempe glad for og jeg syns jeg er heldig at jeg klarer meg med så lite....:D Men som sagt det er ikke en daglig ting - da ville jeg ligge dårlig an vil jeg tro...:eek:

fettnurket
06-09-10, 18:40
3. "Belgian Chocolate extra Dark 72 % Cacao" fra Cavalier.
- carbs:27,5 grams of which polyols(??):22 grams, sugars: 1,4 grams
Her vet jeg ikke hvordan det skal regnes...


Åh, den er bare såååå god. :o:o