er dere flinke å gjøre om "vanlige" kakeoppskrifter mm, til lavkarbo kaker? Er dette helt mulig om oppskriftene inneholder f eks 150g sukker, mel og melis?
Er det fullstendig mulig å erstatte sukker med splenda?
Eks enkel muffinsoppskrift: 3 egg, 100g smør, 150 g sukker, 150 g hvetemel, 1 ts bakepulver.
(kan man bruke 150 splenda, og 150g kokosmel?)
Hvilke titler er utgitt på lavkarbo/ketose mat og oppskrifter?
sukker har jeg mange års erfaring i å bytte ut, og du må alltid tilsette mindre strøsuketter enn det skal være sukker, ellers får du ekkel bismak.
Photobscura
09-08-10, 20:41
Det er haugevis av muffinsoppskrifter på forumet :)
Bare se her (http://forum.lavkarbo.no/search.php?searchid=4947817), f.eks!
Alkazelters
09-08-10, 22:10
er dere flinke å gjøre om "vanlige" kakeoppskrifter mm, til lavkarbo kaker? Er dette helt mulig om oppskriftene inneholder f eks 150g sukker, mel og melis?
Er det fullstendig mulig å erstatte sukker med splenda?
Eks enkel muffinsoppskrift: 3 egg, 100g smør, 150 g sukker, 150 g hvetemel, 1 ts bakepulver.
(kan man bruke 150 splenda, og 150g kokosmel?)
Hvilke titler er utgitt på lavkarbo/ketose mat og oppskrifter?
Ikke bruk 150 gram splenda. Splenda veier en tiendel av hva sukker veier, og søter omtrent like mye i samme mengde (1dl splenda søter like mye som 1 dl sukker, men veier bare en tiendel)
takk for svar :) herlig å lese så mange flotte oppskrifter :) takk!
Ikke bruk 150 gram splenda. Splenda veier en tiendel av hva sukker veier, og søter omtrent like mye i samme mengde (1dl splenda søter like mye som 1 dl sukker, men veier bare en tiendel)
jeg bytter aldri 1 dl sukker med 1 dl strøsuketter, det gir bismak, synes jeg, så med kunstig søtning må man søte mindre enn med sukker.